Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Να σε πούμε και συγγνώμη που θέλαμε εκλογές δηλαδή!

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ! ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΛΑΛΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Δείτε τις προεκλογικές υποσχέσεις (οτι μας φόρτωσαν λένε θα τα "θέσουν στο τραπέζι του διαλόγου", όχι πως θα τα καταργήσουν ή θα εφαρμόσουν αλλαγές για πιο ήπια μέτρα)

Αν δεν γίνονταν εκλογές τα μέτρα θα ήταν πιο ήπια




Την άποψη ότι αν η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε ακόμα μπροστά της ένα χρόνο και δεν υπήρχε η πίεση πολιτικών δυνάμεων για να γίνουν γρήγορα οι εκλογές τα μέτρα θα
ήταν πιο ήπια, φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τους κοινωνικούς φορείς, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ. Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είπε ότι το βασικό επιχείρημα του ιδίου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ήταν ότι το μισθολογικό κόστος δεν επιβαρύνει αλλά η τρόικα είχε στη διάθεσή της στοιχεία που η κυβέρνηση δε γνώριζε στην προσπάθειά της να πιέσει και να γίνει άμεσα η εσωτερική υποτίμηση των μισθών. "Τα στοιχεία αυτά τα είχαν δώσει μέλη οργανώσεων που εξυπηρετούν εργοδοτικά συμφέροντα και δικηγορικά γραφεία», φέρεται να υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Με αφορμή την παρέμβαση του κ. Βασιλόπουλου ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Βενιζέλου για τους όρους του PSI, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως κανείς δεν έχει καταλάβει τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, ενώ συμπλήρωσε πως η απόφαση που πάρθηκε για να γίνουν οι εκλογές στις 19 Απριλίου, ουσιαστικά σκλήρυνε τη στάση της Τρόικα, η οποία και ζητούσε να περάσουν όλα τα μέτρα πριν τις εκλογές.

«Εάν η κυβέρνηση Παπαδήμου παρέμενε, είχε χρονικό ορίζοντα άλλο ένα χρόνο, η διαπραγμάτευση θα ήταν διαφορετική και τα μέτρα δεν θα ήταν τόσο σκληρά. Ήταν λάθος που δεν δεχθήκαμε τότε να υπογράψουν όλα τα κόμματα όπως ζητούσε η Τρόικα", φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, τα έξι επιπλέον σημεία που έθεσε στο τραπέζι του διαλόγου ο κ. Βενιζέλος είναι τα ακόλουθα:

1 Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.

2 Επαναφορά των παλαιών συντελεστών του ΦΠΑ στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια.

3 Διευκόλυνση από τις τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα φυσικά πρόσωπα μετόχων στις επιχειρήσεις για οφειλές μέχρι 25.000 ευρώ.

4 Αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων με ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

5 Αλλαγές στον Τειρεσία ώστε να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις.

6 Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης στη βάση μιας δικαιότερης φορολογικής κλίμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...