Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Σε πύρινο κλοιό η Αττική


                 Σε πύρινο κλοιό φαίνεται να βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Αττική. 
 
Αυτή την ώρα μαίνεται η πυρκαγιά μεταξύ Κερατέας και Παλαιάς Φώκαιας, την ίδια στιγμή που νέες εστίες «ξεφυτρώνουν» σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου, με τη βοήθεια και των πολύ ισχυρών ανέμων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αναφορές για νέες εστίες στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα (όπου ήδη βρίσκονται 6 πυροσβεστικά οχήματα), Κάλαμο, Πικέρμι και Πεντέλη (στο δρόμο από Ντράφι προς Παλλήνη, κοντά στο εργοστάσιο της Δωδώνης).

Περισσότερο σοβαρή είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά μεταξύ Κερατέας και Παλαιάς Φώκαιας. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτων και οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Plaza Resort.
Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κερατέα, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες. Από την πυρκαγιά έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αναβύσσου-Λαυρίου, όπως και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια.
Πρόκειται για έναν μόνιμο πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα από την πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων και έναν πενταετούς θητείας, ο οποίος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 30 άτομα εθελοντές και πεζοπόρο τμήμα του στρατού.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Κερατέας. Ο κ. Σαμαράς έδωσε επίσης εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ επικοινώνησε και ο ίδιος με τοπικούς φορείς.
Πυρκαγιά και στη Νεάπολη Λακωνίας
Πυρκαγιά μαίνεται από τις 9.40 το πρωί και στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.


http://ierosagon.org/2012/06/16/se-purino-kloio-h-attikh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...