Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ… ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ! ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠ΄ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ!

Του ζήτησαν συνέντευξη επειδή είναι στη λίστα των πιο μισητών πολιτικών στην Ελλάδα. Και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την έδωσε στην εφημερίδα "NRC Handelsblad".

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Marloes de Koning, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πλέον.....
μισητούς πολιτικούς, ενώ κι ο ίδιος παραδέχεται πως, ναι μεν μέχρι τώρα δεν υπήρξε βία εναντίον του από πολίτες, αλλά δεν παύει «η κατάσταση να είναι τεταμένη...».

"Στα μάτια πολλών συμπατριωτών του ο Παπακωνσταντίνου είναι ένας προδότης, ο οποίος
μετά την ανακάλυψη της καταστροφικής κατάστασης των οικονομικών, οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή σφαγή", τονίζει η δημοσιογράφος, η οποία βρέθηκε στην πολυτελή κατοικία του πρώην υπουργού Οικονομικών.

"Στον κήπο του σπιτιού του κάθεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει στην Ευρώπη ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού της Ελλάδας ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό, τι είχε προταθεί. Δίπλα του κάθεται η Ολλανδέζα σύζυγός του, συγγραφέας ταξιδιωτικών βιβλίων για μικρά ελληνικά ξενοδοχεία", σημειώνει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας NRC Handelsblad.

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης και των σχολίων της δημοσιογράφου Marloes de Koning.

"Γιατί δεν μας υπερασπίστηκες με όλα τα μέσα, όταν στα τέλη του 2009 όλοι έλεγαν ότι ήμασταν ψεύτες και τεμπέληδες;" Αυτή είναι μία από τις πολλές κατηγορίες που του προσάπτουν, όπως επίσης: "Γιατί δεν διαπραγματεύτηκες καλύτερα, έτσι ώστε το 2010 να ήταν οι συνθήκες καλύτερες για το δάνειο των 110 δις ευρώ;".

Τι απαντά ο πρώην υπουργός;

"Αυτός είναι ένας περίεργος περιορισμός κατ΄ οίκον», λέει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με ένα ειρωνικό χαμόγελο. Μπροστά από το σπίτι του υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της αστυνομίας. «Δεν μπορώ να πάω κάπου να πιω έναν καφέ...», κλαψουρίζει μονολογώντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...