Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ! Ετοιμάζει «κανόνι» εργοστάσιο μεγάλης βιομηχανίας!

Ποια μεγάλη βιομηχανία κατασκευής πολυτελών οχημάτων και όχι καταργεί περίπου 400 θέσεις εργασίας γιατί θα κλείσει εργοστάσιο; 

Δεν είναι μόνο η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που κόβει θέσεις εργασίας και άλλες τόσες επιχειρήσεις. 

Η βρετανική βιομηχανία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και πολυτελών οχημάτων
Rolls-Royce θα καταργήσει περίπου 400 θέσεις εργασίας και θα κλείσει ένα εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό για την άμυνα, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο Unite. Ο όμιλος θέλει τη Rolls-Royce να περικόψει 378 θέσεις εργασίας στην άμυνα και τελικά να κλείσει το εργοστάσιο στο Άνστι, κοντά στο Κόβεντρι, στην κεντρική Αγγλία, σημείωσε η ίδια πηγή.

«Η κυβέρνηση και η κοντόφθαλμη αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει μαζικές περικοπές στον προϋπολογισμό της άμυνας ευθύνονται για την απώλεια αυτών των θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στον στρατηγικό τομέα της άμυνας», δήλωσε ο Ίαν Ουάντελ, επικεφαλής της μονάδας παραγωγής προϊόντων για την αεροναυτική Rolls-Royce. 

Η απόφαση της Rolls-Royce να αποσυρθούν από την υπηρεσία των μαχητικών αεροσκαφών Harrier, το 2010, για δημοσιονομικούς λόγους είναι ένα από τα αίτια για το κλείσιμο της μονάδας στο Άνστι, εκτιμά το συνδικάτο.
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...