Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΕΛΑΣ: Δεν τους χτύπησε το αυτοκίνητο του Σαλμά αλλά …εμείς!

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι υπήρξαν διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Μάριος Σαλμάς αλλά από την ανακοίνωση φαίνεται ότι οι τραυματισμοί προήλθαν από τις συγκρουσεις διαδηλωτών – αστυνομίας! 

Εν τω μεταξύ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η ενημέρωση που θα κάνει αύριο Δευτέρα ο Αναπληρωτής υπουργός όπου αναμένεται να κατονομάσει πολυεθνικές φαρμάκου που παίζουν
άσχημα παιχνίδια στον χώρο της υγείας. Να δούμε εάν εκπληρώσει την υπόσχεση του, ή εάν η φημολογία σχετικά με τους τραυματισμούς που τον έβαλε στο μάτι του κυκλώνα θα τον “προσγειώσει”.

Παράλληλα, προς διερεύνηση είναι η αποκάλυψη του “Ολυμπία” για την Αμερικάνικη φαρμακευτική που φέρεται να λάδωσε Έλληνες παράγοντες για να “ευθυγραμμιστούν” με τις τακτικές πώλησης της ίδιας εταιρείας στο εξωτερικό, υπόθεση για την οποία έχει άποφανθεί τελεσίδικα και η Αμερικάνικη δικαιοσύνη (σαν την Siemens ένα πράμα).

Η ανακοίνωση:

Σήμερα και ώρα 12:30, διακόσια περίπου άτομα, διαμαρτυρόμενα για το σχέδιο « Αθηνά » μετέβηκαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιείτο κλειστή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. Τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτιθέμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στις 15:30, κατά την αποχώρηση του Υπουργού από το ξενοδοχείο, μέσω της παραλιακής Οδού Τουρλιδας – Μεσολογγίου, ομάδα από τα συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε 350, επιχείρησε να παρεμποδίσει τη διέλευση του οχήματος, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια και ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη καμία αστυνομική επιχείρηση, 63χρονος ημεδαπός, που μετείχε στη συγκέντρωση, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά.


Μετά από αυτό το περιστατικό τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια και πετώντας πέτρες και μάρμαρα, ενώ απωθήθηκαν με ανάλογη χρήση χημικών.

Έως τώρα δεν έχει δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός, ούτε οποιαδήποτε φθορά.

Αυτεπάγγελτα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πληροφορήθηκε ότι είχαν μεταβεί τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 38,32 και 17 ετών, οι οποίοι έφεραν ελαφρά τραύματα και αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...