Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βρετανία: 120.000 ευρώ για δύο τουαλέτες στη Βουλή των Λόρδων

Βρετανία: 120.000 ευρώ για δύο τουαλέτες στη Βουλή των Λόρδων
Το βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να δαπανήσει το ποσό των 100.000 λιρών (120.000 ευρώ) για να αποκατασταθούν δύο τουαλέτες που χρησιμοποιούν τα μέλη της Βουλής των Λόρδων και οι καλεσμένοι τους, σύμφωνα με μια πρόσκληση υποβολής προσφορών η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Οι τουαλέτες, οι οποίες χρονολογούνται από το 1937, είναι σε «απαράδεκτη

κατάσταση λαμβανομένου υπόψη του πού βρίσκονται και πλήττουν την εικόνα του παλατιού του Ουεστμίνστερ», όπως αναφέρεται.

Ο απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των αποχωρητηρίων –ενός WC για τις γυναίκες και δύο ουρητηρίων για άνδρες– υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν στο βρετανικό δημόσιο από 90.000 ως 100.000 λίρες.

Το παλάτι του Ουεστμίνστερ είναι Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η επισκευή των αποχωρητηρίων πρέπει να το αντανακλά, αναφέρεται στην πρόσκληση. Στις εργασίες περιλαμβάνεται η κατασκευή μιας τουαλέτας για ανθρώπους με αναπηρία, ενός ακόμη αποχωρητηρίου για τις γυναίκες καθώς και επένδυσης από ξύλο.

Ωστόσο η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις. «Με αυτά τα χρήματα μια οικογένεια θα μπορούσε να φτιάξει ένα σπίτι», σχολίασε ο Μάθιου Σινκλέρ της οργάνωσης Συμμαχία των Φορολογουμένων.


imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...