Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τον κατάπτυστο νόμο Λοβέρδου για τη ''δωρεά'' οργάνων πότε θα τον καταργήσετε;

Ο νέος νόμος περί δωρεάς οργάνων που ψηφίστηκε επί υπουργείας κ. Λοβέρδου κάνει ουσιαστικά υποχρεωτική τη δωρεά οργάνων, αφού μόνο αν κάποιος δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων, θα εξαιρείται από τη διαδικασία μακελέματος του σώματός του, το οποίο θα αποφασίζεται όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αλλά από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον, καταργείται κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης, αφού θα πρέπει ο πολίτης να τρέξει να δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει δωρητής
οργάνων, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους που περιέχει ο νόμος - όμως, πόσοι από τους Έλληνες πολίτες είναι σωστά ενημερωμένοι, ή πόσοι θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν; Επίσης, η δωρεά οργάνων χάνει την ανθρώπινη ομορφιά της προσφοράς και γίνεται κάτι άχρωμο, κάτι υποχρεωτικό, κάτι που σου επιβάλλει το κράτος σαν ένα ακόμη χαράτσι - εκτός από τα λίγα λεφτά σου, τώρα θέλουν και τα όργανα του σώματός σου στα οποία ελάχιστη δυνατότητα επιλογής σου αφήνουν.



Αναφέρθηκε και άλλες φορές ότι με αυτό το νόμο η Ελλάδα, ουσιαστικά, Κοσοβοποιείται (βλ. το εμπόριο οργάνων από απαχθέντες Σέρβους που κατακρεουργούνταν από το Αλβανικό κράτος του Κοσόβου). Οι Έλληνες με την πρόφαση της ''εικαζόμενης συναίνεσης'' του νόμου Λοβέρδου θα υπόκεινται στις διαθέσεις του κάθε γιατρού, ή διοικητή νοσοκομείου - και είναι γνωστό κατά πόσο κάποιοι γιατροί και λειτουργοί της υγείας σέβονται το λειτούργημά τους -, για να γίνουν από άνθρωποι, ''καλλιέργεια οργάνων'', μιας και η ζωή και ο θάνατός τους θα εξαρτάται από το χρηματιστήριο ανθρωπίνων οργάνων.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία, εκχώρησε και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κινδυνεύουν με το νόμο Λοβέρδου, εκτός από σκλάβοι της Ευρώπης, να γίνουν και οι προμηθευτές οργάνων όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση Σαμαρά που τόσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό θα καταργήσει και αυτόν τον επικίνδυνο και απάνθρωπο νόμο, πριν το εμπόριο οργάνων γίνεται με κρατική προστασία..

Διαβάστε κάποια άρθρα σχετικά με το θέμα:




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...