Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, τα προβλήματα υγείας Σαμαρά - Ράπανου

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, τα προβλήματα υγείας Σαμαρά - Ράπανου

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, τα προβλήματα υγείας Σαμαρά - Ράπανου

Εκτενή ρεπορτάζ για την περιπέτεια της υγείας του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Βασίλη Ράπανου, έχουν κάνει πολλά διεθνή ΜΜΕ.



Η Γερμανική εφημερίδα Bild, γράφει χαρακτηριστικά πως ο υπουργός Οικονομικών κατέρρευσε, ενώ «και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παραμείνει στο Νοσοκομείο».
«Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εισήχθη στο Νοσοκομείο μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο και μάλιστα την πρώτη ημέρα που επρόκειτο να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί ενώ η διάγνωση αναφέρεται σε οξεία κόπωση» σημειώνει η Bild.
Αναφορικά με τον πρωθυπουργό και την βλάβη στο μάτι του, η γερμανική εφημερίδα γράφει πως «μετά την επιτυχημένη επέμβαση, λόγω της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη, συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική βοήθεια, ενώ του έχουν συστήσει ακινησία. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πάρει αύριο εξιτήριο από το Νοσοκομείο».

Με την υγεία του πρωθυπουργού ασχολείται και το περιοδικό Focus στην Γερμανία το οποίο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο, «Ο Σαμαράς δεν μπορεί να πάει στη Σύνοδο Κορυφής μετά την εγχείρηση στο μάτι».
Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά για τις συστάσεις των γιατρών για ακινησία μετά την επιτυχημένη επέμβαση, ενώ σχολιάζεται και η απουσία του από την επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί η διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
«Η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου αναβλήθηκε για ακόμη μια φορά καθώς οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση», σημειώνει το περιοδικό για το λιποθυμικό επεισόδιο.

Με το ίδιο θέμα καταπιάνεται και η ιστοσελίδα του BBC το οποίο δημοσιεύει κείμενο με τίτλο «ο Έλληνας πρωθυπουργός θα λείπει από τη Σύνοδο Κορυφής μετά το χειρουργείο».
«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς θα λείψει από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, καθώς αναρρώνει μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για το μάτι του, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» αναφέρει το δημοσίευμα.
Τέλος και το Reuters κάνει αναφορά στην υγεία του πρωθυπουργού, αλλά και του Βασίλη Ράπανου σημειώνοντας πως «θα χάσουν τη Σύνοδο Κορυφής».


www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...