Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ισλαμοφασίστες στη Νιγηρία απήγαγαν κι εκτέλεσαν Έλληνα! Τίθεται θέμα ΥΠΕΞ;

nigeria 

Σοκ προκαλεί η είδηση της απαγωγής και εκτέλεσης από την ακραία ισλαμική οργάνωση Ansaru στη Νιγηρία ενός έλληνα μετανάστη που μαζί με άλλους έξι συναδέρφους του απήχθησαν από το εργοτάξιο της κατασκευαστικής Setraco όπως αναφέρει το newsbomb στη βόρειο Νιγηρία οδηγούμενοι προς άγνωστη κατεύθυνση. 


Χθες το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις (η απαγωγή έγινε στις 16/2) όταν η  “Ansaru” ανακοίνωσε την «εκτέλεση» των επτά αθώων ομήρων με σχετική ανάρτηση σε ισλαμική ιστοσελίδα και φωτογραφίες πτωμάτων που εικάζεται ότι ήταν των ομήρων.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: 


«Καθ’ όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων. Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης. Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.

» Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του Έλληνα πολίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία ήταν σε συντονισμό με τις άλλες ελληνικές αρμόδιες Υπηρεσίες και τηρούσε διαρκώς ενήμερη την οικογένειά του.

» Για την επαφή και το συντονισμό με τις Υπηρεσίες των λοιπών εμπλεκομένων χωρών συστάθηκε Ειδική Ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων χωρών.

» Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία ενισχύθηκε με υψηλόβαθμο προσωπικό και τα στελέχη της, διπλωμάτες και αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανέλαβαν τις επαφές με τις νιγηριανές αρχές και τις επιτόπιες Πρεσβείες, ενώ οι πρεσβείες της Ελλάδας στις εμπλεκόμενες χώρες βρίσκονταν σε επαφή με τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών.

» Σημειώνεται τέλος, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με τους ομολόγους του των λοιπών εμπλεκομένων χωρών.

» Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τη μητέρα του θύματος, στην οποία εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Πολιτείας αυτές τις δύσκολες ώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη βρετανική και την ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες εις βάρος της Νιγηρίας μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα γίνονται προτάσεις για αντίμετρα με την αποστολή Νιγηριανών λαθρομεταναστών στη χώρα τους και την λήψη αυστηρότερων διατυπώσεων όσον αφορά στην είσοδό Νιγηριανών προς την Ελλάδα ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας μέσω Ε.Ε.

Το θέμα δεν είναι να στείλουμε πίσω για αντίμετρα μερικούς λαθρομετανάστες από τη Νιγηρία. Το θέμα είναι να τους τσουβαλιάσουμε όλους και να τους στείλουμε πακέτο στην πατρίδα τους που έρχονται εδώ πωλούν ναρκωτικά και κάνουν τους νταβατζήδες σε ιερόδουλες.

Καλή η …οδύνη του κου Αβραμόπουλου αλλά είχε κοντά 20 ημέρες χρόνο όσο δύσκολα κι αν ήταν τα πράγματα να σώσει τον έλληνα όμηρο. Δεν τα κατάφερε. Άραγε θέμα ευαισθησίας και παραίτησης τίθεται;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...