Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ποιά είναι η Αναστασία Σακελλαρίου με μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού;

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 9.460 ευρώ. Κι όμως, η συμπαθητική κυρία της φωτογραφίας, πληρώνεται με τα διπλάσια χρήματα! Μάθετε ποια είναι η Αναστασία Σακελλαρίου...



Ετήσια μισθοδοσία συνολικού ύψους 785.000 θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τα 8 μόλις μέλη της νέας διοίκησης που διόρισε η κυβέρνηση. Πρωταθλητές η νέα διευθύνουσα σύμβουλος κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, ο Ολλανδός πρόεδρος Πολ Κόστερ καθώς και οι κύριοι Κολλιόπουλος και Γάγαλης.

Συγκεκριμένα, η αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία» των τραπεζών, Αναστασία Σακελλαρίου θα λαμβάνει 215.000 ευρώ ετησίως ή 17.900 το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017.

Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2013, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία». Ειδικότερα, η νέα διοίκηση του ΤΧΣ, το οποίο είναι μεταξύ άλλων αρμόδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελείται από τους εξής:


  • Πολ Κόστερ (Ολλανδία), πρόεδρος του ΤΧΣ, με μισθό 100.000 ευρώ
  • Ανδρέας Μπερούτσος, μέλος, 30.000 ευρώ
  • Pierre Mariani (Γαλλία), μέλος, 30.000 ευρώ
  • Γεώργιος Μέργος, γ.γ. του ΥΠΟΙΚ και εκπρόσωπος του, 30.000 ευρώ
  • Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος ΤτΕ, 30.000 ευρώ

Η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος, 215.000 ευρώ
  • Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων, 185.000 ευρώ
  • Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος, 165.000 ευρώ

Συνολικά, από τα 8 μέλη της διοίκησης μόνο ένας, ο κ. Γάγαλης ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση, όπου είχε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο κ.Γάγαλης ήταν στέλεχος του ΔΝΤ επί 19 έτη.

Ποια είναι

Η Αναστασία Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Αρσάκειο Τοσιτσειο το 1991. Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία και παρέμεινε εκτός Ελλάδας έως το 2009. Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα πανεπιστήμια Warwick και Reading με ειδίκευση μεταπτυχιακού τίτλου στο International Banking & Financial Services ενώ η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον τομέα του Investment Banking στη Deutsche Bank στο Λονδίνο.

Τραπεζίτες του City που θυμούνται τη νεαρή Αναστασία από τα πρώτα της βήματα, σημειώνουν πως από την αρχή ξεχώρισε για την οξυδέρκεια, τη σκληρή δουλειά και το δυναμισμό της και μπήκε στο fast track, επελέγη από νωρίς να δουλέψει κατευθείαν για πολύ senior στελέχη και έτσι βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου οι συνθήκες εργασίας για τους juniors ήταν ιδιαίτερα σκληρές, ατέλειωτες ώρες εργασίας επτά μέρες την εβδομάδα.....

Τα κατάφερε και οι προαγωγές ήταν ενδεικτικό των ικανοτήτων της. Έχοντας πλέον εδραιώσει ένα όνομα οι προσφορές από άλλες τράπεζες ήταν συνεχείς και πολλές. Από την Deutsche Bank τη διεκδίκησε η Salomon Brothers και στη συνέχεια η Credit Suisse όπου σύντομα, μέσα από μία ταχύτατη εξέλιξη προήχθη σε μια από τις νεώτερες σε ηλικία Managing Directors.

Από τις αρχές της καριέρας της ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και της διαχείρισης κινδύνων (risk management) με βασική αρμοδιότητα τις εισηγήσεις αναδοχής ή μη πιστωτικών κινδύνων σχετιζόμενων με σύνθετες συναλλαγές (όπως για παράδειγμα μοχλευμένες εξαγορές) και τη διαχείριση αυτών στις περιπτώσεις ανάληψης.

Τραπεζίτες που δούλεψαν μαζί της και τη γνωρίζουν καλά λένε χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος τομέας εξειδίκευσης της Αναστασίας αποδείχτηκε καίριος όταν ξέσπασε η κρίση και το γεγονός ότι η Credit Suisse δεν βρέθηκε σε δυσμενή θέση με “τοξικούς” κινδύνους λέει από μόνο του πολλά....

Συνάδελφος της που έχει δουλέψει πολύ μαζί της λέει “Throw her in a tough meeting and she acts like a catalyst”, έχει ένα μοναδικό κράμα εξυπνάδας και δυναμισμού .
Το 2009 η Αναστασία αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους παρά τις προσπάθειες της Credit Suisse να την μεταπείσουν και μέχρι πρόσφατα να την δελεάσουν να επιστρεψει.

Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς έως το 2010 και στη συνέχεια Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.

Η επιλογή της έγινε από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών αφού πρώτα όμως αποκλείστηκαν πολλοί άλλοι γνωστοί τραπεζίτες.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εξηγούν ότι “σε τεχνικό επίπεδο οι γνώσεις της θα βοηθήσουν εξαιρετικά στην κρίσιμη αυτή φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».



planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...