Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κι άλλη παράταση για της δηλώσεις

Νέα παράταση αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, που λήγει κανονικά στις 16 Ιουλίου, καθώς διαπιστώνει την απροθυμία των φορολογουμένων να υποβάλουν τη δήλωσή τους. Υπάρχουν ανησυχίες για τη δυνατότητα του συστήματος Taxisnet να αντέξει μαζική υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας.


Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 2,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατ. δηλώσεων. Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί 1.750.000 είναι ηλεκτρονικές και 450.000 χειρόγραφες, ενώ υπάρχουν 300.000 δηλώσεις αποθηκευμένες στο σύστημα που δεν έχουν κατατεθεί. Μέχρι τις 16 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά ακόμη 3 εκατ. δηλώσεις.

Υπό τον φόβο ενός μπλακ άουτ στο σύστημα Taxisnet σε περίπτωση που σπεύσουν μαζικά οι φορολογούμενοι τις τελευταίες ημέρες για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρης, καλεί τους φορολογούμενους να υποβάλουν τις δηλώσεις τις ημέρες αυτές, αφού, όπως λέει, «όσοι καθυστερούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, δεν κερδίζουν τίποτα, αντίθετα θα χάσουν αφού κινδυνεύουν να πληρώσουν τον φόρο τους σε δύο δόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...