Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έρευνα της Κυβέρνησης της Κύπρου για την περίεργη προσφορά των $50δις.

Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά από την πρόταση του μη κυβερνητικού Οργανισμού E.N.D (End National Debt), για εξαγορά του ελληνικού χρέους, με το ποσό των περίπου 600 δις δολαρίων και για χρηματοδότηση της Κύπρου με το ποσό των 50δις δολαρίων. Η Κυπριακή Δημοκρατία έσπευσε να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους ιδρυτές της E.N.D, με σκοπό την αξιολόγηση της πρότασης τους. 

Η εν λόγω οργάνωση συναντήθηκε πρόσφατα με τον Γενικό Διευθυντή του
Υπουργείου Οικονομικών και συζήτησε την πρόταση.

Η κυπριακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, εξέτασε το ζήτημα και διερεύνησε τους ισχυρισμούς του E.N.D, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι, από τα αποτελέσματα της έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών, δεν προκύπτει οτιδήποτε που να είναι προς αξιοποίηση. Οι ίδιες, έγκυρες πηγές που πρόσκεινται στο Προεδρικό, δήλωσαν στο Sigmalive ότι «αν αυτή η πρόταση είχε προοπτική, δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτη».

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του E.N.D, το ποσό που έχουν συγκεντρώσει, είναι σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Ισχυρίζονται δε, ότι πρόκειται για αξιόγραφα (τίτλοι) που δεν κατατίθενται σε τράπεζες ως μετρητά.
Η κυβέρνηση πάντως, η οποία συναντήθηκε με τους "επίδοξους χρηματοδότες"  του κυπριακού χρέους, εξέτασε την υπόθεση και βλέπει με καχυποψία την κατάσταση, αφού δεν προσκομίστηκαν έγγραφα τα οποία να αποτελούν αξιόπιστη εγγύηση της σοβαρότητας της πρότασης. «Αν είχαμε μια τέτοια πρόταση και την αξιολογούσαμε ως αξιοποιήσιμη, εννοείται ότι θα την προτιμούσαμε από την τρόικα», ανέφερε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσίαση της πρότασης τους στις 30 Σεπτεμβρίου, ένας εκ των ιδρυτών του END, δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσαν (οι ξένοι) να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στην χώρα με την υπογραφή του».

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...