Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Νέες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις σήμερα κατά της κινητικότητας και των απολύσεων


Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο…

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, στην οποία συμμετέχει και η
ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ στις 12.30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών της η ΠΟΕ - ΟΤΑ, αποφάσισε επίσης χθες καταλήψεις δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας με πρώτη γραμμή όσους βρίσκονται υπό απόλυση.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μέταλλου (ΠΟΕΜ) μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς.

Στις 20:00 το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο στην πλατεία 
Συντάγματος, ενώ συγκεντρώσεις έχουν εξαγγελθεί και στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Για αύριο Παρασκευή η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με Διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία καλλιτεχνών ενώ θα γίνει και ολονύκτια διαμαρτυρία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...