Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Aντιδράσεις στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το επόμενο διάστημα η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτοδιοικητικοί φορείς, συγκοινωνιολόγοι, κάτοικοι της πόλης και επαγγελματίες θα εκφράσουν τις απόψεις για το αν πρέπει να προχωρήσει ή όχι.

Αυτό ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που
πραγματοποιήθηκε για την λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πεζοδρόμηση.

“Η πεζοδρόμηση αυτή μας έχει καταστρέψει. Ο κόσμος δεν μπορεί να κατέβει στην πόλη να ψωνίσει” σημείωσε ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Χρήστος Νικολόπουλος, ενώ και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης έκανε λόγο για “έγκλημα” που μπλόκαρε το κέντρο της πόλης.

Η χρονική περίοδος της πιλοτικής εφαρμογής της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας λήγει στις 30 Ιανουαρίου.

“Είμαι αποφασισμένος να μην δώσω παράταση της πιλοτικής εφαρμογής. Θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση από την οποία θα καταλήξουμε στην απόφαση της αντιπεριφέρειας για το αν θα δώσει ή όχι το πράσινο φως στο δήμο Θεσσαλονίκης για την καθιέρωση της πεζοδρόμησης” σχολίασε ο κύριος Τζιτζικώστας και τόνισε: “είμαστε υπέρ της βιώσιμης πόλης αλλά η Θεσσαλονίκη έχει αυτή τη στιγμή κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Αυτά αφορούν τα έργα του μετρό, το γεγονός ότι η πόλη είναι ένα απέραντο εργοτάξιο αλλά και τα δεδομένα που διαμορφώνει η οικονομική κρίση”.

24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...