Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών


Μάχη για την πολιτική του επιβίωση και την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι οι δύο υποψήφιο μάχονται στήθος με στήθος και το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις ψήφους των πολιτειών που δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ξεκάθαρη προτίμηση σε κάποιον από τους δύο.  

Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα «παίζεται» ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Μιτ
Ρόμνεϊ. Μέχρι στιγμής οι αναλυτές δεν αποκλείουν μία πυρείο νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, δηλαδή να κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τις 270 ψήφους των εκλεκτόρων αλλά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος να κερδίσει περισσότερες πολιτείες. Ωστόσο επιμένουν ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι απίθανο καθώς τα αποτελέσματα σε κάθε πολιτεία ακολουθούν την τάση που υπάρχει εθνικό επίπεδο και επομένως είναι απίθανο ο Μιτ Ρόμνεϊ να κερδίσει τις περισσότερες πολιτείες.

Οι πολιτείες όπου θα δοθεί σκληρή μάχη θα είναι το Κολοράντο, η Φλόριντα, η Άϊοβα, το Νιου Χάμσαϊρ, το Οχάιο και η Βιρτζίνια που συνολικά διαθέτουν 79 ψήφους. Ένα μικρότερο ντέρμπι αναμένεται στο Μίσιγκαν, τη Νεβάδα, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Ο χάρτης της Washington Post για τις προβλέψεις του αποτελέσματος. Κάθε υποψήφιος χρειάζεται 270 εκλέκτορες προκειμένου να κερδίσει την προεδρία. Κάθε πολιτεία έχει τον αντίστοιχο αριθμό εκλεκτόρων ανάλογα με τον πληθυσμό της. Ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί 186 εκλέκτορες και ακόμη 57 είναι πιο κοντά στον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει 170 εκλέκτορες και ακόμη 36 βρίσκονται πιο κοντά στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Το αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στις αναποφάσιστες πολιτείες που συνολικά έχουν 89 εκλέκτορες.


trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...