Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Το δημόσιο επιστρέφει το χαράτσι

Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογουμένους που κατέβαλαν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών...

...Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους δικαιούχους (βιοτεχνίες, κοινόχρηστοι χώροι, ανάπηροι, άνεργοι κλπ) επιστροφής του ειδικού τέλους ακινήτων, οι
οποίοι υπακούοντας στις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών πλήρωσαν το τέλος- υπό την απειλή και της διακοπής της ηλεκτροδότησης- και τώρα θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις και για συμψηφισμό του προς επιστροφή ποσού στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο από την πλευρά των δικαιούχων έτσι ώστε να περιοριστεί η «ζημιά» στον προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πορεία εκτροχιασμού.

Το χαράτσι επιβλήθηκε στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ωστόσο, τέθηκαν ορισμένες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, απαλλάχθηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, τα βιοτεχνικά κτίρια καθώς και ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, όπως είναι οι άνεργοι χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Επίσης, απαλλάχθηκαν και πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση στην εφορία επειδή διαβιούσαν σε μειονεκτικές οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες και η καταβολή του χαρατσιού θα έθετε την επιβίωσή τους σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...