Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ιταλία: Άνεργος πολιτικός επιστήμονας πουλά το πτυχίο του στο διαδίκτυο

Μπορεί να χρειάστηκαν χρόνια, κόπος, χρήματα για να αποκτηθεί ένα πολυπόθητο πτυχίο Ανώτατου Ιδρύματος όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο απόφοιτος έχει εξασφαλισμένη εργασία. Πόσοι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τομέα σπουδών τους για να απασχοληθούν σε θέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με όσα κόπιασαν να αποκομίσουν, με αποτέλεσμα το «χαρτί» να παραμένει κορνιζαρισμένο για να χαίρεται η μαμά και ο μπαμπάς.

Απεγνωσμένος από τη δυσκολία να βρει εργασία λοιπόν ένας Ιταλός απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών αποφάσισε να πουλήσει το πτυχίο του στο διαδίκτυο με

αντάλλαγμα μια θέση εργασίας.

«Όταν ήμασταν μικροί μας μάθατε να ακολουθήσουμε το όνειρό μας και τώρα σας το πουλάμε. Για να σας υπενθυμίσουμε ότι το σήμερα θα είναι ίδιο με το αύριο και ότι τα παραμύθια που ακούγαμε μικροί ήταν πιο ενδιαφέροντα από αυτά που ακούμε σήμερα», γράφει ο Ιταλός πτυχιούχος.

Με μπόλικη δόση ειρωνείας μάλιστα λέει πως «η περγαμηνή έχει λεπτεπίλεπτους διακόσμους και μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Οι διαστάσεις της επιτρέπουν στη δημιουργία τριών χάρτινων αεροπλάνων, είναι ιδανική για να ανάψετε φωτιά τους χειμερινούς μήνες ή για να κάνετε αέρα σε συγγενείς και φίλους τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού. Επίσης μπορεί να γίνει, μόνο από τους πιο έμπειρους, ένα κιάλι πολύ ισχυρό για να δείτε τα αστέρια τα βράδια όταν εμείς θα είμαστε σερβιτόροι ή μπορεί να γίνει χωνάκι για να βάλετε κάστανα ενώ κάνετε βόλτα στα μαγαζιά όπου εργαζόμαστε ως πωλητές».

Συνεχίζοντας το κείμενο που συνοδεύει το «άχρηστο» πτυχίο του προς πώληση γράφει «έχει κατασκευαστεί από ανθεκτικό υλικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαγικό χαλί που πετάει για να ονειρευτείτε μια καλύτερη ζωή, τη ζωή που φανταζόμασταν κι εμείς όταν πήραμε το πτυχίο. Η εξωτερική πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σαν τραπεζομάντιλο στα fast-food ή ακόμα τα παιδιά σας μπορούν να το αξιοποιήσουν για να ζωγραφίσουν».

Ο άγνωστος πτυχιούχος κλείνει το κείμενο του καταπέλτη με τη φράση «όλα αυτά σας τα χαρίζω με αντάλλαγμα μια θέση εργασίας».


amvrakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...