Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικά προϊόντα στο ''Fancy Food Show'' του San Francisco

Η εταιρία Esteson, από την Καλιφόρνια, πουλά στους Αμερικανούς διάφορα "εθνικά" προϊόντα (τρόφιμα και ποτά), μεταξύ των οποίων και αρκετά ελληνικά. Συμμετέχει ενεργά σε εκθέσεις και διοργανώσεις στις ΗΠΑ, προωθώντας τα προϊόντα μας και συχνά πετυχαίνοντας διακρίσεις για αυτά σε διαγωνισμούς των ΗΠΑ. Πήραμε μια ενημέρωση από ομογενή μας (ευχαριστούμε, Jim), σχετικά με την παρουσία της στη διοργάνωση "Fancy Food Show" στο San Francisco. Πέρα από την ίδια τη διοργάνωση, αξίζει να σταθεί κανείς στις παρατηρήσεις του φίλου μας:

"Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και τα ελληνικά προϊόντα είναι τα καλύτερα στον κόσμο, τελεία. Αν εμείς, οι εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων
ενωνόμασταν, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τη χώρα θεαματικά. Δυστυχώς, η ελληνική νοοτροπία το εμποδίζει.

Το Fancy Food Show στο San Francisco είναι ένα από τα κύρια κανάλια όπου θα μπορούσαν να παρουσιαστούν τα ελληνικά προϊόντα. Χρειάζονται μόλις 6 περίπτερα για να έχουμε ένα διεθνές τμήμα με τον τίτλο "Ελλάδα" (η Ιταλία είχε 100, η Γερμανία 80 κλπ). Όμως, οι άλλοι Έλληνες εισαγωγείς αρνούνται να λειτουργήσουν όλοι μαζί, έτσι σκορπιζόμαστε σε όλο το χώρο με ανωνυμία."

Θα ήταν αυθαίρετο να εκφράσουμε εμείς άποψη για το τι συμβαίνει πραγματικά στην Καλιφόρνια. Αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω και έχετε άποψη, με χαρά θα την διαβάσουμε. Σίγουρα, χαιρόμαστε που κάποιοι προωθούν τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Το αν αδυνατούν να συνεργαστούν, έστω και εκτός Ελλάδας, δεν το γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν μας φαίνεται πολύ "ξένο" από τον τρόπο που έχουμε δει να λειτουργούν οι Έλληνες και εντός Ελλάδας. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του λαού μας που, αν μπορούσαμε να αλλάξουμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα...

Όπως συχνά λέμε από το ellinikoproion.gr:

"Οι Έλληνες παραδοσιακά τρωγόμαστε μεταξύ μας. Στις λίγες περιπτώσεις που ενωθήκαμε, κάναμε θαύματα. Σήμερα, όλοι συμφωνούμε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα θαύμα. Άρα, ήρθε η ώρα να ενωθούμε!"

Σε κάθε περίπτωση, στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας σε όλους τους ομογενείς μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε εκείνους που διακινούν και προωθούν ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.



Φωτογραφίες από τη διοργάνωση:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.403805989706622.98015.230950333658856&type=1
Περισσότερα, σχετικά με τη διοργάνωση:
http://www.specialtyfood.com/fancy-food-show/winter-fancy-food-show/
http://www.specialtyfood.com/wnwh/natural/2013/january-13/

Ο ιστότοπος της Esteson: www.estia.biz



ellinikoproion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...