Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Οι δηλώσεις στη Βουλή Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 (βίντεο)

MySatelite

Δείτε τι είπαν Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος, Καμμένος, Μηχαλολιάκος, Κουβέλης χθες και σήμερα στη Βουλή καθώς επίσης την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ την στιγμή που κλήθηκε στο βήμα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μηχαλολιάκος.

Σχολικά βιβλία - Τα παιδιά μας μετατρέτονται σε νέους γενίτσαρους

Τά παιδιά μας μετατρέτονται σέ νέους γενίτσαρους Θά θέλαμε σάν γονείς παιδιών τοΰ δημοτικού νά έκφράσουμε τήν αγωνία μας γιά τή συστηματική προπαγάνδα άνθελληνισμοϋ, αφελληνισμού καί άκρατου αντιχριστιανικού πνεύματος, που γίνεται μέ σκοπό τό βιασμό τοϋ νου τών παιδιών μας καί τή μετατροπή τους σέ νέους γενίτσαρους. Σας δίνουμε παρακάτω μιά εικόνα μικροϋ μόνο τμή­ματος τής κατάστασης που επικρατεί. 

Ηττα σοκ στο μπάσκετ από τη Νιγηρία έθεσε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την Εθνική μας

Ηττα-σοκ για την Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ από τη Νιγηρία με 80-79!Ο αγώνας ήταν νοκ άουτ για τον προημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά και

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει όταν μιλήσει ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή

«Θερμό» επεισόδιο αναμένεται να εκτυλιχθεί στην Βουλή όταν ανέβει στο βήμα για να τοποθετηθεί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ιντερνετικό μπλακ άουτ την προσεχή Δευτέρα

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο την Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer.

Σύμφωνα με το FBI, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες

«Herculesland» στο Αργος!

Ενα μεγάλο αναπτυξιακό στοίχημα με επίκεντρο τη μυθολογία βάζει η δημοτική αρχή του Αργους. Πρόκειται για τη δημιουργία στην περιοχή ενός θεματικού πάρκου -στα πρότυπα της Disneyland- γύρω από τον μυθολογικό ήρωα Ηρακλή.

Το όραμα του δημάρχου Αργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αφορά ένα μεγάλο θεματικό πάρκο, άνω των 300 στρεμμάτων, με όλες τις απαραίτητες υποδομές (πάρκινγκ, εστιατόρια), αλλά και δυνατότητες επέκτασης για ξενοδοχεία, καφέ, πωλητήρια κλ.π.

Το όλο σκηνικό θα βασίζεται στο πρόσωπο και στους Αθλους του Ηρακλή και θα

Ο υπολογιστής του Μίνωα 1400 χρόνια πριν τον υπέρ-υπολογιστή των Αντικυθήρων

Yπάρχει και κάτι πολύ εκπληκτικό στο εύρημα.Ο υπολογιστής αυτός είναι μια μινιατούρα ακριβείας του Στόουνχεντζ άλλα και του ναού των Δελφών!!Στο Στουνχεντζ επίσης έχουν βρεθεί χαραγμένα Μινωικά σύμβολά,αν αυτό λέει κάτι...

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σοβαρή καταγγελία για ελεγκτές του ΗΛΠΑΠ που δεν ελέγχουν τους λαθρομετανάστες και τσακίζουν τους ανέργους στα πρόστιμα



Ήμουν σήμερα το πρωί στο τρόλεϊ. Μπαίνει ένας ελεγκτής από μπροστά και ένας από την πίσω πόρτα και αρχίζουν τους ελέγχους στα εισιτήρια αφού πρώτα ο οδηγός έκλεισε τα ακυρωτικά μηχανήματα. Εγώ βρίσκομαι στη μεσαία πόρτα και βλέπω και τους δύο ελεγκτές. Ο πρώτος ελεγκτής βλέπει τρεις μελαχρινούληδες λάθρο να κάθονται στις πρώτες θέσεις και τους προσπερνάει χωρίς καν να τους ζητήσει εισιτήρια αλλά ζητάει το εισιτήριο μιας γιαγιάς που κάθεται λίγο πιο πίσω… Ο δεύτερος ελεγκτής από την πίσω πόρτα πιάνει έναν νεαρό Έλληνα χωρίς εισιτήριο και αμέσως ζητάει την ταυτότητά του και αρχίζει να γράφει στο μπλοκάκι το πρόστιμο. Ο νεαρός του φωνάζει, είμαι άνεργος, δεν έχω να πληρώσω ρε φίλε. Τίποτα ο ελεγκτής, συνεχίζει ακάθεκτος, κόβει

Τελικά τι ισχύει κύριε Βενιζέλο...;

Τελικά οι ενισχύσεις στις Τράπεζες αποτελούν Δημόσιο Χρέος ή όχι...;

Aς θυμηθούμε λίγο από τα πρακτικά της συζήτησης των Πολιτικών Αρχηγών μετά τις εκλογές του Μαίου...


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εχθές, διαβάζοντας τα Πρακτικά, είδα ουσιαστικά –αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει ο κ. Βενιζέλος- ότι το χρέος σήμερα είναι 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Πού το είδατε αυτό; 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Στα Πρακτικά. Αν έγινε λάθος…


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Δεν τα διαβάσατε σωστά. 

ΚΥΠΡΟΣ..."Φυλακισμένα μνήματα": Ιστορία ελευθερίας μέσα στη φυλακή



  • «Να πας να δεις τα φυλακισμένα μνήματα». Αυτή ήταν η «προσταγή» όλων όσων έχουν επισκεφθεί τη Λευκωσία. Επιτακτικά. Με σοβαρότητα. Χωρίς περιγραφές. Χωρίς λεπτομέρειες.


Κι όμως κανείς δεν είπε ότι το «αξιοθέατο» αυτό, με το οξύμωρο όνομα, το οποίο δημιουργεί από μόνο του απορία, βρίσκεται μέσα στη φυλακή της Λευκωσίας. Οι απορίες μας επιτείνονται όταν στην είσοδο πια των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας καλούμαστε να παραδώσουμε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τα κινητά μας τηλέφωνα. Ένας ιστορικός χώρος μέσα σε μια φυλακή που λειτουργεί;!

Προχωράμε στο δρόμο και ακριβώς πριν την είσοδο του κεντρικού κτιρίου της

ΤΙ ΒΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΟΠΕΛΙΑ;

Τους Ιάπωνες και τους συμπαθώ και σέβομαι την κουλτούρα τους. Όμως να παραδεχτούμε ότι είναι κομματάκι ανώμαλοι.
Δεν θα μπω σε πολλά παραδείγματα αλλά θα σας παρουσιάσω το νέο κιλότακι, ιαπωνικής έμπνευσης που κυκλοφορεί στο Τόκιο. Κι ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος στολίζει το ένδυμα της συγκεκριμένης περιοχής,...

Το δημόσιο επιστρέφει το χαράτσι

Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογουμένους που κατέβαλαν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών...

...Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους δικαιούχους (βιοτεχνίες, κοινόχρηστοι χώροι, ανάπηροι, άνεργοι κλπ) επιστροφής του ειδικού τέλους ακινήτων, οι

536.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κι άλλη παράταση για της δηλώσεις

Νέα παράταση αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, που λήγει κανονικά στις 16 Ιουλίου, καθώς διαπιστώνει την απροθυμία των φορολογουμένων να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Υπάρχουν ανησυχίες για τη δυνατότητα του συστήματος Taxisnet να αντέξει μαζική υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.

Κονδύλι δύο εκατ. ευρώ για το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής...

Κονδύλι δύο εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Βουλή για εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της...

Συνελήφθησαν οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Γεωργιάδης

Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχισυντάκτης του site zougla μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
 
Ο Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει στο site του δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, ο οποίος υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου. 

Ο (απίστευτος) Ευάγγελος εναντίον της ρύθμισής του για τις απολύσεις


«Εργατοπατέρας» το παίζει τώρα ο Ευ. Βενιζέλος, που με πολιτικό θράσος εμφανίστηκε χθες αντίθετος στη ρύθμιση που ο ίδιος είχε δεχτεί να συμπεριληφθεί στο Μνημόνιο για απολύσεις.

Χαρακτήρισε μάλιστα κάτι τέτοιο «βάρβαρο και επιθετικό», ζητώντας «έντιμη

«Υπονομεύστε την εθνική ομοιογένεια των κρατών» - Μαρτυρία φυλετικής υπονόμευσης

Εδώ και δύο δεκαετίες παρατηρείται μια συντονισμένη προσπάθεια να αλλοιωθούν οι πληθυσμιακές συνθέσεις των κρατών, και μάλιστα των απόλυτα εθνικά ομοιογενών κρατών. όπως είναι η Ελλάδα, αλλά πλέον και η Σερβία. Η προσπάθεια προέρχεται, από χώρες οι οποίες είτε δημιουργήθηκαν από μετανάστες, άρα η πληθυσμιακή τους σύνθεση προέρχεται από εθνικά ανομοιογενείς χώρες και δη πρώην αποικίες. Ή από χώρες αποικιοκρατικές που τώρα πλέον δέχονται μάζες πολιτών από τις πρώην αποικίες και ενοχλούνται από τα εθνικά ομοιογενή κράτη.

Το θέμα είναι ότι οι μάσκες
έπεσαν πλέον, και απροκάλυπτα επίσημα χείλη μας ενημερώνουν για τα καλά της πολυπολιτισμικότητας, και για το πόσο κολλημένοι είμαστε όσοι θέλουμε τα έθνη μας "μικρά, και καθαρά". Η επιπτώσεις δημιουργίας ενός "παγκόσμιου" πολτού είναι πολλές,η κυριότερη είναι η έυκολη

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ SIEMENS, O ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ


ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΣ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΕΚΕΡΗ;
 
Έγκυρες πληροφορίες, μας αναφέρουν πως πριν από λίγες ώρες, εισήλθε στο Μέγαρο του ΟΤΕ, Κηφισίας 99 στο Μαρούσι, το στέλεχος της πολυεθνικής εταιρείας Siemens A.E., κ. Ευάγγελος Σέκερης. Ο κ. Σέκερης, είναι υπεύθυνος,

Σφίγγει ο σιδερένιος χαλκάς του "Μεγάλου αδελφού"

 
Μέχρι  το 2015  ΟΛΑ  τα αυτοκίνητα  θα πρέπει να είναι  εφοδιασμένα  με ειδικό σύστημα δορυφορικού εντοπισμού (ηλεκτρονικό χαφιέ)

Άλλο ένα  "εφαρμοστικό μέτρο"  εναντίον  της ελευθερίας  του ανθρώπου  το οποίο  όπως και τα άλλα "εργαλεία"  της  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  θα  εξαφανίσουν τελικά  ακόμα και το  αυτεξούσιο  του καθε ενός μας , μετατρέποντας  τα αποεθνικοποιημένα   και αποχριστιανοποιημένα  ευρωπαϊκά  κράτη  σε  στρατόπεδα υψίστης  ασφαλείας "ανοικτού  τύπου".

Και σε αυτή την περίπτωση   το πρόσχημα  είναι "φιλανθρωπία".Μια

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πώς ζει μια μέση Ελληνίδα




by Vicky Stamati

Σηκώθηκα το πρωί, φόρεσα την Hermes ρόμπα μου και τις ανατομικές μου παντόφλες των 500 ευρώ, άνοιξα το παράθυρο αφού τράβηξα τις κουρτίνες προσέχοντας να μην χαλάσω τα κρόσια των 5.000 ευρώ και  αισθάνθηκα αγαλλίαση βλέποντας την Ακρόπολη.

Σκέφτηκα ότι ήταν καιρός να αρχίσω να σχεδιάζω τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΖΕΦΡΙ, ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τον δρόμο για τη Βουλή πήραν τρεις μηνυτήριες αναφορές κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, και των πρώην υπουργών Περιβάλλοντος κ Γ. Παπακωνσταντίνου και Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τις υποθέσεις καθώς η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να τις

Τον κατάπτυστο νόμο Λοβέρδου για τη ''δωρεά'' οργάνων πότε θα τον καταργήσετε;

Ο νέος νόμος περί δωρεάς οργάνων που ψηφίστηκε επί υπουργείας κ. Λοβέρδου κάνει ουσιαστικά υποχρεωτική τη δωρεά οργάνων, αφού μόνο αν κάποιος δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων, θα εξαιρείται από τη διαδικασία μακελέματος του σώματός του, το οποίο θα αποφασίζεται όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αλλά από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον, καταργείται κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης, αφού θα πρέπει ο πολίτης να τρέξει να δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει δωρητής

Σαμαράς (σαν σήμερα 4-7-1993): «Δεν επιστρέφω στη ΝΔ ούτε ως αρχηγός»!

Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο «αρχηγός» της
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗ, Καθημερινή Κυριακής 4 Ιουλίου 1993
 
Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;
 
Α. Σαμαράς: Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την

ΑΕΠΙ, ο μπαμπούλας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το Σαββάτο αστυνομικοί συνέλαβαν στα Τρίκαλα μία γυναίκα 70 ετών γιατί είχε χρέος 300 ευρώ προς την Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ). Πιθανών να είχε κάποιο περίπτερο που είχε βάλει να ακούει ραδιόφωνο και δεν πλήρωσε δικαιώματα για αυτά που τύχαινε να ακούν οι... περαστικοί ή κάποιο καφενεδάκι 10 τετραγωνικών!


Αυτή η τρέλα με τα πνευματικά δικαιώματα είναι που θέλουμε εμείς οι Πειρατές να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν επειδή κάποιες εταιρίες θέλουν να πληρώνονται εσαεί για τις παραγωγές τους να στιγματίζουν ως εγκληματίες απλούς βιοπαλαιστές. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για κάποιο ιδιοκτήτη κλαμπ που

Με ραδιενεργό πολώνιο είχε δηλητηριαστεί ο Αραφάτ!


αραφατ, ραδιενεργο, πολωνιο, θανατος


Αίνιγμα ήταν μέχρι πρόσφατα ο θάνατος του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ το 2004, καθώς οι περίπου πενήντα γιατροί που τον εξέτασαν δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν τι ήταν αυτό που του στέρησε τη ζωή. 

Ντοκιμαντέρ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα έρχεται οκτώ χρόνια μετά να ρίξει φως στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως ο εμβληματικός ηγέτης

Μυστήρια παιχνίδια στη Θράκη


topontiki

Πυκνώνουν τα «μυστήρια παιχνίδια» στη Θράκη, την πιο ευαίσθητη – όχι μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά – περιοχή της χώρας, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο της Τουρκίας και τα τελευταία χρό­νια έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι – εξ αιτίας όχι μό­νο της επίσημης τουρκικής πολιτικής, αλλά και της συνήθους δράσης των Τούρκων επίσημων και ανε­πίσημων πρακτόρων που αλωνίζουν τη Θράκη από τη μια άκρη στην άλλη, δημιουργώντας «κλίμα» αναβρασμού στο εσωτερικό της μειονότητας.

Στο πιο ανησυχητικό από τα παιχνίδια αυτά, το «Π» έχει αναφερθεί εδώ και καιρό. Πρόκειται για τη βούληση ξένων επιχειρηματικών και πολιτικών κύκλων να δημιουργήσουν ακριβώς εκεί την πρώ­τη Ειδική Οικονομική Ζώνη, στο πλαίσιο του

Σπάνιο ντοκουμέντο για την καταστροφή της Σμύρνης (video)

Είναι ένα σπάνιο ερασιτεχνικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο.

Ενα βίντεο που είχε μείνει θαμμένο επί δεκαετίες. 

Δείτε το εδώ .....

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!! ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟ…!!! ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ E-MAIL ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ FIBA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”!

mysatelite

ΕΔΩ ΚΑΙ ΩΡΕΣ Η ΦΙΜΠΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ… ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ…

ΚΟΠΙ – ΠΕΪΣΤ ΚΛΙΚ… ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΟ… ΑΠΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ…

Πως να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά; “Έχουμε τους πιο χάλια πολιτικούς στο Σύμπαν”

mysatelite

«Η οικονομική κρίση μου προκαλεί μαύρα λυπητερά συναισθήματα. Εάν ζωγράφιζα ένα πίνακα με τα συναισθήματά μου, θα τον έβαφα μαύρο… Εκεί θα ζωγράφιζα επίσης έναν άστεγο άνθρωπο να ζητιανεύει και να κλαίει». Οι φράσεις αυτές γράφτηκαν από τον Δημήτρη Χ., ένα παιδί μόλις 11-12 χρονών…

Ο Δημήτρης Χ., είναι ένας μόνο από τους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, που απάντησαν στο ερώτημα «Τι είναι οικονομική κρίση, πώς τη βλέπω, και τι προτείνω για να αντιμετωπιστεί», στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων.

Την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος ανέλαβε ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας.

Οι σκέψεις των παιδιών δεν συγκινούν απλά, αλλά εκπλήσσουν: με την ωριμότητα, αυστηρότητα και διαύγειά τους. Αλλά ταυτόχρονα προκαλούν θλίψη… Παρακάτω σταχυολογούνται κάποιες από αυτές.

Αποκαλύψεις την Τετάρτη για το «σωματίδιο του Θεού»

Η φυσική από την αρχή του 20ού αιώνα βασίζεται σε αυτό


Ο Βέλγος φυσικός, καθηγητής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) Φρανσουά Ενγκλέρ, αναμένει ότι η ανακάλυψη του μηχανισμού του Χιγκς θα επιβεβαιωθεί την Τετάρτη, στο

Aνατριχιαστικό - Έσφαξαν αδέσποτο σκύλο για να τον φάνε

Από τα κρεβάτια της πετάχτηκε μια ολόκληρη γειτονιά του Αγίου Νικολάου Κρήτης τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/06) λόγω των ουρλιαχτών ενός σκυλιού που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια δύο αλλοδαπών.

"Στηρίζουμε τη συριακή αντιπολίτευση"

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επαναβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση.

Μιλώντας κατά την έναρξη μιας συνόδου της συριακής

Η ενεργειακή Ελλάδα προ ΑΟΖ

Η ενεργειακή Ελλάδα προ ΑΟΖ
Ν. Λυγερός


Λόγω της έλλειψης της θέσπισης και της οριοθέτησης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης οι περιοχές που δόθηκαν στον πρόσφατο διαγωνισμό ανήκουν στα χωρικά εθνικά ύδατα, δηλαδή απέχουν από την ακτή λιγότερο από 6ΝΜ. Με άλλα λόγια δεν μπορεί να υπάρχουν περιθώρια για την εύρεση τεράστιων κοιτασμάτων, αλλά σε πρώτο βαθμό είναι ενδεικτική και η απόδειξη προσπάθειας εύρεσης υδρογονανθράκων και βέβαια το ενδιαφέρον των ξένων εταιριών ακόμα και αν το εύρος τους δεν έχει καμία σχέση με την εμβέλεια της διαδικασίας του δεύτερου γύρου αδειοδότησης της κυπριακής ΑΟΖ. Ας αναλύσουμε όμως πιο συγκεκριμένα τα δεδομένα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα.

Pat Cradock: το θέμα της δραχμής…ήταν μια γιγαντιαία μπλόφα και η ανάλυση των αντιμνημονιακών στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά σωστή…

Διαβάστε τι γράφει ο Pat Cradock* στο “The Irish Independent”.


Η Ελλάδα, όπως η Ιρλανδία, ανακάλυψαν ότι υπάρχει μικρή ανταμοιβή από την ευρωζώνη για την καλή συμπεριφορά, γράφει ο Pat Cradock

Θυμηθείτε τη δημοσιονομική συνθήκη που υποτίθεται ότι θα έφερνε την σταθερότητα στην ευρωζώνη. Μια γερμανική ιδέα, αλλά οι Γερμανοί δεν την έχουν επικυρώσει ακόμα. Η ευρωζώνη φαίνεται να είναι πιο έτοιμη από ποτέ να καταρρεύσει. Η συνθήκη δεν έχει κάνει τίποτα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, μια σαφής απόδειξη είναι το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την παρούσα κρίση.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Απίστευτη μαρτυρία διακινητή όπλων: EΤΣΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Τα 600.000 αυτόματα, οι σφαίρες του θανάτου, οι χίλιες «καβάτζες» και το «κόλπο με τα μοσχάρια»

«Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με... αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο.

»Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 1.000 σπίτια που αποτελούν "καβάτζες" με Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, που τα μοιράζουμε σε

Νέα βόμβα από την Αμερική: στελέχη του ΟΤΕ, της cosmote και θυγατρικών έπαιρναν μίζες – όλη η δικογραφία

Ήταν οι ίδιοι που απείλησαν τον Καμμένο με αγωγές όταν το αποκάλυψε στην εξεταστική; ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ;

 Ποιά στελέχη του ΟΤΕ πήραν μίζες που τώρα καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός λαός με το αίμα του; Εδώ και τώρα ζητήστε από τους Αμερικανούς τα εμβάσματα.

Διαβάστε την απόφαση – βόμβα:

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

Οι Κύπριοι πολιτικοί για μια ακόμα φορά προδίδουν την πατρίδα τους οδηγώντας την στην αγκαλιά των τοκογλύφων και ιμπεριαλιστών του ΔΝΤ και για μια ακόμα φορά....φταίει η Ελλάδα.

Στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα απέδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, 
Δημήτρης Χριστόφιας, την προσφυγή της χώρας του στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, ενώ στελέχοι της κυπριακής κυβέρνησης ρίχνουν ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στην τράπεζα Marfin!

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ.Χριστόφιας είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς πέφτουμε στην αγκαλιά του

Τι είναι το ευρωομόλογο και γιατί δε το θέλει η Μέρκελ

Πολύς λόγος γίνεται για το περιβόητο ευρωομόλογο την έκδοση του οποίου ζητούν μετ΄επιτάσεως οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και αρνείται με σθένος η Γερμανία αλλά και άλλες χώρες του πλούσιου Ευρωπαϊκού βορρά.
Ας δούμε τι είναι τα ευρωομόλογα. Το ερωομόλογο είναι ουσιαστικά η έκδοση ενός γραμματίου από μια κρατική οντότητα, στην προκειμένη περίπτωση αυτή η οντότητα θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση η κάποιος θεσμός της Ε.Ε όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Εκδίδεται

Ελληνίδα ερευνήτρια κατακτά παγκόσμια διάκριση


Η δρ Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου απέσπασε το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή. Η διδάκτορας του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου απέσπασε την παγκόσμια αναγνώριση για την μελέτη της πάνω στη χρήση των Ωμέγα-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία κατά του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.
 
Η κα Νικολακοπούλου πραγματοποίησε έρευνα για τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα

"Οι Ρώσοι πάτησαν το κουμπί και κατέρριψαν το τουρκικό αεροσκάφος".Βέβαιοι οι Βρετανοί


“Ρώσοι έριξαν το φωτογραφικό αεροσκάφος των Τούρκων”,υποστηρίζουν οι Sunday Times επικαλούμενοι διπλωματικές πηγές.


“Ρώσοι πάτησαν το κουμπί για την κατάρριψη του αεροσκάφους”,γράφουν υπποστηρίζοντας ότι η απόφαση και η ενέργεια αυτή ήταν ένα σαφές μήνυμα
της Μόσχας προς το ΝΑΤΟ που έλεγε:”μείνετε μακριά από τη Συρία.Εδώ δεν είναι Λιβύη”.

Τι κράτος θέλω τελικά

Είναι μία ερώτηση που πρέπει να απαντήσει κάθε σκεπτόμενος πολίτης, ο οποίος σέβεται τους νόμους του κράτους.

ΘΕΛΩ λοιπόν ένα κράτος επενδυτή
όπως λέει ο Κέυνς,  ένα κράτος ρυθμιστή, εγγυητή του κοινωνικού συμβολαίου και της δημοκρατίας όπως λένε οι Κρούγκμαν, Αγκιόν και Ρουλέ, ένα κράτος εθνικο-κοινωνικό-δίκαιο όπως λέει το Σύνταγμά μας.  Η βασική του στήριξη θα είναι στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στις νέες ιδέες, στην καινοτομία, στην πράσινη οικονομία, στην προστασία του κλίματος για να μειωθεί η ανεργία και να υπάρξει ανάπτυξη. Κάποιοι θα πουν ποια πράσινη οικονομία;


Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό, γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαχείριση απορριμμάτων,

Εξεταστική για το μνημόνιο θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος


Την πρόθεσή του να θέσει το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, καθώς και την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες, εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.  
«Βεβαίως θα συζητήσουμε και για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το πώς φτάσαμε ως εκεί. Ποιοί αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία, πως ο κος Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός επέτρεψαν να πουληθούν τα CDS του Ταχυδρομικού

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Απαγόρευση πώλησης ταμπλέτας Galaxy

Αμερικανίδα δικαστής δικαίωσε την Apple, ζητώντας από την Samsung Electronics να σταματήσει της πωλήσεις της ταμπλέτας Galaxy 10.1 στις ΗΠΑ.

Ελαιόλαδο και φέτα χωρίς μεσάζοντες

Εξαιρετική ήταν για μία ακόμη φορά η διοργάνωση διανομής φέτας και ελαιόλαδου που εξασφάλισε ο Δήμος Παλλήνης «Χωρίς Μεσάζοντες» για τους κατοίκους και τους δημότες του.
Οι συνολικές παραγγελίες ανήλθαν σε 2.045 λίτρα ελαιόλαδου Ηλείας, 1.089 λίτρα extra παρθένου ελαιόλαδου Λέσβου και 729 κιλά φέτας. Η διανομή των προϊόντων έγινε στο χώρο του EXPO ATHENS στην Ανθούσα με το προσωπικό του Δήμου Παλλήνης και εθελοντές να δίνουν το παρών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η φυλή των Toulambis έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με λευκούς

Το 1976, η ομάδα του εξερευνητή Jean-Pierre Dutilleaux ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πρωτόγονη φυλή των Toulambis (, Νέα Γουινέα), τα μέλη της οποίας δεν είχαν έρθει ποτέ σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ούτε είχαν ξαναδεί άνθρωπο με λευκό δέρμα. Η κάμερα αποθανάτισε την φοβισμένη και γεμάτη περιέργεια αντίδρασή τους. 

Μια ολόγυμνη, κατακόκκινη… λαοθάλασσα στο κέντρο του Μονάχου!

Η νέα εκκεντρική δημιουργία του Spencer Tunick






Μόναχο: Όσοι βρέθηκαν πρόσφατα στο  κέντρο του Μονάχου έπεσαν πάνω σε ένα εντυπωσιακό θέαμα, όπου χιλιάδες άνθρωποι γυμνοί και ζωγραφισμένοι από το κεφάλι μέχρι τα πόδια σε κόκκινο και χρυσό χρώμα πόζαραν στο φωτογραφικό φακό του Αμερικανού Spencer Tunick.

Στο προοίμιο μιας γενικευμένης σύρραξης στην Ανατολική Μεσόγειο

H Bαλκανοποίηση της Συρίας
Του Νίκου Στέλγια
Την προηγούμενη εβδομάδα στην Συρία έλαβαν χώρα πολύ κρίσιμες εξελίξεις. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας διάφορα ξένα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην επικείμενη κάθοδο μιας ομάδας ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, αυτή την περίοδο, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για την αποστολή υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων στα παράλια της Συρίας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...