Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η επαρχιώτικη τηλεόραση

Αδιανόητο; Μάλλον όχι!
Αν είδηση είναι ότι δείχνει η τηλεόραση, τότε ο τρομερός Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ έκανε μια τρύπα στο νερό. Ο άθλος του, το άλμα από το διάστημα στη γη, ήταν λίγο για τα μέτρα της Ελληνικής τηλεόρασης. Ίσως αν ο Φέλιξ μιλούσε τούρκικα ή είχε μακρινή ξαδέλφη που έπαιζε στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή ή στη Σίλα, να παρακολουθούσαμε το άλμα του στις ειδήσεις, λεπτό προς λεπτό. 

Το γεγονός πως όλα τα διεθνή δίκτυα μετέδιδαν απ' ευθείας την εικόνα που έκοβε την ανάσα, ήταν άνευ σημασίας για τα ελληνικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, που δεν βρήκαν 3-4 λεπτά να το

«Κούρεμα» και στην παρέλαση

Μετά το "κούρεμα" στα ομόλογα, ήρθε η ώρα για "κούρεμα" στη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Η απόφαση δεν πάρθηκε, βεβαίως, για οικονομικούς λόγους, αλλά για θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Μετά τα περσινά γεγονότα, οι αρμόδιοι για τα της παρέλασης είναι πολύ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η εκπαίδευση στην είσοδο της κόλασης

Eίναι πια φανερό, ακόμη και στους πιο δύσπιστους, ακόμη και σ’ αυτούς που χρόνια πολλά βάσιζαν τη γραμματική και το συντακτικό των αναγνώσεών τους για το «που πάει η εκπαίδευση» στις περίτεχνες διακηρύξεις της κυρίαρχης πολιτικής, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα (όπως και όλος ο κόσμος της εργασίας) βρίσκεται μπροστά σε μια «επιχείρηση» συνολικής αλλαγής του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση από την πρώτη μικρή του δημοτικού μέχρι και το Πανεπιστήμιο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα.
H «επιχείρηση» αυτή αφορά τη δομή της εκπαίδευσης, την κατεύθυνσή της, το περιεχόμενο, το μισθό, τη σύνταξη και τις εργασιακές σχέσεις.

Oργανική θέση, ωράριο εργασίας, δικαίωμα μετάθεσης - απόσπασης, μονιμότητα, προβάλλονται και από τη νέα ηγεσία του Yπουργείου Παιδείας, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μας κουβερνάντων, σαν αναχρονισμός, σαν παλιομοδίτικες αντιλήψεις, που πρέπει όχι μόνο να εξαφανιστούν από το εκπαιδευτικό τοπίο αλλά να σβήσουν και από τη συλλογική μνήμη.

Eπεμβάσεις «χωρίς αναισθητικό»


H φετινή σχολική χρονιά (4η ουσιαστικά υπό τη βαριά σκιά του μνημονίου) που μόλις κάνει το ντεπούτο της, σέρνει μαζί της όλα τα προβλήματα που χρόνια

Διήμερο απεργιών Τετάρτη και Πέμπτη - Ποιοι απεργούν

Σε απεργιακό κλοιό θα είναι η χώρα τις επόμενες 48 ώρες καθώς για αύριο, Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις διάφοροι επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Αναλυτικά ποιοι απεργούν
Για αύριο Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, δημοσιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.


Σε τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη ως την Παρασκευή οι

13.000 ευρώ για να δούμε το παλαμάρι του βαρκάρη Δήμαρχε;

 
Ομολογώ πως δεν είδα την παράσταση εκ του σύνεγγυς. Με συγχωρείτε, αλλά με τέτοια κρίση, δεν έχω λεφτά για πέταμα. Το διαπίστωσα πως θα ήταν για πέταμα, επειδή, όταν μου πρότεινε κάποιος την παράσταση "Πρώτη Ύλη" του Δημήτρη Παπαϊωάννου που "αγόρασε" ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα φετινά "Δημήτρια", αναζήτησα και είδα ένα εκτενές βίντεο της παράστασης στο διαδίκτυο.

Και μη μου πει κανείς... "αφού δεν είδες την παράσταση, κ.λ.π.". Δεν είναι δα η

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ


Αντί για επικίνδυνα και αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης φάρμακα, ο ΙΣΑ αντιπροτείνει γενόσημα από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Επικίνδυνη και αναίτια ειναι η επιμονή για συνταγογράφηση των φαρμάκων με δραστική ουσία, οδηγεί σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ τα κριτήρια είναι τουλάχιστον λογιστικά και εισπρακτικά.

Σήμερα, με τη χρήση των φαρμάκων αναφοράς, το κράτος, συμμετέχει στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής, επιτρέποντας στον ασθενή να επιλέξει την

Βιτάλης προς Τσίπρα και Καμένο: Στις 5 Νοεμβρίου, μπορείτε να γράψετε ιστορία



Να κληθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να κινητοποιήσουν στις 5 Νοεμβρίου όλες τις δυνάμεις τους στο Σύνταγμα και με μοναδικό στόχο το σταμάτημα της πορείας της χώρας προς την άβυσσο, αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου. 
Παράλληλα, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Κινήματος να αποστείλει προσωπική επιστολή στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, καλώντας τους να τοποθετηθούν επίσημα, στην πρόταση του ΠΑΜ, για πλήρη ανατροπή του σημερινού αδιέξοδου πολιτικού σκηνικού. 
Στην σχετική επιστολή προς τους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφέρεται: 
 Αξιότιμοι κ.κ. Τσίπρα και Καμένε. 
 1. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, πως οποιοδήποτε διαχειριστικό ή ακόμη και

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ένα δέντρο… φρουτοσαλάτα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών οι Αυστραλοί αγρότες James και Kerry West έχουν αναπτύξει αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «Fruit Salad Tree», δηλαδή ένα δεντρύλλιο σε γλάστρα που μπορεί να παράγει μια ποικιλία από διάφορα φρούτα, όλα σε ένα φυτό!

perierga.gr - Ένα δέντρο... φρουτοσαλάτα! 

Προμελετημένο έγκλημα..Φόρεσε περούκα και είχε συνεργό που της έδωσε το πιστόλι από τα κάγκελα...Μια τσιγγάνα ξεγύμνωσε τα μέτρα προστασίας της ΕΛ.ΑΣ στα δικαστήρια.

Όταν μεταδώσαμε γιαπρώτη φορά την είδηση,είχαμε γράψει πως μέχρι και μπαζούκας μπορεί να περάσει κάποιος στα δικαστήρια,γιατί πολύ απλά η ΕΛ.ΑΣ φυλάει μόνο την κεντρική είσοδο.Τα κάγκελα και περιμετρικά των δικαστηρίων είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και κάθε φορά που γίνεται δίκη αντιεξουσιαστών η τρομοκρατών αντί να αποκλείεται η είσοδος από τους τυχάρπαστους,μπαίνει όποιος θέλει μέσα και ακολούθως εμφανίζονται τα ΜΑΤ.Απορίας άξιον πως ακόμα δεν έχουν πέσει βροχή οι μολότοφ 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Η είδηση
Πολύ πιο εύκολα από όσο είχε φανταστεί η τσιγγάνα – δράστης που σκόρπισε

Μπουτάρης: "Μια ομάδα στη Θεσσαλονίκη για κάθε άθλημα"

σχόλιο Vuvuzela: Να συρρικνώνεται οτιδήποτε ταυτίζεται με Ελληνικό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, αυτό δεν είναι το παν για σένα, καημένε ανθρωπάκο;;;;



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την απώλεια του Παναγιώτη Σπύρου και έκανε λόγο για δημιουργία μίας ομάδας στη Θεσσαλονίκη, κάτι που είχε αποτελέσει, όπως είπε, ιδέα του εκλιπόντος...

"Τέτοιες απώλειες δεν είναι καθημερινές, ούτε αναπληρώνονται εύκολα. Εγχείρησε τη γυναίκα μου με επιτυχία και πέρα από την ιατρική του φροντίδα, μπορώ να πω ότι δεν ήταν απλά γιατρός, χάιδευε τον άρρωστο. 

 
Προσωπικά του είχα στείλει πάνω από δέκα άτομα που δεν είχαν μία και τους εγχείρησε δωρεάν, ενώ… τους έδινε και χαρτζιλίκια. Δεν έπαιρνε από απόρους χρήματα και έκανε τη Θεσσαλονίκη κέντρο για επεμβάσεις καρδιάς. Το επιστημονικό του επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.

Δεν έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ήρθε σε κόντρα με το πανεπιστημιακό κατεστημένο. Ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας, άφοβος, δεν είχε όρια. Ξέρουμε την αγάπη του για το μπάσκετ και τη θάλασσα. Ήρθε από την Αμερική με το ιστιοφόρο…".

Για την αγάπη του για τον Άρη και την ενασχόλησή του με το μπάσκετ των «κιτρίνων»:

"Ήμασταν στον Άρη μαζί και κουβεντιάζαμε από παλιά ότι μόνη λύση για τη Θεσσαλονίκη, που πρέπει να καλλιεργήσουμε, είναι η αντίληψη μίας ομάδας για

Αλαβάνος: Να βγούμε από το ευρώ (κερδοσκοπικά αριστερά παιχνίδια;)

- Ο αριστερός με την δεξιά τσέπη ξαναχτύπησε...
- Δείτε την απάντηση του planet-greece, με έγγραφα του "Πόθεν Έσχες" και τις καταθέσεις σχεδόν μισού εκατ. ευρώ!


Την εκτίμηση ότι η πολιτική ζωή της χώρας χαρακτηρίζεται από την πιο ακραία κατάλυση της δημοκρατίας και πως αντί για τον λαό και το κοινοβούλιο αποφασίζουν το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και το Παρίσι, έκανε ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος  Αλαβάνος μιλώντας σήμερα σε
εκδήλωση με θέμα το «Σχέδιο Β», σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα χρόνου σε σχέση με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί έκρηξη οργής από τον ελληνικό λαό που θα είναι τυφλή, αν δεν υπάρξει άμεση και πειστική διέξοδος από την κρίση.


Ο κ. Αλαβάνος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει το θέμα του χρόνου. Η παύση πληρωμών για το δημόσιο χρέος και η αποχώρηση από το ευρώ, το "Σχέδιο Β"

Τα αντικαταθλιπτικά της φύσης

Τα κρούσματα της κατάθλιψης αναμένεται να αυξηθούν με ιλιγγιώδη ρυθμό όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, όσο η ανασφάλεια αυξάνεται και οι σχέσεις των ανθρώπων ισορροπούν σε τεντωμένο σκοινί. Την επόμενη 20ετία εκτιμάται ότι η κατάθλιψη θα είναι η σοβαρότερη νόσος στο δυτικό κόσμο. Οι περισσότεροι ειδικοί, αλλά και οι έρευνες, συνηγορούν στο ότι για τα σοβαρά περιστατικά, τα αντικαταθλιπτικά -είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία- μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες να αναδυθούν από την άβυσσο της κατάθλιψης. Για την ήπια μορφή της νόσου όμως -δηλαδή για τις περιπτώσεις που είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε, έστω και με κάποια δυσκολία, στις καθημερινές μας δραστηριότητες-, ενδέχεται να φανούν χρήσιμα τα γιατροσόφια της φύσης.
Τα άνθη της ηρεμιας
Τα αιθέρια έλαια του περγαμόντου, του τριαντάφυλλου και του γιασεμιού θεωρείται ότι έχουν ήπια

Στοιχεία σοκ: Κρύβουν τις γεννήσεις και τους θανάτους του 2011 και του α’ εξαμήνου του 2012

Επίσκοποι και παπάδες μου, τι περιμένετε;Σβήνει η Ελλάδα…
Το γράφουμε κάθε μέρα, αλλά σε ώτα ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ και ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ.
Και οι υπεύθυνοι κρύβουν τα στοιχεία για τις γεννήσεις και τους θανάτους του 2011 και του α’ εξαμήνου του 2012.
Και οι εγκληματίες πολιτικοί ετοιμάζονται να πάρουν ακόμα ΦΡΙΚΤΟΤΕΡΑ και ΑΘΛΙΟΤΕΡΑ μέτρα σε βάρος των παιδιών των Ελλήνων, καταργώντας το αφορολόγητο για τα παιδιά , τα τριτεκνικά και Πολυτεκνικά επιδόματα, τα πενιχρά δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τους Οικογενειάρχες με προστατευόμενα παιδιά ( ακόμα και γι’ αυτούς που έχουν πολλά παιδιά ) , το επίδομα θέρμανσης, όπου εξαιρούνται όσοι έχουν από 4 παιδιά και άνω!
Όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα παραπάνω μέτρα θα γίνουν νέοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ της Ελλάδας και θα στιγματιστούν από την Ελληνική Ιστορία.
Δεν είναι άντρες όσοι λένε άλλα προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά.

Η VODAFONE ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ… MACEDONIA

Για να το λέει η VODAFONE κάτι θα ξέρει από ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...


Οι πολλές σαλάτες μας κάνουν ευτυχισμένους

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι θα πρέπει να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών για να είμαστε υγιείς. Τώρα όμως, επιστήμονες λένε πως αν τρώμε επτά ή περισσότερες, εκτός από υγιείς, θα είμαστε και πολύ πιο ευτυχισμένοι....

Όπως ανακάλυψαν, όσοι τρώνε καθημερινά επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.


Η σχετική μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση δημοσκοπήσεων, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 80.000 εθελοντές, οι οποίοι είχαν απαντήσει μεταξύ άλλων σε ερωτήματα για τη διατροφή,

Έχουμε 55,000 συνταξιούχους του ΟΤΕ

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΙΚΑ σχετικά με τους συνταξιούχους που "απογράφηκαν" και όσους δεν εμφανίστηκαν, παρατηρήσαμε ότι έχουμε 55000
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...