Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ .. 1960. Επιστροφή στα χύμα τσιγάρα. Οργιάζει το εμπόριο λαθραίου καπνού μέσω των αγγελιών

Μέχρι πέρυσι, χύμα τσιγάρα με ντόπιο καπνό έβρισκες κυρίως στο Αγρίνιο και στην Ξάνθη. Στη Μεσσηνία και στο Ηράκλειο οι περιπτεράδες πουλούσαν χύμα ελληνικά τσιγάρα, είκοσι λεπτά το ένα. Αλλά τώρα, χύμα τσιγάρα υπάρχουν και στην Αθήνα. Και όχι μόνο στα περίπτερα γύρω από την Ομόνοια. Γιατί τα φθηνότερα χύμα τσιγάρα είναι αυτά που φτιάχνει κανείς μόνος του, με λαθραίο καπνό που
διακινείται μέσω αγγελιών και μηχανήματα γεμίσματος τσιγάρων. Μπορεί να είναι παράνομο, αλλά η κατανάλωσή τους όλο και αυξάνεται.
 
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, η έρευνα της εταιρείας Nielsen κατέληξε πως 15,7% των τσιγάρων στη χώρα μας είναι παράνομα. Δηλαδή, σχεδόν ένα στα επτά τσιγάρα που καπνίζουν οι Ελληνες.

Στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, το φαινόμενο με τα χύμα τσιγάρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς «υποκαθιστούν» σε μεγάλο βαθμό τα πακέτα, παράλληλα όμως οργιάζει το παράνομο εμπόριο λαθραίου καπνού και μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, όπου διαφημίζεται ακόμα και βιολογικός καπνός καθώς και συμβουλές για το πώς αυτός μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...