Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ξεσηκωμός στην Κύπρο για το "κούρεμα" των καταθέσεων - Θα περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή;

Έκρυθμη η κατάσταση στην Κύπρο με τους πολίτες να είναι εξαγριωμένοι και να έχουν προγραμματίσει ντόμινο κινητοποιήσεων. Η μάχη με τις ψήφους την κρίσιμη Κυριακή και η απογοήτευση των πολιτικών αρχηγών που κάνουν λόγο για πρωτοφανή εκβιασμό!

Εξαγριωμένοι είναι οι
κάτοικοι της Κύπρου μετά την απόφαση του Eurogroup για "κούρεμα" των καταθέσεων. Αγανακτισμένοι πολίτες
συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και προπηλάκισαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης φυγαδεύτηκε από πλαϊνλη είσοδο ώστε να μην έρθει αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο η απογοήτευση των αρχηγών ήταν ζωγραφισμένη στα σκυθρωπά πρόσωπά τους! Κανείς δεν περίμενε τέτοιου είδους εκβιασμό. Στη σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν για όλο το παρασκήνιο και τις πιέσεις του Eurogroup και συζητήθηκαν επίσης τα ανταλλάγματα θα δοθούν σε όσους υποστούν κούρεμα των καταθέσεών τους.


Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Αδωνης Γιάγκου. Δείτε εδώ τις αντιδράσεις τους μετά τη σύσκεψη



Ξεκινά ντόμινο κινητοποιήσεων


Τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να κατακλύσει αύριο το πρωί μεγάλη μερίδα αγανακτισμένων πολιτών. Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές του κράτους.


Στις 9.30 αύριο το πρωί, αναμένεται να συγκεντρωθούν εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την οδυνηρή απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.


Στη βουλή θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών για την αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Eurogroup.

Στη συνέχεια, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των μελών της Βουλής για ενημέρωση από τον Νίκο Αναστασιάδη και το απόγευμα θ’ ακολουθήσει η συνεδρία της ολομέλειας της βουλής.


Η αστυνομία βρίσκεται σ’ επιφυλακή, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί.


Θα περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή;


Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στερείται μιας ψήφου στην Βουλή για να περάσει το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων. Τα κόμματα ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ διαθέτουν 28 ψήφους , ενώ απαιτούνται 29 ψήφοι. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαρροές. Τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι θα ταχθούν, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις των ηγετών τους, εναντίον.


Αργά απόψε ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ συνεχίζεται σύσκεψη με τους τραπεζίτες. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής, από την οποία μάλλον θα απουσιάσουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, για το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων.


anti-ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...