Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ακυρώθηκε η επίσκεψη βουλευτών του Βερολίνου στην Αθήνα

Δε θα έρθει τελικά στην Αθήνα η ομάδα βουλευτών του Βερολίνου. Τι λένε τα δημοσιεύματα για την ακύρωση
 

Ακυρώθηκε τελικά η επίσκεψη ομάδας βουλευτών του Βερολίνου στην Αθήνα, έπειτα από κριτική που τους ασκήθηκε από το περιοδικό «Der Spiegel» το οποίο ανέδειξε το θέμα, κάνοντας λόγια για περιττά έξοδα από ένα κρατίδιο το οποίο θεωρείται φτωχό και δέχεται οικονομική βοήθεια από άλλα κρατίδια.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Der Tagesspiegel», η
ακύρωση της επίσκεψης οφείλεται στο βεβαρημένο πρόγραμμα των βουλευτών.

Τι γράφει η εφημερίδα L' Écho

Η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου L' Écho δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της άρθρο σχετικό με την αποκαλυφθείσα, από το Spiegel, επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα τριάντα πέντε βουλευτών και παραγόντων της πόλης του Βερολίνου με στόχο να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν (σ.σ. ή για την ακρίβεια τι δεν πρέπει να κάνουν) ώστε να αποφύγει η πόλη τους την πτώχευση.

Με ένα δημόσιο χρέος, που πενταπλασιάστηκε από το 1990 ως το 2010, για να φτάσει το αστρονομικό ποσό των 63 δισ. ευρώ – δηλαδή 18.000 ευρώ ανά κάτοικο – η γερμανική πρωτεύουσα δεν θα είχε αποφύγει την πτώχευση πέρυσι, εάν τα άλλα κρατίδια δεν της είχαν καταβάλλει μία βοήθεια ύψους 3,3 δισ. ευρώ, επισημαίνει η Écho, σημειώνοντας πως το ήμισυ του αξιοσέβαστου αυτού ποσού καταβλήθηκε από τη Βαυαρία, τη Βάδη – Βυρτεμβέργη και την Έσση, που αρχίζουν να κουράζονται να τακτοποιούν τους λογαριασμούς μίας πόλης με τρύπιες τσέπες.

«Το παράδειγμα του μελλοντικού αεροδρομίου της πόλης, είναι το τέλειο παράδειγμα της δημοτικής σπατάλης. Τα έργα σημείωσαν, ήδη, τέσσερα χρόνια καθυστέρησης και τα εγκαίνια δεν προβλέπονται πριν από το 2015. Όσο για τον αρχικό προϋπολογισμό, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, αυτός ήδη εκτινάχθηκε στα 4,3 δισ. και οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συμφωνούν στο ότι επιπλέον δαπάνες θα παρουσιαστούν με την πάροδο του χρόνου παραλληλισμός με την Ελλάδα αρχίζει να γίνεται φανερός», αναφέρει η Écho.

«Εάν το ταξίδι των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι αποδοτικό, άλλες πρωτοβουλίες ίδιου είδους θα μπορούσαν να διοργανωθούν. Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για ισορροπημένη διατροφή, ή μία διαμονή ση Ρωσία για την εκμάθηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…», αναφέρει, με σαφώς ειρωνική διάθεση, η βελγική εφημερίδα.

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...