Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Πήγαν να υψώσουν την γαλανόλευκη στη Λαδόξερα αλλά βρήκαν το μπελά τους

Σοβαρή καταγγελία του θρακιώτικου μπλογκ «e-evros»

Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει.


Στη Λαδόξερα υπήρχε φάρος που περιέργως καταστράφηκε, αποτελεί δε
και αυτή σημείο τριβής με τους Τούρκους, που μετά από έναν αιώνα, δεν αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία. Χωρίς αυτήν, περιορίζονται τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μόλις ύψωσαν τη σημαία, άντρες του λιμενικού έσπευσαν και αφού την κατέβασαν, οδήγησαν τους δύο άντρες στη λιμενική αρχή της Σαμοθράκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, όπου και μετά από αρκετές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι. Η ιστορία έληξε, ωστόσο γεννώνται αρκετά ερωτήματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι από πατριωτικό αίσθημα θέλησαν να τοποθετήσουν την Ελληνική Σημαία σε μια ελληνική βραχονησίδα.

- Δε θα έπρεπε να ανεμίζει η Ελληνική Σημαία στην ελληνική Λαδόξερα;

- Τόσοι και τόσοι από την τουρκική πλευρά προσεγγίζουν κατά καιρούς την Λαδόξερα. Συνελήφθη ή προσήχθη ποτέ κανένας;

- Χρειάζεται ειδική άδεια για να προσεγγίσει κάποιος την Λαδόξερα;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 



Στη Λαδόξερα έγιναν τα «νέα Ίμια» και δεν πήρε κανείς χαμπάρι!


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ από το περιοδικό PRESSING

Τούρκοι, Αλβανοί, Πακιστανοί κ.ό. εκμεταλλεύονται την αφασική κατάσταση «μπάτε σκύλοι αλέστε» και κάνουν ό,τι θέλουν κι όποτε θέλουν στην Ελλάδα... Ερώτημα: επιτρέπεται να ξαναβάλουμε σημαία στο «φάρο που γκρεμίστηκε από το κύμα;»
 
Πρόκειται για τα «νέα Ίμια»... Επειδή η βραχονησίδα ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των Τούρκων για μοίρασμα του Αιγαίου και, πέραν τούτου, η αμφισβήτησή της ανοίγει ένα νέο σίγουρο «μέτωπο»...

Ερώτημα: επιτρέπεται να ξαναβάλουμε σημαία στο «φάρο που γκρεμίστηκε από το κύμα; Εμείς εδώ έχουμε την «κάπα μας κρεμασμένη στην γκόρτσα». Φανερό. Άμα δεν την είχαμε δεν θα γράψαμε παρά ανούσια, ανώδυνα, άοσμα κομματάκια και θα είχαμε και το κεφάλι μας ήσυχο. Όμως κάναμε μια απλή συμφωνία: να γράφουμε την αλήθεια, όσο κι αν πονάει, τσούζει ή προκαλεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα στους παρακοιμώμενους της εξουσίας!
 
Πολλοί λοιπόν ή είναι πολύ βλάκες ή πολύ προδότες. Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.
 
Όταν πιάστηκε ξένη «Αρχαιολογική Αποστολή» να βυθομετρά τις νότιες παραλίες της Κρήτης, απλώς τους είπαμε «μαζέψτε τα και φύγετε»...
 
Όταν υψώθηκε τουρκική σημαία στη Γαύδο, στα δημοσιογραφικά γραφεία ο ένας ψιθύριζε στον άλλο «μη γράφεις τίποτε, είναι δύσκολο θέμα, έχει παράξενες προεκτάσεις».,,

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ!
 
Έτσι τώρα φτάσαμε στην εξής είδηση:
 
«Πακιστανοί οι δράστες που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική στην ιστορική κεντρική πόλη του Κάστρου των Ιωαννίνων. Εδώ και λίγες μέρες η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είχε τοποθετήσει στην κεντρική πύλη του Κάστρου την ελληνική σημαία, αφού 8 μήνες τώρα και κατόπιν δεκάδων παραινέσεων από κατοίκους του Κάστρου και όχι μόνο, δεν είχε ενδιαφερθεί απολύτως κανείς να ανεβάσει στην κεντρική πύλη του Κάστρου την ελληνική σημαία. Κάτοικοι του Κάστρου είπαν όπ εκείνο το πρωί οι τρεις, τελικά Πακιστανοί, που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανάρτησαν την πακιστανική δεν την άφησαν στον ιστό πάνω από 10 λεπτά της ώρας, αφού με το άκουσμα των κατακραυγών πολλών κατοίκων αλλά και με την εμφάνιση περιπολικού της Αστυνομίας οι Πακιστανοί τράπηκαν σε φυγή προς την ανατολική πλευρά του Κάστρου, όπου εκεί κατοικούν δεκάδες μέσα σε μια μονοκατοικία, όπως μας λένε οι κάτοικοι. Παρόλα αυτά, και με τα πολλά, κυματίζει ξανά υπερήφανη η γαλανόλευκη στην κεντρική πύλη του ιστορικού κάστρου των Ιωαννίνων μετά από 8 μήνες.»

Τυχαίο συμβάν, θα πείτε. Όπως η ανατίναξη του πυλώνα 267 που απέχει μόλις 150 μέτρα από το δρόμο που συνδέει την κωμόπολη της Σαγιάδας με την άκρη της ομώνυμης χερσονήσου και 300 μέτρα από τη συνοριακή γραμμή που χωρίζει την Ελλάδα από την Αλβανία. «Το έκαναν Τσάμηδες», διαδίδουν οι δημοσιογράφοι.Ή συνεργάτες τους με ελληνική υπηκοότητα, που πιθανώς ήθελαν να πατσίσουν για τη φιλοξενία εγχώριων τρομοκρατών, στην περίφημη «Διάσκεψη του Δυρραχίου».
 
Τούρκοι, Αλβανοί, Πακιστανοί κ.ά. εκμεταλλεύονται την αφασική κατάσταση «μπά-τε σκύλοι αλέστε» και κάνουν ό,τι θέλουν κι όποτε θέλουν στην Ελλαδα...
 

Και τώρα ήρθε η Λαδόξερα.
 
Ο φάρος στη Λαδόξερα καταστράφηκε ξαφνικά. Από «θαλασσοταραχή και καταπόνηση», είπαν. ΟΚ. Τότε γιατί αποκρυβόταν επί μήνες το γεγονός; Γιατί δεν υπήρξε έστω μία ανακοίνωση από την αρμόδια Υπηρεσία Φάρων; Γιατί «τυχαία», πάλι από την Τουρκία, προέκυψε ανακοίνωση ότι «...η Ζουράφα ή Λαδόξερα δεν είναι ελληνική»;
 
Πρόκειται για τα «νέα Ίμια»... Επειδή η βραχονησίδα ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των Τούρκων για μοίρασμα του Αιγαίου και, πέραν τούτου, η αμφισβήτησή της ανοίγει ενα νεο σίγουρο «μέτωπο» αφου, όπως σημαίνεται κι από το όνομά της, εκεί το πετρέλαιο είναι επιφανειακό και ρέει αβίαστα και φυσικά από την αρχαιότητα...

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ
«Τι συνέβη στη Λαδόξερα; Γιατί το “Αλέξανδρος” είχε αίματα: Αγνοείται ακόμα ο ένας ψαράς, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης σε σοβαρή κατάσταση ο άλλος.

Όλο το παρασκήνιο: Αρκετά περίπλοκη η ιστορία με το ατύχημα που συνέβη σήμερα το απόγευμα στη βραχονησίδα "Λαδόξερα". Περίπλοκη σε σημείο που να μην μπορούμε να εξηγήσουμε ορισμένα γεγονότα, όπως π.χ. πόσα σκάφη τελικά βρέθηκαν να συμμετέχουν στο ατύχημα; Το λέμε αυτό γιατί απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτήν την ώρα (βράδυ Σαββάτου) υπάρχει ένα ακυβέρνητο, που δουλεύει η μηχανή του και με ριγμένη την άγκυρα στη Λαδόξερα (Ζουράψα) και ένα ακόμη στο λιμάνι των θέρμων, το “Αλέξανδρος", με χαρακτηριστικά του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που ρυμουλκήθηκε από τον “Φονιά" σης 6 το απόγευμα και το οποίο είναι γεμάτο με αίματα! Είναι ερωτήματα που θα απαντήσει το Λιμεναρχείο της Σαμοθράκης τις επόμενες ώρες, όταν πλέον θα "φωτιστεί” το η έγινε τελικά στη Λαδόξερα. Τα μόνα που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι ότι έγινε ανατροπή φουσκωτού, ο ένας τραυματίστηκε και με το Σούπερ Πούμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, και ένας ακόμη αγνοείται. Μέχρι να νυχτώσει, δύο δύτες έψαχναν την περιοχή μήπως και εντοπισθεί. Σαφέστατα ο τραυματίας Ζ.....θα δώσει χρήσιμα στοιχεία για τα αίτια του ατυχήματος αλλά και το τι συνέβη στον Ρ......που αγνοείται.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
«Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, από Κυβερνήτη ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους, όπ στην θαλάσσια περιοχή Β. ΖΟΥΡΑΦΑΣ Σαμοθράκης, εντόπισε ακυβέρνητο σκάφος (να κινείται κυκλικά σε ομόκεντρους κύκλους) και δύο άτομα στη θάλασσα, εκ των οποίων κατάφερε και περισυνέλεξε τον έναν, βαριά τραυματισμένο, ενώ δεν κατάφερε να περισυλλέγει τον δεύτερο, ο οποίος πιθανότατα και αυτός είναι τραυματισμένος, ο οποίος ενίοτε αγνοείται.
 
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του τραυματία το σκάφος απέπλευσε για λιμένα ΘΕΡΜΩΝ Σαμοθράκης, όπου στη διαδρομή παρέλαβε τον 49χρσνο τραυματία πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και τον μετέφερε στο λιμένα ΘΕΡΜΩΝ, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.
 
Παράλληλα, στην περιοχή του συμβάντος κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη από Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη με ιδιώτες δύτες, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου αγνοουμένου συμμετείχε από αέρα ελικόπτερο SUPER PUMA. Οι έρευνες συνεχίζονται με πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., με δύο ιδιωτικά σκάφη με ιδιώτες δύτες καθώς και με κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για υποθαλάσσια έρευνα, ενώ συμμετέχει ελικόπτερο DAUPHIN, με αρνητικά αποτελέσματα.»

ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ...
 
«Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο Τύπου. Εξαφανίστηκε ο φάρος από τη Ζουράφα! Τι συνέβη στη βραχονησίδα της Λαδόξερας; Επιτακτική κρίνεται η άμεση αφή στο φάρο. Έχει σχέση το γεγονός με το πλεύρισμα τουρκικής ακταιωρού σε ελληνικό μότορσιπ;
 
Εδώ και δυο ημέρες η βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα την λένε οι ντόπιοι) έπαψε να είναι όπως ήταν πρώτα!
 
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στη βραχονησίδα που βρίσκεται μεταξύ της Σαμοθράκης και των τουρκικών παραλίων, έμεινε μόνο ένας βράχος. Ο φάρος που υπήρχε και που στήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, σήμερα δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο ΗΥΡΕRLIΝΚ www.faros24.gr αλιέας της περιοχής, ο οποίος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες μπόρεσε να πλησιάσει και να βγάλει τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα.
 
Ο φάρος σηματοδοτούσε αυτή τη βραχονησίδα, για την οποία οι αλιείς της περιοχής λένε ότι αναβλύζει πετρέλαιο και γϊ αυτό την αποκαλούν “Λαδόξερα”.
Είχε και έναν ακόμη συμβολισμό, αφού αποτελούσε σύνορο της Ελλάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο φάρος της δεν υπάρχει και τα ερωτήματα είναι αναπάντητα για το τι συνέβη. Ο φάρος ξηλώθηκε από τα κύματα που τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή έφθασαν τα 10 και 11 Μποφόρ;
 
Η άλλη εκδοχή είναι να έγινε κάποια ανθρώπινη παρέμβαση, κάποιοι δηλαδή να κατέστρεφαν το φάρο. Και σαφώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ποιοι είχαν λόγο να το κάνουν. Το γεγονός είναι ότι από χθες το απόγευμα και επίσημα έχει γίνει ανακοίνωση από την Υδρογραφική Υπηρεσία όπ δεν λειτουργεί ο φάρος στη βραχονησίδα. Ήδη θεωρούμε ότι ταχύτατα και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει σκάφος να μεταβεί στη Ζουράφα για να διαπιστώσει τι έγινε. Το βασικότερο, να ξανατοποθετηθεί ο φάρος με την ελληνική σημαία.
 
Μυστήριο: Πριν από 2-3 ημέρες μότορσιπ που ερχόταν στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Ίμβρο πλευρίστηκε από τουρκική ακταιωρό και του έγιναν συστάσεις για την πορεία που ακολουθούσε. Κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, μας είπαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Όπως, βέβαια λένε, ότι για δεκαετίες στη Ζουράφα έπιανε 10 και 11 Μποφόρ αλλά ποτέ δεν έπαθε κάτι ο Φάρος. Πολλές οι συμπτώσεις»...
 
Για όποιον επιμένει να κάνει όπ... δεν καταλαβαίνει :
 
Η Άγκυρα αμφισβήτησε ευθέως την ελληνικότητα της βραχονησίδας Ζουράφα στο θρακικό Πέλαγος.
 
Βρήκε ευκαιρία με το ατύχημα της ανατροπής του σκάφους που ψάρευε στην περιοχή. Σε ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας της Ελλάδας να πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη βραχονησίδα Λαδόχαρτα 6 μίλια από την Σαμοθράκη, προχώρησε η Τουρκία.
 
Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Λαδόξερας ανατράπηκε σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία είχαν πάει στην περιοχή για ψάρεμα. Αμέσως οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ για 5ΑΚ στην περιοχή της Ζουράφας για την αναζήτηση και περισυλλογή των επιβατών.
 
Σε απάντηση της ελληνικής ΝΟΤΑΜ οι Τούρκοι εξέδωσαν τη δική τους, η οποία χαρακτήρισε άκυρη την ελληνική δηλώνοντας ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία 5ΑΚ της Τουρκίας και επομένως το συντονισμό της έρευνας θα έπρεπε να έχουν οι τουρκικές Αρχές, παρά το ότι αφορά ουσιαστικά το μέσον του Αιγαίου.

ΤΑ «ΝΕΑ ΙΜΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
Αυτό είναι το συμπέρασμα, αλλά οι μεγαλο-δημοσιογράφοι ασχολούνται με το τι είπε ο προϊστάμενος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τη διάσωση της χλωρίδας στη Φαλκονέρα. Μια που το 'φερε η κουβέντα. πότε θα ακούσουμε, και αυτής, τα μαντάτα της;
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...