Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έκλεισε το κατάστημα "Carouzos" στο Νέο Ψυχικό> Εδώ όπου οι νεόπλουτοι πασόκοι εγκατέλειπαν τα αμπέχωνα για τα Prada!

Το κατάστημα «Carouzos» του Νέου Ψυχικού, σύμβολο της κοινωνικής ανόδου των πασόκων αλλά και των νεοδημοκρατών στη συνέχεια, ανήκει στο παρελθόν. 
 
Εδώ όπου οι ξυπόλητοι μουτζαχεντίν πασόκοι εγκατέλειπαν τα αμπέχωνα για να φορέσουν Prada, Salvatore Ferragamo, Fashionable, Henri Cottons, Ermenegildo Zegna. Ψωνίζοντας από τον «Carouzos» ένιωθαν τρέντυδες, πετυχημένοι και έτοιμοι να κάνουν πράξη το σοσιαλιστικό όραμα. Περήφανοι πασόκοι, όπως ο Τσοχατζόπουλος έκαναν εδώ για δεκαετίες ολόκληρες καταθέσεις ψυχής, ενώ τα ωραία κορίτσια των υπουργικών γραφείων τσίριζαν από ευτυχία καθώς βουνά από τσάντες με τη φίρμα του καταστήματος έφταναν στα πόδια τους δώρα των πολιτικών τους προϊσταμένων. Πολιτικοί έρωτες και πάθη αναζωπυρώθηκαν χάρη στην αλυσίδα των καταστημάτων, ιδιαίτερα αυτό του Νέου Ψυχικού  στο οποίο κατέπλεαν τα πούλμαν με τους νεόπλουτους πασόκους οι οποίοι εγκατέλειπαν τα χωριά τους και τις δυτικές συνοικίες για να κουρνιάσουν στις βίλες του Παλαιού Ψυχικού και της Φιλοθέης.


Ο επιχειρηματίας Αντώνης Καρούζος που έχασε σχετικά πρόσφατα τη μάχη με τον καρκίνο διατηρούσε φιλικές σχέσεις με επώνυμους πασόκους όπως ο Άκης.
 
Ανθρωπος χαμηλών τόνων σε όλη του τη ζωή, αντιμετώπισε ανάλογα και την τελευταία του περιπέτεια με την υγεία του. Δεν θέλησε να διαρρεύσει τίποτα έξω από το στενό οικογενειακό περιβάλλον για τη γενναία μάχη που έδινε.

Ο Αντώνης Καρούζος καταγόταν από το Ηράκλειο της Κρήτης και ήταν ο άνθρωπος που έφερε στον χώρο της πολυτελούς ένδυσης στην ελληνική αγορά τα πιο σημαντικά ξένα brands.
Το 1972 ξεκίνησε η ιστορία της εταιρείας, όταν ο Αντώνης Καρούζος εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα στην οδό Δροσοπούλου 63 στην Κυψέλη, προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό επώνυμες ανδρικές συλλογές. Δύο χρόνια μετά εγκαινιάστηκε η πρώτη αποκλειστική συνεργασία με τον κορυφαίο ιταλικό οίκο Ermenegildo Zegna. Στις αρχές του '80 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, και έξι χρόνια αργότερα πραγματοποιείται η έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας με τον διάσημο ιταλικό οίκο μόδας Valentino. 

Στα τέλη της δεκαετίας ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο multi-brand κατάστημα «Carouzos» στο Κολωνάκι, ενώ η δεκαετία του '90 βρίσκει την εταιρεία εφοδιασμένη με γνώση, εμπειρία και υποδομή - στοιχεία που της επιτρέπουν να εισέλθει την επόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της επώνυμης γυναικείας ένδυσης.

Στις αρχές της νέας χιλιετίας η εταιρεία επισφραγίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον γαλλικό οίκο μόδας Celine, παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας της πρώτης boutique Celine στην Κηφισιά. 

Επεται συνέχεια με τις mono-brand boutiques Valentino στην Κηφισιά, Brunello Cucinelli στο Κολωνάκι, Corneliani στο «Golden Hall», ενώ πέρυσι εγκαινίασε το κατάστημα «Carouzos» στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino». Επίσης, πέρυσι τον Μάιο εγκαινιάστηκε το πρώτο online κατάστημα πολυτελούς ένδυσης - υπόδησης και αξεσουάρ www.carouzos.com.

Τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Καρούζος παρέδωσε τη σκυτάλη της εταιρείας στη δεύτερη γενιά της οικογένειας, στους δύο γιους του, για να συνεχίσουν το έργο του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...