Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησε η "επιστράτευση": Επιδίδονται φύλλα πορείας

exampleyi6

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφοριες η επίδοση των φύλλων πορείας έχει ξεκινήσει ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει η επιστράτευση με μια σκληρή δήλωση. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς απαντούν με απεργίες έως και την Τρίτη.

"Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι
να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι' αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!" διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς.


Την ίδια ώρα, την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητά για τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσο μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, με μαύρες σημαίες και κλάρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλεον που τους κήρυξε η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για αύριο Παρασκευή (από ώρα 00.01 έως 23:59), και παναττικής πανεργατικής στάσης εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) αποφάσισε κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας.

Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και η στάση εργασίας όλα τα σωματεία που υπάγονται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αιτήματα, να ανακληθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών των αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...