Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Tittooing: Η νέα γυναικεία τρέλα στη Μεγάλη Βρετανία

Το θέμα είναι να μην μπεις στην διαδικασία να μετατρέψεις τον εαυτό σου σε ζωντανή έκδοση της Μπάρμπι. Αν ξεκινήσεις, δύσκολα σταματάς. Κάπως έτσι περιγράφεται η προσπάθεια των γυναικών του Λίβερπουλ να αγγίξουν την τελειότητα. 

Εκείνες καθιέρωσαν τα (μόνιμα κάγκελο) φρύδια – τατουάζ και πλέον το πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Η νέα τάση ή καλύτερα η νέα τρέλα στη Μεγάλη Βρετανία είναι οι καλλιτεχνικά άρτιες (sic) ρώγες. Το επονομαζόμενο tittooing (κατά το tattooing). Oπως σωστά καταλάβατε οι αγγλίδες κάνουν τατουάζ στις ρώγες προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους και να φτάσουν πιο κοντά στο τέλειο στήθος.

Το τατουάζ θηλής δεν είναι κάτι καινούριο, απλώς μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς λόγους σε προσπάθειες αναδόμησης στήθους. Τώρα έχει περάσει στην... υπηρεσία του καλλωπισμού με τις γυναίκες να
σπεύδουν να τονίσουν τις θηλές τους για λόγους αυταρέσκειας. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια κλινικής στο Μέρσεϊσαϊντ, Γκέιλ Πράουντμαν, για... ζωγραφική στήθους σπεύδουν περισσότερες από τρεις (κυρίως νεαρής ηλικίας) γυναίκες την εβδομάδα. «Πολλές κοπέλες σκουραίνουν τις θηλές τους, έτσι επιτάσσει η νέα μόδα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Telegraph και συνέχισε: «Ο λόγος που το κάνουν είναι ότι τις θεωρούν αρκετά ροζ ή τους το ζητάνε οι σύντροφοί τους. Μερικές φορές, βέβαια, νομίζω ότι προχωρούν σε αυτή την κίνηση επειδή ξέρουν πως το δέρμα τους είναι αρκετά ανοικτόχρωμο και νομίζουν ότι είναι πιο τρέντι να έχουν σκούρες θηλές».

Η Πράουντμαν δεν έκρυψε πως ένας σημαντικός λόγος που αναγκάζει τις γυναίκες να κάνουν τη συγκεκριμένη βελτιωτική κίνηση είναι τα περιοδικά και πιο συγκεκριμένα τα προικισμένα κορίτσια της διάσημης σελίδας 3 της Sun: «Ζητούν το τατουάζ για να μην ντρέπονται πια να κυκλοφορούν γυμνόστηθες ή να αλλάζουν στα δοκιμαστήρια ή να πηγαίνουν διακοπές με τους συντρόφους τους χωρίς να ανησυχούν για το σώμα τους».

Η διαδικασία του tittooing διαρκεί περίπου δύο ώρες, κοστίζει 1.200 λίρες και διαρκεί ένα με ενάμιση χρόνο. Το τατουάζ γίνεται σε δύο στάδια. Μετά την πρώτη επίσκεψη στο ειδικό ινστιτούτο, η ενδιαφερόμενη πρέπει να περιμένει κάποιες εβδομάδες για να απορροφηθεί το μελάνι και στη συνέχεια να πάει στον... καλλιτέχνη για να της βάλει τις τελευταίες πινελιές, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απολύτως φυσικό.

Το συγκεκριμένο τατουάζ, πάντως, δεν διαρκεί για πάντα, αλλά από 12-18 μήνες θέλει μια τόνωση στα χρώματα. Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί ήδη στην διαδικασία δηλώνουν ενθουσιασμένες. «Οι θηλές μου ήταν πολύ μικρές και παιδιάστικες, ένιωθα σαν μικρό κορίτσι», δήλωσε στον Telegraph μια 32χρονη μητέρα και συνέχισε: «Ηταν μια αρκετά απλή, ειλικρινής, γρήγορη και καθόλου επίπονη διαδικασία. Ενα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Τώρα όταν πάω για κολύμπι δεν ανησυχώ αν οι θηλές μου διαγράφονται μέσα από το μαγιό. Ακόμα και η σχέση μου με το άντρα μου έγινε καλύτερη γιατί δεν ντρέπομαι πια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...