Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρώτη θέση ο Τσίπρας για Νεα Υόρκη

Το «Τsipras Tours» τώρα πετάει και... business class! Και μάλιστα αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αφού είχε προηγηθεί πριν από περίπου τρεις μήνες ταξίδι μετά της οικογενείας του από Παρίσι προς Αθήνα με πτήση της Air France, όπου απόλαυσε της ανέσεις της πρώτης θέσης. Πιο συγκεκριμένα, ο «υπερατλαντικός» κ. Τσίπρας, που όχι μόνο κατά καιρούς επικαλείται το περί δικαίου αίσθημα αλλά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την προκλητική
διαβίωση των... άλλων, κάθισε (σύμφωνα με τον «Βηματοδότη») παρέα με την «εκλεκτή» του Ρένα Δούρου -για να μη νιώθει και μοναξιά- στη VIP θέση, ενώ έβαλε στην οικονομική τους κ. Δραγασάκη, Παπαδημούλη και Τατσόπουλο, που πήγαιναν στο Στρασβούργο για να παραστούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην ίδια πτήση μάλιστα επέβαινε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος σαν κοινός θνητός επέλεξε να τη βγάλει... οικονομικά, αφού άφησε για τον κ. Τσίπρα τα μεγαλεία της business class.

Το κόστος της καλοπέρασης του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά σίγουρα τα 3.000 ευρώ μετ’ επιστροφής, ενώ, εάν κανείς προσθέσει και το εισιτήριο της κυρίας Δούρου, τότε μόνον τα μεταφορικά άγγιξαν το ποσό των 6.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αυτά των κ. Μηλιού και Σταθάκη που βρίσκονται στον Καναδά από την περασμένη Παρασκευή. Με άλλα λόγια, την ώρα που «Στο Κόκκινο» παραμένουν για μερικούς μήνες απλήρωτοι, στον ΣΥΡΙΖΑ φένεται να επέλεξαν να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Στο μεταξύ, λίγο προτού ο Αλέξης Τσίπρας βάλει μπροστά το μεγαλόπνοο σχέδιο γοητείας του, ήρθε το πρώτο «χτύπημα» από αμερικανικά ΜΜΕ. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Wall Street Journal» φιλοξενεί άρθρο του καθηγητή Νομικής του πανεπιστημίου Μanfield της Οξφόρδης Παύλου Ελευθεριάδη, καρφώνοντάς τον για τις πολιτικές του επιλογές. Αφενός τον κατηγορεί για διγλωσσία και αφετέρου τον χαρακτηρίζει «ανεύθυνο». Ταυτόχρονα, τον περιγράφει ως «αδύναμο αρχηγό», που προσπαθεί να πει «όσα θέλει το ακροατήριο να ακούσει», ενώ χαρακτηρίζει το σχέδιό του για την έξοδο από την κρίση «δίχως ελπίδα...»!

Τέλος, χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άρτι αφιχθείς στην Ουάσινγκτον, έσπευσε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ να... αποθεώσει τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ υποστήριξε ότι «θα καταθέσουμε σε Αμερικανούς και ΔΝΤ την εναλλακτική μας οπτική απέναντι στην κρίση».

Αλέξανδρος Διαμάντης
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...