Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σε προϊόντα της Nestle, ίχνη από DNA αλόγου

Οι αποκαλύψεις για το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου δεν έχουν τέλος. Μια από τις  μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων, η Nestle, απέσυρε από την αγορά γεύματα με μακαρόνια με κιμά από την αγορά της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, αφού εντοπίστηκαν ίχνη από DNA αλόγου.

Η ελβετική εταιρία, που μόλις πριν από
μια εβδομάδα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, διαβεβαίωνε πως κανένα της προϊόν δεν «εμπλέκεται» στο σκάνδαλο, παραδέχθηκε τώρα μετά από ελέγχους πως τουλάχιστον σε δύο προϊόντος της ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό αλόγου σε ποσοστό άνω του 1%. « Ενημερώσαμε τις αρχές. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των τροφίμων», ανακοίνωσε η εταιρία.

Η Nestle απέσυρε δυο κατεψυγμένα γεύματα το: Buitoni Beef Ravioli και το: Beef Tortellini, στην Ιταλία και την Ισπανία. Επίσης θα αποσύρει λαζάνια α λα μπολονέζ που είναι επίσης κατεψυγμένο προϊόν για εταιρείες κέτερινγκ στην Γαλλία. Σύμφωνα με τη Nestle, η γερμανική εταιρεία που την προμήθευε με τα προϊόντα αυτά είναι η γερμανική ΗJ Schypke, η οποία είχε αναλάβει εργολαβικά την δουλειά από την JBS Toledo. Η τελευταία είναι μια μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στο Βέλγιο.

statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...