Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ιταλία: 47χρονος επιχειρηματίας διαμαρτύρεται πάνω από 15 ώρες από τον τρούλο του Αγ. Πέτρου


Eναν πρωτότυπο, αλλά και επικίνδυνο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την οικονομική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης επέλεξε ο 47χρονος επιχειρηματίας, Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος σκαρφάλωσε στον τρούλο της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, όπου και κατάφερε να ξεδιπλώσει πανό που γράφει «Φτάνει με τον Μόντι, με την Ευρώπη, με  τις πολυεθνικές, πρόκειται για κοινωνική σφαγή». Ηδη, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει συμπληρώσει πάνω από 15 ώρες στον τρούλο. 

Οι Ντι Φινίτσιο μπήκε στην εκκλησία σαν τουρίστας το απόγευμα της Τρίτης,

παρέμεινε στο εσωτερικό της και τελικά κατάφερε να βγει έξω από ένα από τα μικρά παράθυρα που βρίσκονται στον τρούλο του Αγίου Πέτρου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο 47χρονος επιχειρηματίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εντσο Μοάβερο και Περιφερειακών Υποθέσεων Πιέρο Νιούντι. Επιμένει, ωστόσο, ότι δεν θα κατέβει από τον τρούλο μέχρι να μιλήσει με τον ίδιο τον ιταλό πρωθυπουργό.

Στο σημείο βρίσκονται επί ώρες πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού που προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος άνδρας διαμαρτύρεται κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν που αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών και την αύξηση του ανταγωνισμού.

Φέρεται ότι φοβάται πως θα χάσει το εστιατόριο που διαθέτει σε παραθαλάσσια περιοχή της Τεργέστης, διότι από το 2015 βάσει της ευρωπαϊκής αυτής οδηγίας πρόκειται να απελευθερωθούν οι άδειες κατοχής εμπορικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στην ακρογιαλιά.

Το εστιατόριο του επιχειρηματία υπέστη πρόσφατα σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά και οι τράπεζες αρνούνται να του χορηγήσουν δάνειο για να το επισκευάσει.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 47χρονος επιχειρηματίας διαμαρτύρεται κατ' αυτό τον τρόπο.


Οπως αναφέρει η Corriere della Serra, στις 30 Ιουλίου είχε καταφέρει να ανέβει ξανά στον τρούλο της του Αγίου Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν.

Επίσης, στις 26 του περασμένου Μαρτίου ο ίδιος ανέβηκε σε έναν γερανό στην Τεργέστη και έμεινε τέσσερις ημέρες σε ύψος 80 μέτρων, μέχρι να λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον επιχειρηματία, ο οποίος τώρα βρέθηκε στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθεί.


tragiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...