Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αηδίασε όλη η Ελλάδα (βίντεο)



Γιάχος, Τριτσώνης έπαθαν ολική τύφλωση, βούτηξαν το κύπελλο από τον Αστέρα και το χάρισαν στον Ολυμπιακό (1-3 στην παράταση)! 

Ιδανικό ξεκίνημα για Αστέρα

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιους αγώνες να ξεκίνησαν πιο δυνατά, όμως γρήγορα οι τυπικά γηπεδούχοι Τριπολιτσιώτες ανέλαβαν τα ηνία. Με τους Κοντοέ και Ουσέρο να έχουν κερδίσει την... μάχη του κέντρου και τους Ντε Μπλάσιτς, Ράγιος και Περόνε να απειλούν πριν τον πάντα επικίνδυνο Περόνε, έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους. Για την ακρίβεια από το 10', όταν ο Ντε Μπλάσιτς με κεφαλιά ανάγκασε τον Κάρολ να διώξει εντυπωσιακά.

Έκρυψαν τη μπάλα και 1-0!

Η ευκαιρία αυτή ήταν προάγγελος του πρώτου γκολ στον τελικό. Ένα γκολ που πέτυχαν οι τυπικά γηπεδούχοι μόλις στο 13'. Στο λεπτό εκείνο έκρυψαν τη μπάλα. Ο Περόνε βρήκε εξαιρετικά τον Ναβάρο, αυτός έκανε το σουτ με τον Κάρολ να διώχνει και στην συνέχεια ο Ράγιος από κοντά έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πήγε όπως ήθελε το ματς. Κράτησε στην άμυνα και στο κέντρο και δεν έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους για να κάνουν κάτι καλό. Ο Ολυμπιακός έκανε κάποια σουτ, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Φούλοπ.

Μίλησε ο Φουστέρ

Οι Αρκάδες κρατούσαν μέχρι το 42'. Στο σημείο εκείνο μίλησε ο Φουστέρ. Ο Μήτρογλου έφυγε λίγο έξω από την περιοχή, αντί να κάνει το σουτ (καλά έκανε, όπως φάνηκε και στην συνέχεια), πάσαρε αριστερά στον Αμπντούν που παίζοντας στη θέση του έκανε τη σέντρα και ο Φοουστέρ με προβολή έφερε το ματς στα ίσια. Όσο ο Ισπανός έπαιζε αριστερά, ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, ενώ και ο Αμπντούν ήταν εκτός αγώνα. Μόλις ο Μίτσελ το κατάλαβε και το άλλαξε, ήρθε η ισοφάριση για τους «ερυθρολεύκους». Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, πριν ο Γιάχος σφυρίξει το τέλος του ημιχρόνου.

Διαμαρτυρίες για αποβολή

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μια φάση στο 30'. Στο λεπτό εκείνο ο Χολέμπας κερδίζει φάουλ σε καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή. Ο Κοντοές πάει να του ζητήσει τον λόγο και ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού τον απωθεί, με τον Γιάχο να δείχνει από μία κίτρινη και τους Τριπολιτσιώτες να φωνάζουν για αποβολή που δεν δόθηκε στον Χολέμπας. H αλήθεια είναι πάντως πως ο παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκει τον αντίπαλό του, ο οποίος φυσικά και έκανε θέατρο, όμως η πρόθεση του Χολέμπας θα μπορούσε να τιμωρηθεί.

Η αλλαγή με Ντε Μπλάσις και η είσοδος του Ιμπαγάσα

Στο δεύτερο μέρος ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με τον Ντε Μπλάσις δεξιά προκειμένου να εκμεταλλευτεί και το ότι ο Χολέμπας είχε μια κίτρινη κάρτα. Ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα προσπάθησε να απειλήσει τους τυπικά φιλοξενούμενους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Μίτσελ στην αλλαγή θέσεων του Αστέρα, απάντησε με αλλαγώ προσώπου, βάζοντας τον Ιμπαγάσα στο 60' στη θέση του Μοντέστο, μια κίνηση που θα μπορούσε να είχε κάνει πιο νωρίς.

Φωνές για πέναλτι από Αστέρα

Με τον ρυθμό του αγώνα να έχει πέσει, φτάσαμε στο 68' όπου υπήρξε η φάση του τελικού. Ο Ράγιος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σανκαρέ έπιασε μια ακόμα κεφαλιά και πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ο Μανιάτης την βρήκε με τον αγκώνα. Οι Αρκάδες φώναξαν για πέναλτι, με τον επόπτη γραμμής Τριτσώνη να παίρνει την απόφαση επάνω του και να δίνει συνέχεια στον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως ο Μανιάτης βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι και το θέμα είναι αν ήταν προέκταση του χεριού του ή όχι, με τους Τριπολιτσιώτες να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό πέναλτι, που αν δινόταν όπως και θα έπρεπε, θα έφερνε και την κόκκινη στον Μανιάτη.

Το έσωσαν Φούλοπ και Μπαρτολίνι

Στο 83' και ενώ ο ρυθμός είχε πέσει ακόμα περισσότερο, είχαμε διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Πίνο αρχικά να κάνει το σουτ και να διώχνει ο Φούλοπ και στη συνέχεια και πάλι ο Κολομβιανός να σουτάρει και να κόβει με προβολή ο Μπαρτολίνι. Ο Πίνο που η είσοδός του άλλαξε προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό, απείλησε και στο 86', με το φάουλ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Μεγάλη απόκρουση από Κάρολ

Με τον Ολυμπιακό να παίζει ουσιαστικά με δέκα παίκτες, καθώς ο Χολέμπας έπαθε τράβηγμα και έμεινε μέσα μόνο και μόνο επειδή δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές, ο Αστέρας έχασε τη φάση του αγώνα στο 89'. Οι Αρκάδες εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ με τον Περόνε να βγαίνει απέναντι από τον Κάρολ, ο οποίος όμως με εξαιρετική επέμβαση τον νίκησε, κρατώντας το 1-1. Μια φάση που αν κρίνουμε το λεπτό που σημειώθηκε, έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τελικό. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση πριν οι δύο ομάδες πάνε στην παράταση.

Με Φέισα κεντρικό αμυντικό και Σιόβα αριστερό μπακ

Στην παράταση ο Μίτσελ έβαλε τον Χολέμπας στο κέντρο, με τον αριστερό μπακ να μην μπορεί λόγω τραυματισμού και ως αριστερό μπακ πέρασε τον Σιόβα, βάζοντας τον Φέισα στο κέντρο της άμυνας, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στα μετόπισθεν.

Μίλησε ο... τρομοκράτης

Παρότι έπαιζαν ουσιαστικά με δέκα παίκτες, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στην παράταση και κατάαφεραν να προηγηθούν στο 98'. Ο καλύτερος παίκτης τους από την στιγμή που μπήκε, Πίνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φουστέρ έπιασε τη κεφαλιά, με τον Φούλοπ να διώχνει ωραία. Ο Τζιμπούρ όμως καιροφυλακτούσε και από κοντά με σουτ έκανε το 1-2 μέσα σε αποθέωση.

Θα μπορούσε κόκκινη στο Ντε Μπλάσις

Το δεύτερο μέρος της παράτασης άρχισε με μια κόκκινη που θα μπορούσε να δοθεί στον Ντα Μπλάσις. Ο παίικτης του Αστέρα χτύπησε με προβολή τον Αμπντούν με τον διαιτητή να του δίνει κίτρινη, παρότι θα μπορούσε ακόμα και να τον αποβάλει, καθώς ο Ντε Μπλάσις φαίνεται πως δεν πηγαίνει για τη μπάλα.

Τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς...

Ενώ ο Αστέρας πίεζε, ο Ολυμπιακός στο 114' έφτασε μια ανάσα από το 3-1. Ο Πίνο έφυγε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, πήρε τη μπάλα και πλάσαρε με τον Ναβάρο που είχε γυρίσει πίσω να σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Με πέναλτι που δεν ήταν το 1-3

Ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε με τον Γιάχο να κάνει ένα ακόμα τραγικό λάθος. Αρχικά σωστά δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ράγιος από τον Φέισα, ενώ στην συνέχεια έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή εκτός περιοχής του Αμπντούν από τον Μπαρτολίνι. Ο Αμπντούν ανέλαβε να το εκτελέσει κάνοντας το 1-3 και δίνοντας το Κύπελλο στον Ολυμπιακό. Από εκείνο ο λεπτό υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων,με τον τελικό να λήγει με 3-1 και τον Ολυμπιακό να κατακτά ένα ακόμα Κύπελλο.

MVP: Από την στιγμή που μπήκε έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Αστέρα. Ο Πίνο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για τον Ολυμπιακό και πολυτιμότερος του αγώνα από την στιγμή που οι Πειραιώτες πήραν το Κύπελλο.

Στο ύψος του: Ο Φούστερ για ακόμα μία φορά στάθηκε στο ύψος του. Πέτυχε το γκολ και από την στιγμή που του άλλαξε θέση απείλησε και με το παραπάνω την αντίπαλη άμυνα.

Αδύναμος κρίκος: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού με τον Σανκαρέ να τους παίρνει όλες τις κεφαλιές στις στημένες φάσεις.

Η Γκάφα: Η φάση του Χολέμπας θα μπορούσε να ήταν η γκάφα του αγώνα, με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να χτυπάει χωρίς λόγο τον Κοντοέ και να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Το στραγάλι: Τραγικό ο Γιάχος. Αρχικά δεν έδωσε παρότι θα μπορούσε, αποβολή στον Χολέμπας. Στην συνέχεια προδόθηκε από τον Τριτσώνη και δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μανιάτη και στην συνέχεια έδωσε ένα πέναλτι που δεν ήταν στον Ολυμπιακό για να κάνει το 3-1.








σχόλιο Vuvuzela: Δείτε και τα παρακάτω βίντεο


Στο 02.07 το καθαρό χέρι του Μανιάτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...