Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μειωμένες χρεώσεις roaming από σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (έως και 36%)



Ξεκινώντας από σήμερα, οι επικοινωνίες μας μέσω περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται πιο οικονομικές. Όπως είχε υποσχεθεί η Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, οι νέες χρεώσεις είναι περισσότερο συμφέρουσες, κάνοντας τις εξερχόμενες κλήσεις τουλάχιστον 17% φτηνότερες σε σύγκριση με έως σήμερα, τις εισερχόμενες 12% πιο οικονομικές και τα μηνύματα 11%. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στις χρεώσεις δεδομένων που φτάνει το 36%.

Όπως αναφέρει η επιτροπή, στην ανακοίνωσή της, έχει καταφέρει να πετύχει
μειώσεις τιμών πάνω από 80% στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τα τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς βέβαια να σταματήσει εδώ. Μέσα στον επόμενο χρόνο, αναμένονται περαιτέρω μειώσεις, με στόχο από την 1η Ιουλίου του 2014 η χρήση του κινητού μας στο εξωτερικό να μας κοστίζει όσο ακριβώς και στη χώρα μας.

roaming-ee
Προς το παρόν, λοιπόν, τα νέα ανώτατα όρια τιμών τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα είναι τα ακόλουθα:
- Κατέβασμα δεδομένων ή σερφάρισμα στο Διαδίκτυο – 45 ευρωλεπτά/MegaByte (MB) (η χρέωση γίνεται ανά kilobyte) + ΦΠΑ. (36% μείωση σε σύγκριση με το 2012). – Πραγματοποίηση κλήσεων – 24 ευρωλεπτά/λεπτό + ΦΠΑ (μείωση 17% σε σύγκριση με το 2012). – Λήψη κλήσης – 7 ευρωλεπτά/λεπτό + ΦΠΑ (12,5% μείωση σε σύγκριση με το 2012). – Αποστολή γραπτού μηνύματος – 8 ευρωλεπτά + ΦΠΑ (μείωση 11% σε σύγκριση με το 2012).
Είναι, ωστόσο, στη διακριτική ευχέρεια των δικτύων για ακόμη πιο οικονομικές τιμές, κάτι που εφαρμόζουν διάφορα δίκτυα στην Ευρώπη, που έχουν ήδη αρχίσει να καταργούν συνολικά τα πριμ περιαγωγής για φωνητικές υπηρεσίες και SMS, ή να προσφέρουν περιοχές ελεύθερης περιαγωγής σε διάφορα τμήματα της ηπείρου.


digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...