Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μας κάνετε πλάκα; Προς ΕΡΤ 2.000 εργαζομένων !

Την εκτίμηση ότι ο νέος φορέας της ΕΡΤ θα έχει 2.000 εργαζόμενους έναντι των 2.600 που είχε, εξέφρασε ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση αυτή του κ. Καψή, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ότι οι εργαζόμενοι στο νέο δημόσιο κανάλι θα είναι 800-1.000. 

Αν οι προσλήψεις φθάσουν τελικά τις 2.000 για τη νέα ΕΡΤ, τότε δημιουργεί απορίες το γεγονός ότι κατέρρευσε η τρικομματική κυβέρνηση και η χώρα παραλίγο να οδηγηθεί σε εκλογές επειδή θα απολύονταν 600 εργαζόμενοι.

Ο Παντελής Καψής, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Αnt1, διεμήνυσε πως δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις, καθώς και πως «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης» προειδοποιώντας ότι «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας.

Ο αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση υφυπουργός τόνισε πως ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος ή τα κόμματα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι τέτοια η θεσμική θωράκισή της που δεν θα μπορεί να παρέμβει ούτε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο και στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου με την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης.

Σήμερα στη 1.30 μ.μ. ο υφυπουργός πρόκειται να έχει νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρόντων των νομικών συμβούλων τους για την ανεύρεση «κοινής συνισταμένης» για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


Δηλαδή, γιατί έγινε όλο αυτό το πανηγύρι; Αν στην τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού αναφέρονται οι τελικοί αριθμοί εργαζομένων ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΔΙΟ, μάλλον κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Υπομονή.  Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια !!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...