Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μαθήματα ποντιακών ξεκινά ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Μαθήματα ποντιακής γλώσσας ξεκινά ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω των κέντρων Δια Βίου Μάθησης με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές

ΑΡΘΡΟ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡ. ΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ‏

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει αναβρασμός. Και εν βρασμώ ψυχής πολλά μπορούν να γίνουν. Ακόμη και εποικοδομητικές καταστροφές. 
Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι άνεργος δεν σημαίνει ανενεργός. Αντίθετα, σημαίνει συσσώρευση δυναμικής ενέργειας, που δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως όφειλε, και που όταν φθάσει στο κρίσιμο σημείο πίεσης θα προκαλέσει την εκρηκτική διάλυση της χύτρας ταχύτητος η οποία εδώ και κάποια χρόνια τώρα προσπαθεί να μεταποιήσει τις ανθρώπινες ψυχές αυτής της χώρας που τις θεωρεί φυτικά προϊόντα (ίσως επειδή τους άναγκάζει να φυτοζωούν) σε μέλανα ζωμό. Όμως μ' αυτόν τρέφονταν οι Σπαρτιάτες που είχαν το σθένος του μολών λαβέ, του τάν ή επί τάς και γενικότερα της αίσθησης του οριακού του πράγματος και του «ως εδώ και μην παρέκει». Ενδεχόμενο αποτέλεσμα; Να πέσει το οικοδόμημα (και για να πέσει θα πρέπει να δυναμιτισθεί), να φύγουν τα μπάζα και να αρχίσει η ανοικοδόμηση.

Το ετοιμόρροπο μεταπολιτευτικό οικοδόμημα δεν είναι διατηρητέο γιατί είναι

Προς τυχάρπαστους πολιτικάντηδες: "Να εύχεστε να είναι μακρύς ο δρόμος σας, εάν και εφόσον ξυπνήσει αυτός ο λαός και γίνει κυρίαρχος με το άρθρο 120 (Ακροτελεύτια διάταξη) του συντάγματος..."

 Γράφει ο Εl Sito

Στο βίντεο που ακολουθεί, που μας το έστειλε το paramythia-online,  μπορείτε να δείτε αποκλειστικά την παρουσίαση του Τάκη Αθανασόπουλου (ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ) σχετικά με τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Ήπειρο, τα οποία έχουν περάσει ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ και οδεύουν προς πώληση σε ιδιώτες.


Στρατόπεδα, εκτάσεις φιλέτα αλλά και παραθαλάσσια ακίνητα έχουν ήδη προεπιλεγεί από το Ταμείο. Συνολικά και σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του στα Γιάννινα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί 836 ακίνητα εκ των οποίων έχουν προεπιλεγεί από το Ταμείο τα 66.


Μεταξύ των οποίων είναι:
Οι παλιοί στρατώνες στο κέντρο των Ιωαννίνων (Λιθαρίτσια), 83 στρέμματα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


 Ο Πάπας Φραγκίσκος, καρδινάλιος Χόργκε Μαρία Βεργκόλιο, κατά την πρώτη του ομιλία προς τους συγκεντρωμένους πιστούς της Ρώμης, με ζεστή φωνή και άμεσο τρόπο, δείχνοντας μεγάλη ικανότητα ανθρώπινης και άμεσης επικοινωνίας, τους ζήτησε να προσευχηθούν για να μπορέσει να έχει επιτυχία το έργο του.
Αύριο, όπως ανακοίνωσε, θα προσευχηθεί ο ίδιος, σε ειδικό χώρο λατρείας της Παρθένου, ώστε να προστατέψει την ιταλική πρωτεύουσα.

Η πρώτη σκέψη του Πάπα απευθύνθηκε στον προκάτοχό του, Βενέδικτο, και ζήτησε από το συγκεντρωμένο πλήθος να προσευχηθεί υπέρ του Γιόζεφ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ανατροπές στις βάσεις των Πανελλαδικών

Η ανακατανομή των εισακτέων δημιουργεί προσδοκίες για μείωση του ανταγωνισμού σε ορισμένες σχολές, την ίδια στιγμή που σε αρκετά τμήματα ανεβαίνει ο πήχης για την εισαγωγή. 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι θα δουν το καλοκαίρι να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι βάσεις εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων.
Πρόκειται για τις Νομικές Σχολές,

Χαράτσι - νταβατζιλίκι: Τη συνταγματικότητά του θα προτείνει ο αρεοπαγίτης, Γ. Σακκάς

 Στο πνεύμα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αναμένεται να είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη, κ. Γ. Σακκά ενώπιον του Αρείου Πάγου για το λεγόμενο "χαράτσι - νταβατζιλίκι" (τέλος ακινήτων) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, στις 22 Μαρτίου 2013 θα συζητηθεί στο Δ' Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου η αίτηση του... υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητάει να αναστείλει την υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Με την τελευταία αυτή πρωτόδικη απόφαση κρίθηκε

Επιτέλους: Διευκολύνσεις στις ευπαθείς ομάδες αποφάσισε η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα προχωρήσει «σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γεγονός που σημαίνει ότι προωθεί σύστημα περισσότερων δόσεων για τις κοινωνικές ομάδες αυτές...

«Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική

H εκτέλεση του Ελληνα ομήρου στη Νιγηρία

Επιβεβαιώθηκε και από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ότι ο Έλληνας πολίτης που είχε πέσει θύμα απαγωγής στη Νιγηρία από ισλαμιστές αντάρτες είναι νεκρός. Οι αντάρτες εκτέλεσαν ακόμη έξι ομήρους όλους χριστιανούς.Σε ανάλογη επιβεβαίωση προχώρησε και το υπουργείο εξωτερικών της Ιταλίας, για τον Ιταλό πολίτη που είχε επίσης πέσει θύμα απαγωγής. Μαζί τους ήταν επίσης ένας Βρετανός και 4 Λιβανέζοι.

Όλοι τους εργάζονταν σε εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων στη Νιγηρία και έπεσαν θύματα απαγωγής στις 16 Φεβρουαρίου, από την Ισλαμική οργάνωση Ανσάρου, παρακλάδι της

Λαθροϋλοτόμος τραυμάτισε με γροθιές υπάλληλο δασαρχείου στο Βόλο





Η μάχη των υπαλλήλων του δασαρχείου με τους παράνομους υλοτόμους, θέτει σε κίνδυνο και τις ζωές τους ακόμη.

Ειδικότερα σήμερα το απόγευμα, δύο υπάλληλοι του δασαρχείου προσπάθησαν σύμφωνα με πληροφορίες, να σταματήσουν για έλεγχο έναν φορτηγάκι που

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

IKEA: 720 τάρτες με κόπρανα έφαγαν οι Ελβετοί

Περίπου 720 τάρτες με σοκολάτα που μπορεί να περιείχαν βακτήρια ενδεικτικά της μόλυνσης από κόπρανα πουλήθηκαν σε εστιατόρια του ομίλου ΙΚΕΑ στην Ελβετία πριν από έξι μήνες, όπως παραδέχτηκε ο σουηδικός κολοσσός επίπλων και οικιακών ειδών.

Ο όμιλος ανασκεύασε την αρχική πληροφορία που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία στην Ελβετία δεν είχαν σταλεί

CNN: ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΤ


ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ CNN ΓΙΑ ΤΟ « YOU IN GREECE» 

Ειρωνικά σχόλια και εναλλακτικές προτάσεις στην Ελλάδα κάνουν οι συντάκτες του CNN travel που τη συμπεριέλαβαν στις επτά χώρες με τα χειρότερα σλόγκαν για εθνικούς προορισμούς.

Αφορμή ήταν το σλόγκαν που ίσχυε μέχρι και το 2013, το περίφημο You in Greece. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Έχουν τη Σαντορίνη και το μόνο που μπορούν να σκεφτούν είναι το ''Υοu are

Στον εισαγγελέα για τα παράνομα φάρμακα

Στη Δικαιοσύνη θα αποσταλούν οι φάκελοι με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ποινών για τους παραβάτες.
 
Οι ελλείψεις εστιάζονται σε 75 σκευάσματα, όλα εξαγώγιμα, και όχι αναντικατάστατα, καθώς υπάρχουν άλλα με την ίδια θεραπευτική δυνατότητα, σύμφωνα με στοιχεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για αντιφλεγμονώδη, για φάρμακα που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα, ημικρανίες και τη στυτική δυσλειτουργία.

«Οι επανεξαγωγές φαρμάκων είναι νόμιμες όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά» ανέφερε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας όμως ότι έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες περιπτώσεις στην Ελλάδα, όπου γίνονται παράνομα και ανεξέλεγκτα, με στόχο το κέρδος, καθώς οι τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες είναι αυξημένες.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλμάς, στο κύκλωμα εμπλέκονται -μέχρι στιγμής, καθώς οι έλεγχοι των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ βρίσκονται σε εξέλιξη- πέντε φαρμακαποθήκες, περίπου 700 φαρμακεία, αλλά και γιατροί, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ.

Οι περισσότερες εξαγωγές κατευθύνονται στη Γερμανία, και

"Λερναία ύδρα" η διαφθορά στο Δημόσιο: Σκότωσαν τον Δήμαρχο Παγγαίου, αλλά παίρνουν ακόμα μισθό

Ακόμη και καταδικασθέντες σε ισόβια πληρώνει το Δημόσιο. Το "φαγοπότι" στην ΕΡΤ δεν έχει ακόμη προσέλθει στη Δικαιοσύνη, ενώ ξεσκεπάστηκε "μαύρη" σοδειά από αγρότες, ύψους 222,5 εκατομμυρίων ευρώ. Περιπτώσεις που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, στο "έπος" της διαφθοράς στο Δημόσιο



Καταιγιστική μορφή παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Οι δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση σκανδαλωδών υποθέσεων στο κύκλωμα των φαρμάκων και στην ΕΡΤ, ενώ διαπιστώνεται και ανεξέλεγκτη χορήγηση συντάξεων.


Το "Έθνος" σε δημοσίευμά του φέρνει στο φως ορισμένες μόνο, από τις εκατοντάδες

8χρονος παντρεύτηκε 61χρονη στην Νότια Αφρική

Νότια Αφρική, Tshwane.  Ο 8χρονος Sanele Masilela παντρεύτηκε την 61χρονη Helen Shabangu, που είναι ήδη παντρεμένη –εδώ και 30 χρόνια-με έναν οικοδόμο και έχει πέντε παιδιά.


Η γαμήλια τελετή έγινε με 100 προσκεκλημένους και κόστισε  £ 1.500. Ο ασυνήθιστος γάμος έγινε για να εξευμενίσουν το πνεύμα

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μωρό πουλήθηκε σε παιδόφιλο για γύρισμα ταινίας

Μια φρικτή ιστορία αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες με μωρό που πουλήθηκε σε παιδόφιλο για να γυρίσει πορνογραφική ταινία.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε με την σύλληψη της 24χρονης "μητέρας" του μωρού Νατίσα Χίλαρντ.

Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα γνώριζε πώς ο αγοραστής θα χρησιμοποιούσε το 18 μηνών βρέφος σε ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Το αγγελούδι σώθηκε χάρη στην παρέμβαση μιας μασέζ, η οποία επισκεπτόταν

Μόλις βγαίνουν οι κατσαρίδες από τις τρύπες τους να τις ψεκάζετε



Μόλις βγαίνουν οι κατσαρίδες από τις τρύπες τους να τις ψεκάζετε
Μη τυχόν και κάνουν φωλιά και πολλαπλασιαστούν. Αμέσως μόλις τις βλέπετε να συγκεντρώνονται κάπου δειλά-δειλά και να κουνάνε τι κεραίες τους "αγανακτισμένα" ξέρετε, ψέκασμα, σπρώξιμο, στις τρύπες τους πάλι. Δεν είμαστε γι΄αστεία τώρα. Να προλάβουν να μαζευτούν ξανά να προκαλούν ανησυχίες για τυχόν μολύνσεις. Ψέκασμα, πάτημα και λιώσιμο.


Μπορεί να είναι φιλήσυχες, λίγες, στο μεγαλύτερο μέρος μεσήλικες, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Των τυραννιών τα παιδιά πριν συμβεί τίποτα το ανεπανόρθωτο ψεκάζουν...

Όσο για όσους λένε μεγάλα λόγια για ανατροπές, αντίδραση, ξεσηκωμούς,

Η 15χρονη μαθήτρια από την Ιερισσό που κάνει ΡΟΜΠΑ τον υφυπουργό παιδείας (βίντεο)



Η ξεφτίλα και η κρατική διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο …

Δείτε το βίντεο

Απορία επικρατεί στην κηδεία Τσάβες για τον ξένο με τη χωρίστρα και τα σπαστά αγγλικά

Απορία και προβληματισμός επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί μεταξύ των παρευρισκόμενων στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, λόγω του ξένου με τη χωρίστρα και τα σπαστά αγγλικά που περιφέρεται άσκοπα και μιλά συνεχώς στην πενθούσα χήρα. Όπως όλα δείχνουν, ο άγνωστος επισκέπτης δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέταξε έως το Καράκας για να παρευρεθεί στην τελέτη, δίχως βέβαια να είναι προσκεκλημένος από την ίδια την οικογένεια του Λατινοαμερικανού ηγέτη.

«Είναι μια βαθιά πένθιμη και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια Τσάβες, για όλους εμάς

ΕΛΑΣ: Δεν τους χτύπησε το αυτοκίνητο του Σαλμά αλλά …εμείς!

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι υπήρξαν διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Μάριος Σαλμάς αλλά από την ανακοίνωση φαίνεται ότι οι τραυματισμοί προήλθαν από τις συγκρουσεις διαδηλωτών – αστυνομίας! 

Εν τω μεταξύ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ενημέρωση που θα κάνει αύριο Δευτέρα ο Αναπληρωτής υπουργός όπου αναμένεται να κατονομάσει πολυεθνικές φαρμάκου που παίζουν

Ισλαμοφασίστες στη Νιγηρία απήγαγαν κι εκτέλεσαν Έλληνα! Τίθεται θέμα ΥΠΕΞ;

nigeria 

Σοκ προκαλεί η είδηση της απαγωγής και εκτέλεσης από την ακραία ισλαμική οργάνωση Ansaru στη Νιγηρία ενός έλληνα μετανάστη που μαζί με άλλους έξι συναδέρφους του απήχθησαν από το εργοτάξιο της κατασκευαστικής Setraco όπως αναφέρει το newsbomb στη βόρειο Νιγηρία οδηγούμενοι προς άγνωστη κατεύθυνση. 


Χθες το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις (η απαγωγή έγινε στις 16/2) όταν η  “Ansaru” ανακοίνωσε την «εκτέλεση» των επτά αθώων ομήρων με σχετική ανάρτηση σε ισλαμική ιστοσελίδα και φωτογραφίες πτωμάτων που εικάζεται ότι ήταν των ομήρων.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: 

Ο σουβλατζής έπιασε το νόημα...των τουρκολάγνων ΜΜΕ..(Φοβερή Φώτο)

Απίστευτη πινακίδα..από σουβλατζίδικο..Ο τύπος είχε απίστευτη έμπνευση...

Δείτε ολόκληρη την φωτογραφία να λυθείτε στα γέλια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...