Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η κλεψύδρα ύπαρξης της Ελλάδας μας, αδειάζει

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε όλους τους τόνους, πριν από τις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012, διατυμπάνιζε και δεσμευόταν πως εάν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει μια μόνο εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αυτή της έρευνας για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο. Αυτή η δέσμευσή του, πολύ γρήγορα εξανεμίστηκε, προκειμένου να διασώσει την ύπαρξη της τρικομματικής-μνημονιακής κυβέρνησης στην οποία μετέχει το κόμμα... του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μας οδήγησε στο μνημόνιο, και έτσι καταψήφισε την πρόταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Την 17η Ιανουαρίου 2013, στη Βουλή των Ελλήνων συζητήθηκε η παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την απόδοση ποινικών ευθυνών των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου, για την απόκρυψη και αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Ο Αντώνης Σαμαράς, συνειδητά διασάλευσε το αδιάβλητο της μυστικής ψηφοφορίας, διαπράττοντας πολιτικό πραξικόπημα. Πιο συγκεκριμένα, φρόντισε να ψηφίσει σε μια μόνο κάλπη, αντί να ψηφίσει και στις τέσσερεις, που με απόφαση του Προεδρείου της Βουλής είχαν στηθεί στο

κοινοβούλιο. Κατ΄ αυτό τον τρόπο επηρέασε το Σώμα και απάλλαξε της παραπομπής τον συνεταίρο του στη συγκυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση να «εγκληματεί» κατά του Ελληνικού λαού.

Πριν, όμως, κατακάτσει ο «κουρνιαχτός», ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Πεπόνης, ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική στατιστική υπηρεσία) κ. Γεωργίου και δυο ακόμη μελών της για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, που οδήγησε την πατρίδα μας στις δαγκάνες του ΔΝΤ και της Μέρκελ. Η συγκεκριμένη ποινική δίωξη είναι κόλαφος κατά των πολιτικών παχύδερμων των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, οι οποίοι είχαν κλειστά τα ούτως ή άλλως βαρήκοα αυτιά τους, στις συνεχείς καταγγελίες της καθηγήτριας και πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ζωής Γεωργαντά. Το ερώτημα που θα τεθεί στην πορεία, είναι κατά πόσο ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει από θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, να εξακολουθεί να είναι ο παραβάτης τους προκειμένου να μην καταδειχτεί και τιμωρηθεί η προδοσία που συντελέστηκε από την Κυβέρνηση Παπανδρέου με την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Θα εξακολουθήσει υπό το βάρος όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας να καλύπτει τους Παπανδρέου και Βενιζέλο, από τη στιγμή που πέραν των άλλων, ο μέχρι πρότινος πιο προβεβλημένος Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, προ λίγων ημερών υποστήριξε στη ΝΕΤ πως κατά τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης είχε εκφράσει τη διαφωνία του στον τότε πρωθυπουργό για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Είπε μάλιστα ότι την ίδια θέση πρέσβευαν ο Ραγκούσης και η Διαμαντοπούλου. Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο να εντάξουν ούτως ή άλλως τη χώρα στο ΔΝΤ, όπως και το έπραξαν, ενώ ευθύνες καταλόγισε και στη Λούκα Κατσέλη. Θα εξακολουθήσει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του στη λαϊκή οργή, η οποία εκφράζεται και από το

φιλικό του τύπο, όπως η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους: «ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Κακούργημα η διόγκωση του ελλείμματος. Παραπέμπεται ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, που διόρισε ο Γ.Παπανδρέου και στηρίζει μέχρι τώρα (με νύχια και με δόντια) ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ». Ο υπογράφον, σε σχετικό του άρθρο από 28 Αυγούστου 2011, “Είναι ή δεν είναι Εθνική προδοσία”, ανάλυε πως η υπαγωγή της χώρας τον Μάιο του 2010 στο ΔΝΤ, είναι Εσχάτη Προδοσία.

Υπό το βάρος, λοιπόν, της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης του λαού μας και της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ο κ. Σαμαράς, πιστεύω πως όσο και να προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την απόδοση ευθυνών σε όσους πρόδωσαν συνειδητά την πατρίδα, οδηγώντας την στην υποδούλωση. Όσα νομικά προβλήματα και να δημιουργούνται από τον κατάπτυστο «νόμο περί ευθύνης Υπουργών», το ποτάμι της λαϊκής οργής και συνάμα κατακραυγής, θα οδηγήσει αυτούς που απερίφραστα εξουσιοδοτεί, δηλαδή τους εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, στο να αποδώσουν τις ποινικές ευθύνες σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της Ελλάδας και του λαού της.

Σ΄ αυτό το πολύ δύσκολο και επικίνδυνο έργο της αναζήτησης και της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα, όσο ψηλά και να βρίσκονται, των Οικονομικών Εισαγγελέων, είναι «σύμμαχοι» δυο υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, οι οποίοι με πρόσφατες δηλώσεις «καταγγέλλουν» τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, πως ακολούθησαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα οικονομίας που δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος φωτός στο βαθύτατο τούνελ της ύφεσης. Γιατί, πως αλλιώς ερμηνεύονται οι πρόσφατες δηλώσεις του αλαζονικού και βαθυστόχαστου μέχρι πρότινος, επικεφαλούς της τρόικα στην Ελλάδα κ. Πολ Τόμσεν, ο οποίος ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων, λέγοντας: «Δώσαμε στην Ελλάδα το λάθος φάρμακο». Πως, αλλιώς, μπορούν να ερμηνευτούν οι δηλώσεις στο γαλλικό περιοδικό «Marianne», σε πολυσέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «λιτότητα», του επικεφαλούς των οικονομολόγων του ΔΝΤ, κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος δήλωσε: «Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης». Επίσης, στο περιοδικό γίνεται αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας, την οποία επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ αιτίας ενός λάθους στους υπολογισμούς. Επιπρόσθετα το δημοσίευμα κάνει λόγο για «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ» σχολιάζοντας την έκθεση του Μπλανσάρ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου 2013.

Αυτή η αλλοίωση στατιστικών οικονομικών στοιχείων από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στην μνημονιακή πολιτική, η παραδοχή υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, πως η εφαρμογή των οικονομικών συνταγών των μνημονίων επί μια τριετία, ήταν λανθασμένη, αλλά και η συνεχιζόμενη άκαμπτη στάση της νεοναζιστικής Γερμανίας της Μέρκελ, πρόσφατα διά στόματος του Υπουργού της Οικονομίας της, που δήλωσε πως: «Ξεχάστε το οτιδήποτε! Δεν θα χαλαρώσει η λιτότητα!», θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Ελληνικό λαό.

Έτσι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ φαίνεται ξεκάθαρα πως οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά), ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ, τα πραγματικά και ουσιαστικά συμφέροντα της πατρίδας και του λαού της. Αυτές οι κυβερνήσεις ακολούθησαν και εξακολουθούν να ακολουθούν τυφλά τις εντολές της Μερκελ και των αιμοσταγών συνεργατών της που διακατέχονται από περίσσια ανθελληνικότητα και συμφεροντολογία. Τρομοκράτησαν και εξακολουθούν να τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό με ψευτοδιλήμματα του τύπου: “θα μας διώξουν από την ΕΕ και το ευρώ”, και επιβάλλουν οικονομικά μέτρα γενοκτονίας του λαού μας και εξαφάνισης του Έθνους μας.

Ωστόσο, ο Ελληνικός λαός μπροστά σ΄ αυτή την υπάρχουσα εξαθλιωτική κατάσταση της κοινωνίας μας, αλλά και τη διαφαινόμενη συνέχιση των προδοτικών και υποτελών αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, θα κιοτέψει ή θα επαναστατήσει; Θα συνεχίζει να επιτρέπει την περικοπή των συντάξεων και των μισθών μέχρι τελικής εξαθλίωσης; Θα συνεχίζει να ανέχεται τον υποσιτισμό των παιδιών μας στα σχολεία και την υποβάθμιση μέχρι εξαφάνισης της ιατρικής περίθαλψης; Θα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στο φαινόμενο της συλλογής τροφής από τα σκουπίδια πολλών συνελλήνων; Θα συνεχίζει να μην τιμωρεί όσους του στέρησαν τη θέρμανση και του μόλυναν το περιβάλλον στο οποίο ζει; Θα ανέχεται έτι περεταίρω, αυτούς που του διαμελίζουν την αγαπημένη πατρίδα μας; Ή θα επαναστατήσει και θα βοηθήσει να αποδοθεί κάποτε δικαιοσύνη για να οδηγηθούν οι προδότες στην αγχόνη;

Συνεπώς, σ΄ αυτά τα ερωτήματα καλείται ΑΜΕΣΑ να απαντήσει ο Ελληνικός λαός, γιατί η κλεψύδρα ύπαρξης της Ελλάδας μας, αδειάζει!!!

gianniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...