Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ειρήνη υμίν: Ο εχθρός δεν είναι μεταξύ μας αλλά απέναντι

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Είμαστε πολύ λίγοι – και αδύναμοι αυτή τη στιγμή – για να είμαστε διαιρεμένοι.
Η πρόσφατη δολοφονία δεν αποτελεί δυστυχώς ένα τυχαίο γεγονός, υπό την ευρεία έννοια του λόγου, το οποίο ως «κεραυνός εν αιθρία» χτύπησε την ελληνική κοινωνία, αλλά αντιθέτως αποτελεί ένα αποτέλεσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία έχει επιβάλλει η Pax Germanica στον ευρωπαϊκό νότο τα τελευταία τριάμισι έτη.

Δεν χρειάζεται να έχεις δέκα πτυχία για να αντιληφθείς το αυτονόητο, ότι δηλαδή σε καταστάσεις οικονομικού και κοινωνικού μεσαίωνα το «κέντρο» αποδυναμώνεται και οι φυγόκεντρες δυνάμεις κινούνται προς τα «άκρα» – από δεξιά και αριστερά – τα οποία και ισχυροποιούνται, με αποτέλεσμα οι κοινωνίες να γίνονται περισσότερο ριζοσπαστικές, αλλά και λιγότερο ανεκτικές προς τον «αντίπαλο».

Το παράδειγμα της Γερμανίας και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης αν και χιλιοειπωμένο αποτελεί το αρχετυπικό υπόδειγμα μίας τέτοιας κατάστασης η οποία ξεκίνησε από την οικονομική ανέχεια και το δυσβάσταχτο χρέος του Βερολίνου – υπό τη μορφή των πολεμικών αποζημιώσεων προς τις δυνάμεις

Σούπερ τα νούμερα τηλεθέασης για τον τηλεοπτικό Ακέφαλο Καβαλάρη

Την Δευτέρα που μας πέρασε το κανάλι Fox άνοιξε σαμπάνιες, αφού η τηλεοπτική προσαρμογή του Sleepy Hollow, δεν ήταν μόνο το πρώτο σε τηλεθέαση πρόγραμμα στο primetime, αλλά ήταν και η πρεμιέρα σειράς με τα καλύτερα νούμερα για το κανάλι εδώ και επτά χρόνια!

sleepy-hollow-banner

Τον "πιλότο" παρακολούθησαν περίπου 10.1 εκατ. τηλεθεατές και τα

Griechenland: Το βίντεο της ημέρας!!!!

σχόλιο Vuvuzela: Η Ελλάδα σε κρίση. Ανεργία, αβέβαιο μέλλον, αδιέξοδος, απόγνωση. Η Γερμανία ασκεί πίεση για τη 'σωτηρία' της χώρας. Όλα κρέμονται απο μια κλωστή. Ο κόσμος περιμένει με κομμένη την ανάσα, και τότε ....

Δείτε το βίντεο με τους Τσαλταμπάση, Μποσταντζόγλου!

Griechenland is a short film about the Greek Crisis. 

The economic crisis has hit Athens, Greece the hardest. While Germany keeps adding pressure, everything seems frozen and ready to collapse. However, there is one man who feels differently.

CAST: Giannis Bostatzoglou Thanasis Tsaltabasis

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Και ενώ οι δεξιοί τρώγονται με τους αριστερούς .....

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟ 2014 - 400 ευρώ επιπλέον φόρος για κάθε Έλληνα – 11,4% αυξημένοι οι φόροι !

- Επιπλέον φόρους 2 δισ. ευρώ προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού το 2014 - Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ... μένει μόνο η έκπτωση φόρου...
 
- Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για δάνεια, ενοίκια σπουδές παιδιών κλπ - Αλλάζουν οι κλίμακες φορολόγησης μισθωτών ελεύθερων επαγγελματιών

Με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Hopeisdead

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ


ΣΕΒΑΣΜΟΣ,

ΑΓΑΠΗ,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΝΑ

ΙΣΑ: Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων κατά του AIDS και των ναρκωτικών


Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από το AIDS και τα ναρκωτικά που έχουν εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η Υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή σχετικά με την κατακόρυφη αύξηση του ιού του AIDS στην ομάδα των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών. Ο ΙΣΑ έχει εδώ και καιρό τονίσει ότι απαιτείται στρατηγική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος για να μην

Ποιος είναι ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, ράπερ Killah P, μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μέλος οικογένειας εργατών και γνωστός στο χώρο της ραπ μουσικής ως Killah P, ο Παύλος Φύσσας μαχαιρώθηκε από 45χρονο ακροδεξιό στο Κερατσίνι – Είχε γράψει τραγούδια και για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ο αριστούχος μαθητής που άφησε άφωνο το ελληνικό διαδίκτυο


Αριστούχος μαθητής Λυκείου σε σχολείο της Δραπετσώνας, γιος βιοπαλαιστών ο 16χρονος Κωνσταντίνος Μανίκας, ο οποίος πριν από περίπου μία εβδομάδα έγραψε και δημοσίευσε, με αφορμή την απεργία των καθηγητών του, μια επιστολή κόλαφο για το πολιτικό σύστημα, υπάρχει! 
Βρέθηκε στα γραφεία του HOT DOC και του koutipandoras.gr και μίλησε για την πολιτική, το συνδικαλισμό και τη δημοσιογραφία . Ανέλυσε τις απόψεις του και δήλωσε έτοιμος να παλέψει για το μέλλον του.

Διαβάστε τη συνέντευξή του.

-Πώς προέκυψε η ιδέα να γράψεις αυτό το κείμενο;

-Καταρχάς βλέποντας την πολιτική κατάσταση και την εξαθλίωση στην οποία μας έχουν οδηγήσει, και με αφορμή το γεγονός ότι οι καθηγητές αποφάσισαν να κάνουν απεργία καθώς επίσης και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι που κατέκριναν τη συγκεκριμένη κίνηση, λέγοντας ότι παίζουν με το μέλλον των μαθητών που δίνουν πανελλήνιες , αποφάσισα να

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

14χρονος με αυτισμό απειλεί τη Θεωρία της Σχετικότητας και πάει για Νόμπελ

Ο 14χρονος με αυτισμό που απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για Νόμπελ! (video)
Στα δύο του χρόνια, ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με Σύνδρομο Asperger

Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του μόνος του. Και έπεσαν πέρα για πέρα έξω. Σήμερα, ο Jacob που διαθέτει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν (170), κάνει το Master του στην Αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής, σε ηλικία μόλις 14 ετών.



Ο 14χρονος, έχει φτάσει ένα βήμα πριν καταρρίψει τη θεωρία της

Χάος: Σχολικοί φύλακες συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και γιούχαραν τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Σκηνές χάους επικράτησαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου σχολικοί φύλακες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στον χώρο οι οποίες φαίνεται πως έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο στην καταστολή.

Τα βίντεο και οι εικόνες που κυκλοφορούν είναι αποκαλυπτικά. Χαρακτηριστική είναι μία από τις εικόνες στην οποία φαίνεται ένας

Ηλεία: Η σκληρή εικόνα που σοκάρει και κάνει τον γύρο των social media

H εικόνα ενός κρεμασμένου σκύλου σε σχολείο, συγκλονίζει μαθητές, καθηγητές αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου...

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν τo πρωί της περασμένης Παρασκευής (13-09-2013) οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φθάνοντας στο σχολείο αντίκρισαν ένα σκύλο κρεμασμένο με σχοινί

Η μουσική κάνει καλό στην καρδιά

Perierga.gr - Η μουσική κάνει καλό στην καρδιά 
Τη λειτουργία του ενδοθηλίου βελτιώνει η ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής, υποστηρίζει νέα μελέτη σέρβων επιστημόνων που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας το οποίο πραγματοποιήθηκε (31/08-04/09) στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.

Το ενδοθήλιο αποτελεί τη «φόδρα» που ντύνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Μέσω των ουσιών που παράγει το ενδοθήλιο, ρυθμίζεται η κυκλοφορία του αίματος.


Τρόμος για τους λάτρεις της μπύρας

Βρέθηκε θανατηφόρο βακτηρίδιο σε εγκαταστάσεις παρασκευής στην Γερμανία.

Λίγες μονάχα ημέρες πριν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής μπύρας της Γερμανίας, της περίφημης Oktoberfest, μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας βλέπει τη φήμη της να αμαυρώνεται όσον αφορά την καθαρότητα του προϊόντος της.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΠΩΣ;


Του ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΛΟΡΝΤΟΝ  (άρθρο στην Μοντ Ντιπλοματίκ) 
 
Πολλοί, εδικά στην Αριστερά, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το ευρώ θα αλλάξει. Ότι από το σημερινό ευρώ της λιτότητας θα μεταβούμε επιτέλους σε ένα επιτέλους ανακαινισμένο ευρώ, ένα ευρώ προοδευτικό και κοινωνικό. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Θα αρκούσε να αναφέρουμε ως πρώτο λόγο την απουσία οποιουδήποτε πολιτικού μοχλού στο κλειδωμένο θεσμικό οικοδόμημα της...
παρούσας ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Αυτή η αδυναμία προκύπτει όμως από ένα πολύ ισχυρότερο επιχείρημα που διατυπώνεται από τον ακόλουθο συλλογισμό.

Πρώτη προκείμενη πρόταση: το σημερινό ευρώ βασίζεται σε ένα οικοδόμημα που έχει ως συνέπεια, και μάλιστα ως στόχο, την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των κεφαλαικών αγορών και την οργάνωση της κυριαρχίας τους επί των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών.

Δεύτερη προκείμενη πρόταση: κάθε σχέδιο ουσιαστικού μετασχηματισμού του

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Aπό το νέο έτος όσοι διαθέτουν διαμέρισμα και ένα οικόπεδο η αγροτεμάχιο θα πληρώσουν ιδιαίτερα αυξημένος φόρους ενώ αντίθετα μικρότερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για όσους διαθέτουν μόνο κατοικίες μικρής και μεσαίας αντικειμενικής αξίας.

Συγκεκριμένα για τα μικρής και μεσαίας αντικειμενικής αξίας ακίνητα ο φόρος θα είναι μειωμένος σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς, ενώ αντίθετα αυξάνεται η φορολογία για τα ακίνητα σε περιοχές με υψηλή αντικειμενική αξία.

Το νεότερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει 20 συντελεστές αντί για 33 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο για τα αστικά ακίνητα και τα οικόπεδα εντός σχεδίου και 10 συντελεστές για τα αγροτεμάχια.
Σε όλες τις περιπτώσεις, ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους προσδιοριστικούς παράγοντες ανάλογα με το είδος του ακινήτου.

Επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης λαμβάνει μέριμνα για τους οικονομικά ασθενέστερους και συγκεκριμένα εξαιρεί από το φόρο όσους έχουν εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ. Βέβαια, για τη χορήγηση της απαλλαγής πρέπει να πληρούνται σωρευτικά και άλλα κριτήρια εκτός από το εισόδημα. Απαλλαγές προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις στις περιπτώσεις για παράδειγμα που ο συνολικός κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Σε κάθε περίπτωση οι απαλλαγές είναι ετήσιες και θα πρέπει κάθε χρόνο οι ενδιαφερόμενοι να ζητούν την αναστολη πληρωμής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η Δαμανάκη έχασε μέχρι και την μάχη της "Φέτας"..Τζάμπα τα λεφτά που την πληρώνει ο Ελληνικός λαός.


Ούτε την Ελληνική φέτα, ή καλύτερα την πρώην «Ελληνική φέτα» δεν μπόρεσε να προστατέψει η αργόμισθη κυρία Δαμανάκη που τοποθετήθηκε στην θέση της επιτρόπου από το σαΐνι τον Τζέφρι για να ξεπουλήσει και αυτή ό,τι περνάει από το χέρι της!

 Ανίκανη να κρατήσει την φετούλα μας, στη διεθνή «μάχη της φέτας»!
Τσάμπα τα 230.000 που παίρνει και 50.000 για έξοδα κίνησης που αν τα δίναμε θα την στέλναμε στον Άρη χωρίς επιστροφή ευχαρίστως, βάλε και τα έσοδα από τα ακίνητα κτλ, παίρνει και

Ιδέες για ένα κήπο στη στέγη

 

Στις μέρες μας οι επαγγελματικές γνώσεις έχουν απογειωθεί τόσο πολύ που μας δίνουν την δυνατότητα να φτιάξουμε πανέμορφους κήπους στις στέγες των σπιτιών της πόλης, παρέχοντας πράσινες οάσεις που ανεβάζουν την διάθεση και το κέφι των κατοίκων της πόλης.  Το σημερινό άρθρο μας λοιπόν παρουσιάζει πολλά παραδείγματα από κήπους οροφής που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για σας. Ρίξτε μια ματιά και προσπαθήστε να επισκεφθείτε τα γείτονες που έχουν ήδη ένα ….

11 ερωτήσεις για τη δυσλεξία

Ποια είναι τα σημάδια της δυσλεξίας και πόσο δύσκολη είναι η θεραπεία της; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

 

Τι είναι η δυσλεξία;
Δυσλεξία είναι η ειδική μαθησιακή δυσκολία που εντοπίζεται στο γραπτό λόγο και αφορά ιδιαίτερα την ανάγνωση, τη γραφή και την ορθογραφία. Προϋποθέτει ότι το παιδί έχει φυσιολογική νοημοσύνη και έχει μπει σ΄ένα

Ο Κεμάλ πούλησε 400 τόνους οστά Ελλήνων σε εργοστάσια. Φτιάξτε του κι άλλο μουσείο

kemal
Σοβαρότατες υπόνοιες άφηναν οι New York Times για τον εθνικό μας σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ ότι απέστειλε 400 τόνους οστών από θύματα της σφαγής στη Μικρά Ασία που αναλογούν σε χιλιάδες ανθρώπους σε ξένα

Αναπόφευκτο! Ερχεται μείωση συντάξεων και κατάργηση των εφάπαξ



Με μονόδρομο μοιάζει η μείωση των κύριων συντάξεων έως 10% κατά μέσο όρο, των επικουρικών κατά 30% και η ουσιαστική κατάργηση των εφάπαξ, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κατακόρυφη πτώση των εσόδων φέρνει όλο και πιο κοντά τις μειώσεις στις συντάξεις, με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας να κάνει ότι... δεν βλέπει το προφανές και απλώς να αφήνει να κυλήσει ο χρόνος μέχρι να πραγματοποιηθεί το αναπόφευκτο.
Η έλευση της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να δρομολογήσει

Η απάτη της κλιματικής αλλαγής


Ο Farange παρουσιάζει στόν Baroso δύο φωτογραφίες τής NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου τών ετών 2012 καί 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται.

Αυτό είναι το βιντεάκι που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο!! Δείτε το... θα σας αφήσει άφωνους

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο ανθρώπινος πολιτισμός, η τσιμεντωμένη οπτική μας για τον κόσμο που δεν μας αφήνει να δούμε την ουσία... Κάθε τόσο βγαίνει ένα βιντεάκι που σε συγκλονίζει από εκεί που δεν το περιμένεις.

Το The Employment είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή του Αργεντίνικου Animation Studio Opusbou και η επίτιμη ομάδα του Vimeo Staff Picks το ξεχώρισε αμέσως και τώρα εξαπλώνεται σαν φωτιά στο διαδίκτυο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...