Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

«Herculesland» στο Αργος!

Ενα μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα με επίκεντρο τη μυθολογία βάζει η δημοτική αρχή του Αργους. Πρόκειται για τη δημιουργία στην περιοχή ενός θεματικού πάρκου -στα πρότυπα της Disneyland- γύρω από τον μυθολογικό ήρωα Ηρακλή.

Το όραμα του δημάρχου Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αφορά ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, άνω των 300 στρεμμάτων, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (πάρκινγκ, εστιατόρια), αλλά και δυνατότητες επέκτασης για ξενοδοχεία, καφέ, πωλητήρια κλ.π.

Το όλο σκηνικό θα βασίζεται στο πρόσωπο και στους Αθλους του Ηρακλή και θα μπορεί να ενσωματώνει θεματικές ενότητες σε σχέση με την ελληνική μυθολογία (Αργοναυτική Εκστρατεία κ.ά.).

Το πρώτο βήμα προς τον σπουδαίο στόχο, η επίτευξη του οποίου θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, συμπληρώνοντας το εξαιρετικό παζλ αξιοθέατων (Μυκήνες, αρχαίο θέατρο σκαλιστό στον βράχο, αγορά, Λέρνα), έγινε με τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου από τον Δήμο Αργους - Μυκηνών.

Σκοπός του σημαντικού διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αργος ήταν να αναδειχθεί η σχέση του αρχαίου μύθου του Ηρακλή με την πόλη του Αργους, αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι μύθοι του Ηρακλή να ενταχθούν στον ειδικό κατάλογο της UNESCO για τα μνημεία προφορικής και άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

«Οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης είναι τεράστιες, δεδομένου του πλήθους των τουριστών που επισκέπτονται τους πασίγνωστους αρχαιολογικούς χώρους του δήμου μας» σημειώνει ο δήμαρχος Αργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος σχεδιάζει τις επόμενες ενέργειες, προκειμένου η Herculesland να γίνει πραγματικότητα.

Οσο για τους τρόπους εξεύρεσης πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καμπόσος είναι σαφής: «Οι δήμοι πρέπει κάποια στιγμή να χαράξουν μία πορεία αυτοτέλειας. Να βγάζουν χρήματα για να μπορούν να κάνουν έργα. Το κράτος σιγά σιγά τραβιέται στην άκρη. Το είδαμε με τα σχολεία τη χρονιά που πέρασε, που δεν έστελνε χρήματα για το πετρέλαιο. Πρέπει να γίνει μείωση των δαπανών. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πηγές εσόδων. Μία από τις πηγές εσόδων που μπορεί να έχει αυτός ο δήμος είναι το ποτάμι των τουριστών που περνάει από τις Μυκήνες και φεύγει απευθείας. Αυτό το ποτάμι πρέπει να το στρίψουμε προς την πόλη. Και αν έχει όφελος το Αργος, η πρωτεύουσα του δήμου, όλοι οι δημότες θα επωφεληθούν».


Δημήτρης Κυριακόπουλος
dimokratianews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...