Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στα πόσα φορολογικά σταματάμε;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ  

Είναι προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών ιδιαίτερη έφεση στις συνέχειες. Δεν του έφτανε το… πρώτο φορολογικό, επανήλθε και με δεύτερο το οποίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου.  Συγχρόνως είναι εμφανές ότι και πάλι θα χρειαστεί ο Σαμαράς να κάνει τον τερματοφύλακα. Ως πότε όμως ο πρωθυπουργός με ηρωικές εξόδους θα αποσοβεί τα αυτογκόλ;

Μόλις χθες έγραφα ότι ο πρωθυπουργός πέφτει απ’ τη μια γωνία στην άλλη για
να κρατήσει ανέπαφη την «εστία» της κυβέρνησης. Και μέχρι αυτή τη στιγμή τα έχει καταφέρει. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει αφού οι «παίκτες» του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ό,τι περνάει… από τα «πόδια» τους επιμένοντας σε φορολογικά μέτρα του ποδαριού. Διαρρέουν σχέδια φορολογικών νομοσχεδίων, αιφνιδιάζοντας τους άλλους δύο βασικούς «παίκτες» της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να δίνουν την εικόνα παραπαίουσας «ομάδας». Διότι ακόμα και ο πλέον φανατικός οπαδός, όταν βλέπει τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη να μάχονται με αυτοθυσία για να αποτρέψουν φόρους που διαλύουν την οικονομία, είναι αναπόφευκτο να υποθέσει ότι ο «κακός» της παρέας είναι ο Σαμαράς.

Τι βλέπει ο κόσμος να γίνεται εντός του «αγωνιστικού χώρου»; Κατ αρχάς έναν πρωθυπουργό να εκτινάσσεται ως αίλουρος και να πιάνει τα άπιαστα. Την ίδια στιγμή τον Στουρνάρα να κάνει λάθη και προσπαθώντας να τα διορθώσει να τα κάνει χειρότερα. Και ταυτόχρονα ένα «χαφ»(Βενιζέλο) κι ένα «αριστερό μπακ-χαφ»(Κουβέλη), να εμφανίζονται μέσα στο γενικό χαμό ως «διορθωτές» των λαθών του… εκ μετεγγραφής Στουρνάρα. Όταν λοιπόν ο κόσμος παρακολουθεί την  κυβέρνηση, αντί να απειλείται απ’ την αντίπαλη ομάδα(την αντιπολίτευση), να κινδυνεύει από δικά της λάθη, τι θα σκεφθεί;  

Πρώτον: Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης αγωνίζονται για τη «φανέλα».

Δεύτερον: Ο Στουρνάρας παίζει ατομικά ταλαιπωρώντας τη μπάλα.

Τρίτον: Ο Σαμαράς κρατάει την ομάδα στα χέρια του, αλλά όταν θα φάει το γκολ, τότε κανείς δεν θα θυμάται τις ηρωικές αποκρούσεις.

Τέταρτον: Στα πόσα φορολογικά non paper σταματάμε;

Πέμπτον: Θα σφυρίξει επιτέλους ημίχρονο;

Να σας πω τέλος τι σκέφτομαι κι εγώ. Το… ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα ακόμα και όταν παίζεται από δύο «ομάδες» μέσα στην ίδια κυβέρνηση. Στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί.

statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...