Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο θολός ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σε Ρωσία και Ελλάδα

mysatelite

Οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί της Ρωσίας που χρηματοδοτούνται από ξένους οργανισμούς ή «ανεξάρτητους» πολίτες θα χαρακτηρίζονται πλέον ως «ξένοι πράκτορες», σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε προχθές στη Δούμα το κυβερνών κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία» σε μία προσπάθεια να μπει φραγή στην ανεξέλεγκτη δράση τους που είναι σαφές ότι εργάζονται για δυτικά συμφέροντα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, μόνο που ο ρόλος των ΜΚΟ εδώ είναι διαφορετικός…

Πλέον οι περίπου 230.000 ΜΚΟ (!) που λειτουργούν στη Ρωσία θα πρέπει να δημοσιεύουν τους οικονομικούς τους ισολογισμούς και διετείς αναφορές πάνω στις δραστηριότητές τους, ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτές κινούνται ή όχι εναντίον των Ρωσικών συμφερόντων.

Αν κάποια απ’ αυτές διαπιστωθεί πως παραβαίνει τους κείμενους νόμους, τότε ο ιδρυτής ή επικεφαλής τους κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 7.200 ευρώ.

«Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να επηρεάσει τη γνώμη σας. Η χώρα μας πρέπει να έχει μια αντιπολίτευση, αλλά αν αυτή προστατεύει κάποια ξένα συμφέροντα, κάθε πολίτης πρέπει να είναι ενήμερος επ’ αυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube για λογαριασμό της Ρωσικής κυβέρνησης.

Η τροπολογία, που τέθηκε υπόψη της Δούμας την Παρασκευή, έρχεται λίγους μήνες αφότου ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τόνισε ότι η οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ προς ρωσικές ΜΚΟ αποτελούν «ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον».

«Οι δραστηριότητες αυτές πήραν μια τέτοια έκταση που καθίστανται πρόβλημα για τις σχέσεις μας. Ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι από την πλευρά της Ουάσινγκτον χρηματοδοτούνται ορισμένες οργανώσεις και κινήματα στη Ρωσία»..

Το θέμα των ΜΚΟ είναι «πονεμένη» ιστορία καθότι τα πλοκάμια τους έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και δρουν ως ανεξέλεγκτες φανερές υπηρεσίες, συνήθως με παγκοσμιοποιητικό περιεχόμενο και ατζέντα.

Στην Ελλάδα είναι γνωστά τα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ και τα απίστευτα κονδύλια που πιστώθηκαν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από το υπουργείο Εξωτερικών ιδιαίτερα επί υπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου,Δημήτριου Δρούτσα, και Λαμπρινίδη, άτομα που όλως τυχαίως ανήκανε στην αμερικανική επιρροή.

Για του λόγου το αληθές υπάρχει η έκθεση σοκ, του περασμένου Φεβρουαρίου, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία αποκαλύπτει ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρχε καν μητρώο για τα χρήματα που δίνονταν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση…

1.Υπάρχει παντελής απουσία κωδικών του μητρώου των ΜΚΟ.
2.Δεν υπάρχει μητρώο προγραμμάτων που υλοποιούν οι ΜΚΟ.
3.Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγράφεται η χώρα στην οποία αφορά το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείτο.
4.Δεν υπήρχε σύστημα αντιπαραβολής και ελέγχου στοιχείων.
5.Καταχωρήθηκαν εσφαλμένα χρηματοδοτικά στοιχεία.
6.Δεν υπάρχει σύστημα καταχώρησης στοιχείων.
7.Δεν υπάρχει τρόπος καταγραφής παλαιότερων ονομάτων ΜΚΟ.
8.Έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού.

Έτσι χρηματοδοτούνται μόνο οι πράκτορες τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Αυτό, βέναια δεν σημαίνει ότι όλες οι ΜΚΟ είναι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, αλλά έχει αποδειχθεί ότι στην καλύτερη περίπτωση απλά οι ιδρυτές τους έχουν βρει έναν έξυπνο τρόπο να εισπράττουν χωρίς … αποδείξεις. Να θυμίσουμε και τον αλήστου μνήμης Άλεξ Ρόντο. Αυτή την απόθανη φυσιογνωμία που όπου πήγαινε μετά από λίγο ξεκινούσαν ταραχές και «πορτοκαλί» επαναστάσεις. Μάλλον συμπτωματικό ήταν…

Η υποστήριξη αν όχι χρησιμοποίηση των ΜΚΟ στον πλανήτη από την οικογένεια Rockfeller είναι γνωστή. Για όσους δεν γνωρίζουν η οικογένεια αυτή μαζί με την φατρία των Rothchild είναι ότι ισχυρότερο στον πλανήτη.

Ο David Rockfeller όπως και ο πατέρας και ο αδελφός του Nelson,θεωρούσε και θεωρεί το έθνος-κράτος ένα θεσμό που πεθαίνει.

Για τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)ο David βλέπει ένα κρίσιμο ρόλο στα παγκόσμια προβλήματα. Όπως έχουν παρατηρήσει ορισμένοι αναλυτές, οι ΜΚΟ είναι η εμπροσθοφυλακή «μίας νέας διπλωματίας που απαξιώνει την εθνική κυριαρχία για χάρη των πολυμερών συμφωνιών», στις οποίες οι ομάδες συμφερόντων «αναζητούν να επιτύχουν σε διεθνές επίπεδο ότι δεν μπορούν να επιτύχουν σε εθνικό» (David Davenport, “The New Diplomacy”, Policy Review, Dec 2002).

Ένα από τα πλέον διαβόητα επιτεύγματα του David στην υπηρεσία της ΝΠΤ (Νέας Παγκόσμιας Τάξης) είναι η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission) ναι η γνωστή Τριμερής Επιτροπή με τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να αποτελεί εξαίσιο στέλεχος.

Επίσης με τα πιστεύω των ΜΚΟ άρα και του David Rocfeller ταιριάζουν σε προκλητικό βαθμό απόψεις αριστερών (ως αγιάτρευτοι διεθνιστές) και αναρχικών ομάδων (για πολλούς ο αναρχικός χώρος είναι άλλος ένας βραχίονας της ΝΤΠ, καθότι έχουν κοινούς αντικειμενικούς σκοπούς περί κατάργησης των εθνών), όπως και οικολογικών οργανώσεων, καθότι και η Οικολογία επιδιώκει την κατάργηση των συνόρων, με ταυτόχρονη ίδρυση ενός Παγκόσμιου Θεσμού που θα εισπράττει παγκόσμιους «πράσινους» φόρους, και θα επιβάλλει την κατα αυτούς οικολογική συνείδηση.

Να θυμίσουμε ότι στο έργο Μπουργκας – Αλεξανδρούπολη αντιτάχθηκαν λυσσαλέα μη κερδοσκοπικές οικολογικές οργανώσεις.

Συνεπώς με βάση την προέλευση της χρηματοδότησης των ΜΚΟ (εκ πλευράς ΗΠΑ), την μόνιμη αντιπαράθεση με ρωσικές και κινεζικές επιδιώξεις (Οι ΜΚΟ έχουν παίξει ρόλο στις εξεγέρσεις των Ουιγούρων Τούρκων στην Κίνα και στην «διεκδικηση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας αδύνατο σημείο του Κινεζικού κράτους), και την καθόλου αντίσταση στους σκοπούς του «βαθέως» αμερικανικού κράτους, προκύπτει η αίσθηση ότι οι ΜΚΟ είναι το «μακρύ» χέρι της CIA στον πλανήτη χωρίς να υπάρχει ανάγκη να εκτίθεται άμεσα η Υπηρεσία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...