Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Μια ολόγυμνη, κατακόκκινη… λαοθάλασσα στο κέντρο του Μονάχου!

Η νέα εκκεντρική δημιουργία του Spencer Tunick






Μόναχο: Όσοι βρέθηκαν πρόσφατα στο  κέντρο του Μονάχου έπεσαν πάνω σε ένα εντυπωσιακό θέαμα, όπου χιλιάδες άνθρωποι γυμνοί και ζωγραφισμένοι από το κεφάλι μέχρι τα πόδια σε κόκκινο και χρυσό χρώμα πόζαραν στο φωτογραφικό φακό του Αμερικανού Spencer Tunick.

Η πρόσφατη εκκεντρική «δημιουργία» του 45χρονου φωτογράφου έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία Max-Joseph Platz του Μονάχου, όπου 1.700 γυμνοί εθελοντές εθεάθηκαν να αναπαριστούν διάφορες σκηνές από την επική τετραλογία έργων όπερας του Βάγκνερ «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν» (σ.σ. «Ring des Nibelungen»).

Ο Tunick κλήθηκε στο Μόναχο για να εγκαινιάσει με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο την έναρξη των μουσικών εκδηλώσεων της Βαυαρικής Κρατικής Όπερας για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2012.

Διάσημος ανά τον κόσμο ο Αμερικανός φωτογράφος έχει μεγάλη εμπειρία στις φωτογραφίσεις γυμνού πλήθους, με πιο πρόσφατη δουλειά του αυτή του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν 1.000 Ισραηλινοί φωτογραφήθηκαν γυμνοί στην ακτή της Νεκράς Θάλασσας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα επίπεδα των νερών που μειώνονται διεθνώς!

«Τα άτομα που έρχονται μαζικά χωρίς τα ρούχα τους, ομαδοποιούνται και αμέσως μεταμορφώνονται σε ένα νέο σχήμα. Δεν υπογραμμίζουν καμία σεξουαλικότητα και απλώς αναπαριστούν μια συγκεκριμένη σκηνή ή περνούν με τον τρόπο τους ένα μήνυμα», λέει ο φωτογράφος.


http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...