Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η «κυρία ΔΝΤ», τα πεινασμένα παιδιά της Αφρικής, ο μισθός των 550.000 ευρώ, το ρολόι των 40.000 ευρώ και τα συνολάκια Chanel

Μπορεί, όπως λέει, να αδυνατεί να βγάλει από το μυαλό της τα πεινασμένα παιδιά της Αφρικής, την ίδια ώρα όμως φροντίζει να απολαμβάνει τη ζωή της ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε πανάκριβα ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ


Ζωή χαρισάμενη για την Κοκό Σανέλ της Οικονομίας Δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τα δυστυχισμένα παιδάκια του Νίγηρα η Λαγκάρντ. Η «κυρία ΔΝΤ» δεν παύει να σκέφτεται τους πεινασμένους στην Αφρική ούτε όταν κάνει... διακοπές στις Κάνες ούτε όταν λαμβάνει την παχυλή αμοιβή της από τον οργανισμό που έχει λεηλατήσει τη Μαύρη Ηπειρο. Είναι βέβαια μια παρηγοριά τα 550.000 δολάρια που λαμβάνει ετησίως από το ΔΝΤ (περίπου 470.000 μισθός και άλλα 80.000 επίδομα πολυτελούς διαβίωσης), όμως τα χρήματα αυτά είναι αφορολόγητα και ίσως της θυμίζουν τους αντιπαθέστατους, φοροφυγάδες Ελληνες...

Ο τρόπος έκφρασης των απόψεων και των αισθημάτων της 56χρονης Γαλλίδας που γεννήθηκε
με το όνομα Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαλουέτ δεν είχε ίχνος διπλωματικότητας. Πράγμα άξιο απορίας για μια πεπειραμένη νομικό και πολιτικό.

Απέδειξε ότι δεν της κόλλησαν -έστω και προσωρινά- άδικα το παρατσούκλι Madame La Gaffe (κυρία... Γκάφα), όταν πρωτάρα στην πολιτική το 2005 είχε κάνει δηλώσεις με τις οποίες στρεφόταν ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις των Γάλλων.

Τότε, όσα πρότεινε θεωρήθηκαν αρκετά ακραία, εντούτοις, ελάχιστα χρόνια αργότερα, η Λαγκάρντ τα έκανε πράξη ως υπουργός Οικονομικών του Σαρκοζί (π.χ. αύξηση ορίου συνταξιοδότησης, χαλάρωση 35ωρου).

Στα πούπουλα
Limo & iPad: Λεπτή, σικάτη και πάντα μαυρισμένη η Kριστίν Λαγκάρντ διάγει πολυτελή βίο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της.
Limo & iPad: Λεπτή, σικάτη και πάντα μαυρισμένη η Kριστίν Λαγκάρντ διάγει πολυτελή βίο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ με τη συνέντευξη στον «Guardian» θύμισε μία άλλη γυναίκα της γαλλικής ιστορίας: τη Μαρία Αντουανέτα. Η καρατομηθείσα τελικά βασίλισσα αναρωτιόταν γιατί οι πεινασμένοι και επαναστατημένοι υπήκοοι δεν τρώνε, αντί για ψωμί, παντεσπάνι. Η Λαγκάρντ, από τη μεριά της, ξεκαθαρίζει ότι συμπάθεια υπάρχει μόνο για την υποσαχάρια Αφρική, περιοχή που τις τελευταίες δεκαετίες απομυζούν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σίγουρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ γνωρίζει ότι η φτώχεια δεν αφορά μόνο τον Νίγηρα, αλλά είναι παρούσα και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Από την άλλη, έως έναν βαθμό, είναι φυσιολογικό ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στα πούπουλα και ακολούθησε μια χρυσοπληρωμένη καριέρα να μην έχει αντίληψη των προβλημάτων του μέσου ανθρώπου στην «εξωτική» Ελλάδα.
Να μην ξέρει πώς νιώθει όποιος πεινάει ή δεν έχει να αγοράσει τα φάρμακά του.

Για τη Λαγκάρντ, της οποίας δεύτερο... δέρμα έχουν γίνει τα συνολάκια Chanel (εξ ου και το προσωνύμιο «Κοκό Σανέλ της Οικονομίας»), φτώχεια -ή μάλλον βαρβαρότητα- θα ήταν να μην μπορούσε να ρίξει πάνω της ένα από τα κομψά μαντίλια Hermes. Αλλωστε, με τα χρήματα που κοστίζουν τα ρούχα της θα μπορούσε να χτιστεί το καλύτερο σχολείο του Νίγηρα...

Η 56χρονη Κριστίν Λαγκάρντ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές γυναίκες της λίστας του Forbes αλλά και στους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει κάθε χρό
 3.000 ευρώ: H Λαγκάρντ λατρεύει τα χαρακτηριστικά τουίντ σακάκια Chanel, διαθέτει μάλιστα μεγάλη συλλογή.
Η 56χρονη Κριστίν Λαγκάρντ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές γυναίκες της λίστας του Forbes αλλά και στους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό «Vanity Fair».


Αν και τα παιδικά χρόνια της τα πέρασε στη Χάβρη, η Κριστίν είδε πρώτη φορά τον κόσμο στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, όχι πολύ μακριά από την όπερα και την γκαλερί Λαφαγιέτ, την Πρωτοχρονιά του 1956. Ηταν το πρώτο παιδί από τα τέσσερα των Λαλουέτ -και το μόνο κορίτσι-, μιας μεσοαστικής γαλλικής οικογένειας. Ο πατέρας της ήταν πανεπιστημιακός καθηγητής αγγλικής φιλολογίας και η μητέρα της καθηγήτρια λατινικών. Η Κριστίν μεγάλωσε σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον και στα δείπνα στο σπίτι της είχε την ευκαιρία να γνωρίσει αρκετούς διανοούμενους. Ως παιδί και έφηβη αγάπησε ένα σπορ για λίγους, τη συγχρονισμένη κολύμβηση.
Τέλειωσε το σχολείο στις ΗΠΑ, σπούδασε νομική στο Παρίσι και έκανε
μεταπτυχιακό στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Εξ-αν-Προβάνς, όπου σήμερα είναι πρόεδρος. Η φιλοδοξία την έσπρωξε να δώσει εξετάσεις για την περίφημη εθνική σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ), την οποία έχουν τελειώσει σχεδόν όλοι οι Γάλλοι πολιτικοί. Απέτυχε δύο φορές, πράγμα που τσαλάκωσε λίγο τον εγωισμό της.

Με τον Ξαβιέ Τζοκαντί. Η ίδια εμφανίζεται συχνά με αέρινες τουαλέτες, κυρίως Chanel
Η Αμερική αποδείχτηκε Γη της Επαγγελίας για τη φιλόδοξη Κριστίν. Το 1981 προσελήφθη στην αμερικανική νομική φίρμα Baker & McKenzie και 10 χρόνια μετά ανέλαβε τα ηνία στο γαλλικό της παράρτημα. Η δίψα για καριέρα ήταν ανάμεσα στους λόγους που το 1992 χώρισε με τον σύζυγο που της χάρισε το επώνυμο Λαγκάρντ και δύο γιους. Οταν της προσφέρθηκε το τιμόνι της Baker & McKenzie, το 1999, επέλεξε να μένει περισσότερο στο Σικάγο παρά κοντά στα μικρά παιδιά της.

Ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος της φίρμας, η χορτοφάγος Λαγκάρντ έδειξε τα δόντια της. Επί των ημερών της, η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1949 επεκτάθηκε στον κόσμο και τα έσοδά της ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και μετά την περίοδο Λαγκάρντ. Το 2011 η Baker & McKenzie είχε 2,27 δισ. δολάρια παγκόσμια έσοδα και περίπου 3.750 δικηγόρους εργαζόμενους από 60 διαφορετικές εθνικότητες σε 70 πόλεις 43 χωρών- περισσότερους από κάθε άλλη πολυεθνική νομική φίρμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία θεωρείται «μεσοτοιχία» με το ΔΝΤ. Πολλά στελέχη της μεταπήδησαν στο ΔΝΤ και το ανάποδο, ενώ και τους δύο οργανισμούς έχουν ταρακουνήσει σεξουαλικά σκάνδαλα.


Ρολόι-40.000 ευρώ: Το αγαπημένο της Patek Philippe Twenty-4 "24", με διαμάντια και λευκόχρυσο.

Η Λαγκάρντ όλα αυτά τα χρόνια έκανε κομπόδεμα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.
Περίπου 1 εκατ. ετησίως ήταν ο μισθός της, ενώ τα μπόνους που παραδοσιακά δίνει η εταιρεία αντιστοιχούν περίπου στο 5% των εσόδων της. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μόνο το 2004 οι συνέταιροι μοιράστηκαν γύρω στα 50 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα περισσότερα δόθηκαν σε υψηλόβαθμους σαν τη Λαγκάρντ...

Ως υπουργός πια η Λαγκάρντ ξαναβρήκε έναν φίλο απ' τα παλιά, τον Ξαβιέ
Τζοκαντί, επιχειρηματία του real estate και εξίσου πλούσιο με την ίδια. Από το 2006 οι δύο εκατομμυριούχοι είναι ζευγάρι και κάνουν συχνές κοινές αποδράσεις με κότερα ή σε πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνα.


Τσάντα-5.800 ευρώ: To μοντέλο Birkin του οίκου Hermes τη συνοδεύει στις καθημερινές της εμφανίσεις. Φουλάρι-600 ευρώ: Τα φουλάρια, ειδικά αυτά του οίκου Hermes, αποτελούν την άλλη μεγάλη της αδυναμία.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Εμφανίσεις χιλιάδων ευρώ
Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ έχει πανάκριβο γούστο

Η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει τραβήξει την προσοχή του Τύπου όχι μόνο για τις επαγγελματικές επιδόσεις της και τη σκληρή αλλά άδικη πολλές φορές γλώσσα της, καθώς και για το ακριβό γούστο της, αφού κάθε της εμφάνιση είναι αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Η 56χρονη Γαλλίδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές γυναίκες της λίστας του Forbes αλλά και στους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα πάντα με την πιο έγκυρη λίστα στο είδος, την οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό «Vanity Fair».


Ακόμα και σε στιγμές χαλάρωσης, όπως αυτές πάνω σε ένα γιοτ, δεν αποχωρίζεται τα πανάκριβα κοσμήματά της.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει υιοθετήσει ένα πανάκριβο, κλασάτο και αυστηρό ντύσιμο γραφείου για τις καθημερινές επαγγελματικές εμφανίσεις, ενώ για τις βραδινές εξόδους και δεξιώσεις δεν διστάζει να φορέσει τουαλέτες διάσημων οίκων.

Η γκαρνταρόμπα
Για το ντύσιμό της επιλέγει κυρίως Γάλλους σχεδιαστές, ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι οι δημιουργίες του οίκου Chanel και περισσότερο τα τουίντ σακάκια (η τιμή τους ξεκινά από 3.000 ευρώ) και κοστούμια (από 4.000 ευρώ), αλλά και οι αέρινες τουαλέτες του οίκου (από 15.000 ευρώ).

Λατρεύει επίσης τα παπούτσια Louboutin (από 500 έως 1.000 ευρώ το ζευγάρι) και τα Ferragamo (από 300 ευρώ), ενώ στις τσάντες έχει μια εμφανή αδυναμία σε όλη τη σειρά του οίκου Hermes. Μάλιστα διαθέτει μια μικρή συλλογή από τσάντες Kelly (η τιμή τους ξεκινά από 5.000 ευρώ) και Birkin (από 5.800). Τα ολομέταξα φουλάρια και κυρίως εκείνα του οίκου Hermes αποτελούν την άλλη μεγάλη της αδυναμία, όπως και οι χρωματιστές πασμίνες.

Το ακριβό της γούστο συμπληρώνουν τα ιδιαίτερα πάντα δερμάτινα γάντια και βέβαια τα αντίστοιχα πολύτιμα κοσμήματα. Προτιμά τις μεγάλες πέρλες (South Sea και Water Pearls) σε συνδυασμό με λευκόχρυσο και διαμάντια.

Ετσι, τα σκουλαρίκια και τα βραχιόλια της κλέβουν συχνά την παράσταση στις συνεντεύξεις Τύπου, ενώ το αγαπημένο της ρολόι Patek Philippe Twenty-4 "24", τη στεφάνη του οποίου κοσμούν 10 διαμάντια (η αξία του υπολογίζεται στα 45.000 ευρώ) δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με την πάντα μαυρισμένη (χειμώνα-καλοκαίρι) επιδερμίδα της.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ

iliaoikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...