Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι δημοτικές αστυνομίες πηγαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη μετάταξη των 4.000 αντρών και γυναικών της δημοτικής αστυνομίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας φέρεται να πρότεινε η κυβέρνηση στην Τρόικα προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο με το θέμα της κινητικότητας που φρενάρει τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα η πρόταση έχει ήδη γίνει δεκτή κατ' αρχήν από τους ελεγκτές αλλά και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς λύνει προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην αστυνομία.

Εκτιμάται ότι πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος.

 
Πάντως και σήμερα θα συνεχιστούν οι συσκέψεις με την Τρόικα για να συζητηθούν πάνω από 100 μόνιμα μέτρα και παράμετροι που θα

Δάκρυσε το εικόνισμα της Όλγας Τρέμη

Tου Κώστα Βαξεβάνη

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ζούμε ένα θαύμα. Η εικόνα της Όλγας Τρέμη, αυτό το εικόνισμα της μνημονιακής λατρείας, δάκρυσε. 

Μάρτυρες οι χιλιάδες των θεατών του Mega, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσιάστρια να λυγίζει, να έχει ένα ελαφρύ τσάκισμα στη φωνή και -πολλοί λένε -να δακρύζει τελικώς, λίγο αφότου ανακάλυψε μέσω ενός ρεπορτάζ στο δελτίο, πως στην Ελλάδα άνθρωποι πεινάνε, παιδιά πεθαίνουν, εργαζόμενοι δεν πληρώνονται.

Λίγα λεπτά πριν, είχε παίξει στο δελτίο το ρεπορτάζ που έδειχνε πως μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους στο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας για να μπορέσουν να επιβιώσουν, στο οποίο Νηπιαγωγείο, οι εργαζόμενοι μένουν επί μήνες απλήρωτοι. Απορώ πώς αυτό το ρεπορτάζ έπαιξε, περνώντας τις κόκκινες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Νέος πρόεδρος της Αιγύπτου ο Αντλί Μανσούρ

Νέος πρόεδρος της Αιγύπτου ο Αντλί Μανσούρ

Μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, ορκίστηκε ο Αντλί Μανσούρ, μία ημέρα έπειτα από την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Μανσούρ ορκίστηκε και ως νέος πρόεδρος του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αιγύπτου.

Η θητεία του στον προεδρικό θώκο θα διαρκέσει έως ότου προκηρυχθούν νέες εκλογές και ο λαός αποφασίσει τον ηγέτη που θα τον

12χρονος Έλληνας σάρωσε τα πάντα στη μαθηματική ολυμπιάδα μέσα στην Τουρκία αλλά δεν καλέστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου


Ενα δυνατό μυαλό στα 20 του χρόνια μπορεί να ασχολείται με τα μαθηματικά, στα 30 με τη φιλοσοφία και στα 40 με την πολιτική».
Για τους 12χρονους δεν είχε πει κάτι ο Βρετανός μαθηματικός και φιλόσοφος, Μπέρτραντ Ράσελ.

Κι όμως ο Δημήτρης Μελάς, ο νεαρότερος Ελληνας που διακρίθηκε ποτέ σε Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, είναι μαθητής της Στ’ Δημοτικού.

«Πήγα εκεί για να γράψω το καλύτερο και τα κατάφερα» δηλώνει στην

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Νέα κέρδη 3,8 δισ. για τις επιχειρήσεις

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ 2012
Η βαθιά οικονομική κρίση και η χρεοκοπία του λαού θρέφουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και την οικονομική ολιγαρχία

Καινούργια κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά αυτό που λέει με κάθε τρόπο το ΚΚΕ, ότι η οικονομική κρίση, δηλαδή, δεν αφορά και σε καμιά περίπτωση δεν αγγίζει τους πάντες, αφού σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά και ο λαός συνολικά στενάζουν κάτω από τις συνέπειες της κρίσης, ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής ολιγαρχίας εξακολουθεί να κερδίζει.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη ανάλυση των ισολογισμών των επιχειρήσεων που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η εταιρεία ICAP. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά αποτελέσματα 4.462 επιχειρήσεων, οι 2.157 από αυτές (ποσοστό 48,3%) παρουσίασαν, επίσημα, κέρδη της τάξης των 3,83 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!
Στις πρώτες θέσεις των εταιρειών ομίλων με τα μεγαλύτερα κέρδη, βρέθηκαν και πάλι εταιρείες όπως:
  • ΟΠΑΠ, με κέρδη 644,4 εκατ. ευρώ έναντι 702,06 εκατ. πέρσι

Η πόζα του πρωθυπουργού και η ανακοίνωση – μνημείο κυνισμού του υπουργείου Εσωτερικών για τον Αντετοκούνμπο. (“τον κάναμε Ελληνα για να ωφεληθεί η Ελλάδα”)


Η πόζα του πρωθυπουργού και η ανακοίνωση – μνημείο κυνισμού του υπουργείου Εσωτερικών (“τον κάναμε Ελληνα για να ωφεληθεί η Ελλάδα”) για τον Αντετοκούνμπο.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΡΑΦΤ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
Ποζάρει δίπλα στα τσολιαδάκια!


του Βασίλη Σαμπράκου


Δεν έφτανε το χτύπημα της πρόσκλησης που δέχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τον πρωθυπουργό. Δεν έφτανε ούτε η “ποζάρω δίπλα στα τσολιαδάκια” φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά με τον 18χρονο που έμαθε σε ένα βράδυ όλος ο πλανήτης χάρη στην επίδοσή του στο ντραφτ του ΝΒΑ. Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, ότι τελειώνει το παιχνίδι της ντροπής, ότι κάπου εδώ θα σταματήσει η διοίκηση της Ελλάδας να παίζει με τη νοημοσύνη μας, ήρθε και η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για να μας αποτελειώσει.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μας κάνετε πλάκα; Προς ΕΡΤ 2.000 εργαζομένων !

Την εκτίμηση ότι ο νέος φορέας της ΕΡΤ θα έχει 2.000 εργαζόμενους έναντι των 2.600 που είχε, εξέφρασε ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση αυτή του κ. Καψή, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε δηλώσει το

Γιατί η Ν.Δ. διόριζε Αριστερούς;


Του Τάκη Μίχα
Στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς είπε κάτι το πολύ ενδιαφέρον: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς.». Η ενδιαφέρουσα παρατήρηση του πρωθυπουργού πραγματικά άγγιξε την ουσία ενός πολύ σοβαρού...
προβλήματος (που σίγουρα θα αποσιωπηθεί από τα περισσότερα ΜΜΕ).

Όμως, δεν πήγε βαθύτερα. Το ερώτημα είναι αν πράγματι ισχύει η εκτίμηση του πρωθυπουργού, τότε γιατί το έκανε; Γιατί γέμιζε η ΝΔ την ΕΡΤ με ανθρώπους της Αριστεράς; Και η απάντηση στο ερώτημα αυτό αποκαλύπτει το δράμα της

Μειωμένες χρεώσεις roaming από σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (έως και 36%)



Ξεκινώντας από σήμερα, οι επικοινωνίες μας μέσω περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται πιο οικονομικές. Όπως είχε υποσχεθεί η Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, οι νέες χρεώσεις είναι περισσότερο συμφέρουσες, κάνοντας τις εξερχόμενες κλήσεις τουλάχιστον 17% φτηνότερες σε σύγκριση με έως σήμερα, τις εισερχόμενες 12% πιο οικονομικές και τα μηνύματα 11%. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στις χρεώσεις δεδομένων που φτάνει το 36%.

Όπως αναφέρει η επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, έχει καταφέρει να πετύχει

Οι ΄Ελληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν τη ναυπήγηση νέων πλοίων στο εξωτερικό, ύψους 1,.3 δισ. ευρώ



Οι ΄Ελληνες  εφοπλιστές  επενδύουν "χονδρά" στο 'χτίσιμο" νέων  μεγάών εμπορικών πλοίων. ΄Ηδη έδωσαν 48 παραγγελίες ,για νέα πλοία, μέσα  σε ένα μήνα , το Μάιο !!!

Αριθμός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν συγκριθεί με το Μάιο  2012, οπότε και οι ελληνικές ναυτιλιακές είχαν παραγγείλει

Ο Άδωνις κάνει πόλεμο

Νυχτερινή έφοδο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» έκανε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Την έφοδο ανέφερε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης στο λογαριασμό του στο Τwitter, αφού αυτός ήταν και ο λόγος που την έκανε: για να το γράψει στο Twitter. 


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως το προσωπικό του νοσοκομείου μάχεται σκληρά.

Ο Άδωνις όλα σαν μάχη τα βλέπει -ακόμα και τα κλύσματα-, αλλά έχω την

Βρετανία: 120.000 ευρώ για δύο τουαλέτες στη Βουλή των Λόρδων

Βρετανία: 120.000 ευρώ για δύο τουαλέτες στη Βουλή των Λόρδων
Το βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να δαπανήσει το ποσό των 100.000 λιρών (120.000 ευρώ) για να αποκατασταθούν δύο τουαλέτες που χρησιμοποιούν τα μέλη της Βουλής των Λόρδων και οι καλεσμένοι τους, σύμφωνα με μια πρόσκληση υποβολής προσφορών η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Οι τουαλέτες, οι οποίες χρονολογούνται από το 1937, είναι σε «απαράδεκτη

Παρακολουθούσαν και την Ελλάδα…



Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πρόγραμμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων, με την βρετανική εφημερίδα Guardian να υποστηρίζει ότι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα περιλαμβάνονται στους 38 στόχους που παρακολουθούνταν από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA)...
Προηγήθηκαν οι χθεσινές αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...