Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης: Ο Ελληνικός Τύπος της Θεσσαλονίκης. Αρχές και Εξέλιξη



 του ΧΡΗΣΤΟΥ Ε. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1980

 Ο  Τύπος της Θεσσαλονίκης και γενικότερα ο τύπος της Μακεδονίας ανάγεται ως προς την καταγωγή του στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει άλλωστε και με ολόκληρο τον ελληνικό τύπο.
 Ή Βιέννη υπήρξε o γενέθλιος τόπος του ελληνικοί τύπου, πού άρχισε την ύπαρξή του στην εξορία.

Και ή ειμαρμένη το θέλησε ή δεύτερη κατά χρονολογική σειρά ελληνική εφημερίδα στον κόσμο να έχει εκδότες Μακεδόνες.


Πρόκειται για την «Εφημερίδα», πού ή πρώτη της έκδοση κυκλοφόρησε στις 31 Δεκεμβρίου τού 1790 στην απειλούμενη τότε από το Ναπολέοντα καχύποπτη πρωτεύουσα των Αψβούργων.

Εξοργισμένη και με αναφιλητά αποχώρησε από την Τσαπανίδου η Κανέλλη (video)

Εξοργισμένη και με αναφιλητά αποχώρησε από την Τσαπανίδου η Κανέλλη (video)
 
Επιχείρησαν να της κάνουν κακόγουστη «πλάκα» με τη Χρυσή Αυγή

12.000 δικές σας εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου έχουν κλαπεί και δημοσιευτεί σε «παρασιτικές» ιστοσελίδες πορνό


Αν νομίζεις ότι οι «πονηρές» φωτογραφίες και βίντεο με εσένα πρωταγωνιστή, είναι ασφαλή εφόσον τα έχεις στην κατοχή σου, μια βρετανική έρευνα έρχεται να σε καταρρακώσει, καθώς σύμφωνα με αυτή το 88% του ερασιτεχνικού πορνό καταλήγει σε πορνογραφικά sites, χωρίς να το γνωρίζει – στις περισσότερες περιπτώσεις – ο ιδιοκτήτης του.

Σύμφωνα με μελέτη του Βρετανικού

Απαγορεύθηκαν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες δύο εμβόλια της Novartis

Την Πέμπτη στη Βέρνη, η ελβετική υπηρεσία αδειοδότησης φαρμάκων Swissmedic, επιβεβαίωσε ότι απαγορεύτηκε προσωρινά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων του ελβετικού ομίλου Novartis εξαιτίας της ανησυχίας για την ασφάλειά του.

Η Ελβετία, η Ιταλία και η Αυστρία σταμάτησαν τη χρήση των εμβολίων, τα οποία

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1939

aera2012

Η επίσκεψη του Γιόζεφ Γκαίμπελς στη βίλα της οικογένειας Μέρκελ στην Αθήνα (31 Μαρτίου 1939). Η κυρία Μέρκελ τον υποδέχεται στην είσοδο, κρατώντας το κοριτσάκι της.


ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1939


ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1940…

Του Δημοσθένη Κούκουνα
Πρόσφατα ερωτήθηκα από φίλους, μόλις κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο το βιβλίο μου με τίτλο «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια», όπου περιέχονται πολλά στοιχεία για τους οικονομικούς δοσιλόγους, αν υπάρχουν και άλλα που ενδεχομένως θίγουν άλλα σημαίνοντα πρόσωπα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα στη δημοσιότητα όσα αναμφισβήτητα στοιχεία υπήρχαν για το θέμα αυτό, χωρίς επιλεκτικά να αφαιρέσω ή να προσθέσω, φυσικά μέσα στο αντικείμενο του βιβλίου αυτού. Όταν εντός του έτους θα κυκλοφορήσει το επόμενο βιβλίο μου για την Ιστορία της Κατοχής, που θα αναφέρεται συνολικά και αναλυτικά στη δράση των πολιτικών και οικονομικών δοσιλόγων κατά την περίοδο 1941-44, ασφαλώς θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.
Η πρόθεσή μου ήταν μέσα από το βιβλίο που εκδόθηκε να αναδείξω στο πρώτο μέρος, όπως προκύπτει από τον τίτλο, την ελληνική οικονομία κατά την

Τερματοφύλακας έβαλε γκολ με το βολέ! (βίντεο)

Από το ένα τέρμα στο άλλο σκόραρε τερματοφύλακας σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Ο Μάρκος Φασανέλα, όπως είναι το όνομά του, μπλόκαρε την μπάλα και επιχείρησε το βολέ από τα περίπου 90 μέτρα πιάνοντάς στον ύπνο τον αντίπαλο γκολκίπερ και καταφέρνοντας να σκοράρει!

Δείτε σε βίντεο τη σεξουαλική παρενόχληση Γαλλίδας δημοσιογράφου

Μετά τη συγκλονιστική υπόθεση βιασμού της ανταποκρίτριας του CBS, Λάρα Λόγκαν η οποία πριν ένα χρόνο περίπου βιάστηκε από ομάδα 200 Αιγυπτίων ενώ προσπαθούσε να καλύψει την εξέγερση στη χώρα και την υπόθεση της Καρολίν Σινζ από το «France3» η οποία έπεσε κι εκείνη θύμα βίας, άλλη μία περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης αναστατώνει τον κόσμο των media.

Η Γαλλίδα Σόνια Ντίντι δέχθηκε άγρια επίθεση από πλήθος Αιγυπτίων στην πλατεία Ταχρίρ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα του «France 24».

Οι άνδρες, αφού την περικύκλωσαν, άρχισαν να την ακουμπούν σε όλο της το σώμα, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να της σκίσουν τα ρούχα, αδιαφορώντας για

Άγνωστοι πυροβόλησαν σκοπό σε στρατόπεδο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης


 


 Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα σε στρατόπεδο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Άγνωστοι, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ εναντίον του

Ελληνοτουρκική μάχη για τον... κουραμπιέ

Την «πατρότητα» των κουραμπιέδων Νέας Καρβάλης αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι Τούρκοι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τουρκικό προϊόν.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι παραγωγοί κουραμπιέ από την Καβάλα κέρδισαν την πιστοποίηση κατοχύρωσης της ονομασίας προέλευσης. Αυτό, όμως, δημιουργεί πρόβλημα για μεγάλη μερίδα παραγωγών του

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Όχι Τσίπρα στην πρόταση Καμμένου να ρίξουν την κυβέρνηση

Όχι από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να προκαλέσουν εκλογές με ομαδική παραίτηση των βουλευτών τους
 
Aρνητικός στην πρόταση των Ανεξαρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, προς τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθούν οι βουλευτές των δυο κομμάτων, ώστε να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές και νη μην ψηφιστούν τα μέτρα, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, υπό το φόβο επεισοδίων! Αυτοί τρέμουν, εσύ θα κάτσεις μέσα;

Το νέο “σήριαλ” στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΕΔ είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ,την ερχόμενη Κυριακή ,που αν πιστεψουμε όσα διαρρέει η κυβέρνηση θα έχει 20λεπτη διάρκεια!

Τα όσα έγιναν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, έριξαν ....μια κυβέρνηση και αποτέλεσαν την αφορμή για αλλαγή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας. Το επιτελείο Σαμαρά δεν θέλει να

Μπλακ άουτ στο σύστημα προτείνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ πρότεινε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος από το βήμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας την Κυριακή στην Αθήνα.


Ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την

Χρυσή ομερτά για τις 187 offshore στο «Λιχτενστάιν της Ελλάδας»

ΓΙΑΤΙ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ;
 
Εναν χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» για το ελληνικό «Λιχτενστάιν» και μολονότι οι πρώτοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ ξεσκέπασαν «όργιο φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από δεκάδες εξωχώριες εταιρείες, ο ένας φορέας πετάει το «μπαλάκι» στον άλλο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των ελέγχων, της βεβαίωσης οφειλών και της είσπραξης σημαντικών ποσών, ενώ για πολλές υποθέσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής


Ως διά μαγείας» μια τεράστια υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και

Τι θα έκανε ο Φράγκος στα Ίμια; “Θα έστελνα τα πυροσβεστικά να κάνουν ρίψεις”!


Για τα Ίμια και το πως έπρεπε να χειριστούμε στρατιωτικά τη κρίση έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά.

Τώρα ξέρουμε και την άποψη του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real News εξέφρασε την εξής …προωθημένη στρατηγική.

  Απευθυνόμενος στον πρώην βουλευτή και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη που του πήρε τη συνέντευξη ο πρώην Α/ΓΕΣ ανέπτυξε το σκεπτικό του για το πως θα αποφεύγαμε τη κατάληψη των Ιμίων:
“Εγώ πάντως Γιώργο ,στη βραχονησίδα θα είχα ρίξει τρία-τέσσερα

Η πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας του Μνημονιακού προγράμματος


Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί ο κόσμος είναι, ότι ΟΣΟ μειώνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνεται το χρέος.

Κερδίζω 70.000 ευρώ, εσύ παίρνεις τον κατώτατο μισθό, λοιπόν πήγαινε ψόφα (βίντεο)

Χθες το πρωί αυτή η σκηνή έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Εγινε μεταξύ ενός άνδρα, ανωτάτου στελέχους σε επιχείρηση, και μιας γυναίκας, υπαλλήλου των τρένων.
Η σκηνή έγινε στο Παρίσι. Οπως φαίνεται στο βίντεο, ένας άντρας λέει στην υπάλληλο του γαλλικού ΟΣΕ :

«Εγώ κερδίζω 70.000 ευρώ, εσύ παίρνεις τον κατώτατο μισθό, λοιπόν βούλωστο! Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν εμένα δεν θα είχατε μισθό...Εγώ είμαι ανώτερος από σένα, πήγαινε ψόφα».


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάνος Καμμένος: "Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούμε για να πάμε σε εκλογές"

Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούμε οι βουλευτές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε σε εκλογές...δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής ο Πάνος Καμμένος.

Πρόταση-Βόμβα από Γιακουμάτο για την λειτουργία της αγοράς



Να κλείσουν τα καταστήματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προτείνει ο βουλευτής της Ν.Δ. 

"Πωλείται" το ακριβότερο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη

 
Είναι αναμφισβήτητα το «στολίδι» της Νέας Υόρκης. Στεγάζεται στον 72ο και προτελευταίο όροφο του ουρανοξύστη City Spire, είναι 750 τ.μ. και
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...