Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Έλληνας ισλαμιστής καμικάζι στην Αλγερία

- Γεννημένος στον Καναδά από Έλληνες, ορθόδοξους στο θρήσκευμα, γονείς ο 24χρονος, σύμφωνα με τους Καναδούς, ασπάστηκε το Ισλάμ
- Είναι ένας απ' τους δύο καμικάζι που ανατινάχτηκαν σκοτώνοντας 10 ομήρους στην Αλγερία πριν λίγο καιρό
- Η επίθεση είχε γίνει για αντίποινα στην γαλλική επέμβαση στο Μάλι

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των Γάλλων στο Μάλι,στις 16 Ιανουαρίου, ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν και κατέλαβαν εγκαταστάσεις εταιρείας στην Αλγερία ως αντίποινα. Μετά από τέσσερις ημέρες οι ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας έκαναν επίθεση στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους
τουλάχιστον 37 ξένοι, ένας αλγερινός όμηρος και 29 από τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με την καναδική τηλεόραση (CBC) οι 10 από τους ομήρους πέθαναν στην τελική φάση της επιχείρησης όταν δύο από τους ισλαμιστές ανατινάχτηκαν.

Σύμφωνα με τους Καναδούς επρόκειτο για δύο ισλαμιστές με καναδικό διαβατήριο.

Ο ένας από αυτούς ήταν ο Χρήστος Κατσιρούμπας από ελληνική ορθόδοξη οικογένεια και ο οποίος είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό και ο άλλος ήταν γνωστός μόνο ως Αλί Μεντλέζ.




Και οι δύο ζούσαν στην πόλη Λόντον του Οντάριο και πήγαιναν μαζί σχολείο. Λίγες πληροφορίες ήρθαν στο φως για τον Έλληνα ισλαμιστή, μόνο ότι το 2007 εγκατέλειψε το σχολείο και πως σήμερα θα ήταν περίπου 24 ετών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πως ο Κατσιρούμπας ήταν πολύ πιθανό το πρόσωπο που οι όμηροι περιέγραψαν ως "ξανθό που μιλούσε αγγλικά της Βόρειας Αμερικής".

Όπως και να 'χει πρόκειται για μια είδηση τουλάχιστον πρωτοφανή, αφού έως τώρα ο τίτλος “Έλληνας Ισλαμιστής καμικάζι” θα ακουγόταν τουλάχιστον... απίστευτος.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...