Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμάς εναντίον Μπαρσελόνα

Οι κυβερνήτες της Χαμάς στη Γάζα κάλεσαν σε μποϊκοτάζ των μέσων ενημέρωσης που θα μεταδόσουν το αγώνα Μπαρσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης αν ο καταλανικός σύλλογος προχωρήσει τα σχέδια του για να
φιλοξενήσει τον Ισραηλινό στρατιώτη Τζιλάντ Σαλίτ.Η παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα, που κρατούσε τον Σαλίτ αιχμάλωτο για περισσότερο απο 5 χρόνια μέχρι την απελευθέρωσή του πέρυσι τον Οκτώβριο, δήλωσε πως η παρουσία του στο παιχνίδι του Καμπ Νόου θα είναι προσβλητική.

«Καλούμε όλες τις μουσουλμανικά, αραβικά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης να μη μεταδόσουν αυτό το παιχνίδι, αν παρεβρεθεί ο Σαλίτ. Η πρόσκληση της Μπαρσελόνα στον εγκληματία Σαλίτ για να τους αποτίσουν φόρο τιμής θα αποτελέσει αδίκημα στα αισθήματα του Παλαιστινιακού, του Αραβικού και του Μουσουλμανικού λαού. Ο εν λόγω στρατιώτης πήρε μέρος στη δολοφονία άμαχων Παλαιστινίων μέχρι που συνελήφθη το 2006.»


Η Μπαρσελόνα πάντως αρνήθηκε πως έχει καλέσει τον πρώην Ισραηλινό αιχμάλωτο, επιμένοντας πως είχε συμφωνήσει σε ένα αίτημα απο έναν οπαδό να τον προσκαλέσουν στο παιχνίδι. Ανέφερε επίσης πως υπο την υποψία διαμαρτυριών φιλο-παλαιστινιακών ομάδων, προσεκλήθησαν ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής ομοσπονδίας Τζιμπρίλ Ραζούμπ και ο ποδοσφαιριστής Μαχμούντ Σαρσάκ, ο οποίος απελευθερώθηκε μετά απο σχεδόν τρία χρόνια απο τους Ισραηλινούς.


Όμως ο Σαρσάκ είπε την Τρίτη πως δεν είχε δεχθεί κάποια πρόσκληση και πως όταν τη δεχθεί τότε θα αποφασίσει αν θα πρέπει να πάει ή όχι.


trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...