Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

18.450 ευρώ δωράκι σε άνθρωπο του Βενιζέλου

Αποκομμένοι από την οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα παραμένουν ορισμένοι υπουργοί και αξιωματούχοι, που με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους εκθέτουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Μια τέτοια προκλητική ενέργεια συνιστά η πρόσφατη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να προσφέρει με
«απευθείας ανάθεση» 18.450 ευρώ (15.000 καθαρό ποσό συν 3.450 ΦΠΑ) στον καθηγητή Γιάννη Κουκιάδη για μια έκθεση σχετικά με το εργατικό δίκαιο της χώρας!

Η απόφαση φέρει, λόγω αρμοδιότητας, την υπογραφή της γενικής γραμματέως Αννας Στρατινάκη, αλλά η πολιτική ευθύνη βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Την ώρα που -με την υπογραφή του- περικόπτονται μισθοί, σφαγιάζονται συντάξεις, καταργούνται επιδόματα και ισοπεδώνονται ασφαλιστικά ταμεία αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους το «δωράκι» αρκετών χιλιάδων ευρώ για μια εργασία που -έστω κι αν είναι απαραίτητη στην παρούσα φάση- θα μπορούσε να ανατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Ο κ. Κουκιάδης θα εισπράξει μάλιστα για την απασχόληση μερικών εβδομάδων τα χρήματα που -με βάση τα νέα δεδομένα- ένας εργαζόμενος θα χρειαστεί ενδεχομένως έως και δύο χρόνια για να τα κερδίσει...

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι τόσο η κυρία Στρατινάκη όσο και ο κ. Κουκιάδης συνδέονται με το ίδιο πρόσωπο: τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Α. Στρατινάκη είχε τοποθετηθεί στη θέση της γενικής γραμματέως όταν, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου, ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας η Λούκα Κατσέλη. Διατηρήθηκε στην ίδια θέση και μετά τον σχηματισμό της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς στο μεταξύ είχε «προσχωρήσει» εσωκομματικά στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος στήριξε την παραμονή της στο υπουργείο.

Ο κ. Κουκιάδης είναι παλαιός φίλος (και συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) του κ. Βενιζέλου. Την περίοδο των διεργασιών για τη μεταβατική κυβέρνηση, μετά την παραίτηση Παπανδρέου, τον είχε προτείνει και για τη θέση του πρωθυπουργού προτού υπάρξει η συμφωνία στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου. Λίγο αργότερα, ο κ. Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, τον τοποθέτησε πρόεδρο στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου παρέμεινε μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η επίμαχη απόφαση υπογράφτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013 (και η σύμβαση με τον κ. Κουκιάδη την επομένη!) και αφορά την εκπόνηση εμπειρογνωμοσύνης με θέμα: «Εκθεση για τη δομή του νέου ενιαίου Κώδικα Εργατικού Δικαίου». Μολονότι πρόκειται για συγκέντρωση και ταξινόμηση της ισχύουσας νομοθεσίας, προβάλλεται η δικαιολογία ότι απαιτείται «εξειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο» και «αποδεδειγμένη εμπειρία σε εκπόνηση νομοπαρασκευαστικού έργου». Εστω κι έτσι, εκρίθη προφανώς ότι μόνο ο φίλος του κ. Βενιζέλου έχει αυτά τα προσόντα...

Οπως φαίνεται, τέλος, από την απόφαση, η παράδοση του έργου θα έπρεπε να γίνει μέχρι τις 26 Μαρτίου και η καταβολή του τμήματος «θα γίνει εφάπαξ με την οριστική παραλαβή του έργου».
  

dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...