Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  Αυτή είναι η εληνική κυβέρνηση. Όχι μόνο ετοιμάζεται να χτίσει μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό, χωρίς να εξασφαλίσει το παραμικρό αντάλλαγμα από την Τουρκία, αλλά έρχονται και τα χειρότερα:

Ακραίοι ισλαμιστές πιέζουν έντονα  την κυβέρνηση της Τουρκίας να
μετατρέψει έναν ακόμη ιστορικό βυζαντινό Ναό σε μουσουλμανικό τέμενος. Προφανώς το "πιέζουν" είναι προσχηματικό διότι είναι βέβαιον ότι η τουρική κυβέρνηση δεν θα έλεγε όχι. 
 
 
Οπως αποκαλύπτει το agioritikovima.gr πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, αλλά γίνονται ενέργειες ώστε να μετατραπεί σε τέμενος. 
 
 
Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είναι μια από τις ιστορικότερες βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή του Πόντου,άμεσα συνυφασμένη με την δυναστεία των Κομνηνών.
 
 
Για το θέμα είχε μιλήσει το καλοκαίρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που  είχε τονίσει: «Εμείς σεβόμεθα όλα τα τζαμιά, όλους τους χώρους προσευχής, όμως στο θέμα της Αγίας Σοφίας (σ.σ.Τραπεζούντας) δεν βλέπουμε κάποια ανάγκη» σημείωνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Είμεθα υπέρ του να συνεχίσει τη λειτουργία της ως μουσείο».
 
 
Πρέπει να σημειωθεί πως οι ίδιοι κύκλοι που ...πιέζουν την κυβέρνηση της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα σε τέμενος, δηλώνουν πως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη είναι επίσης μουσουλμανικό τέμενος ζητώντας και η Αγιά Σοφιά να γίνει μουσουλμανικό τέμενος.  

Κι εδώ είναι ότι βρίσκονται σε απόλυτη συγχορδία με την τουρκική κυβέρνηση και την προπαγάνδα της. Και αυτό διότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός είναι αυτός που είχε μιλήσει για την Ολυμπιακή φλόγα πως ...είναι τουρκική! Οι Τούρκοι λένε για τον Όμηρο ότι ήταν... Τούρκος!!! Τούρκοι επιφανείς είναι αυτοί που σήμερα λένε ότι η Αγιά Σοφιά είναι ...τουρκικό κτίσμα!!!

Τώρα λοιπόν προχωρούν και στο Βυζάντιο και με επίσημες νέες ανακοινώσεις τους, λένε ότι η Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης είναι... τουρκικό κτίσμα.


Όπως αποκαλύπτει στην μηνιαία τουρκική επιθεώρηση Ιστορίας και Πολιτισμού, «Yedikta Dergisi», τεύχος Απριλίου 2013, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης, Suphi Saatçi, το σημερινό κτίσμα της αγίας Σοφίας δεν είναι βυζαντινό αλλά… δημιούργημα του γνωστού Οθωμανού αρχιτέκτονα, Mimar Sinan, στον οποίο οφείλονται πολλά μουσουλμανικά κτίσματα σε όλη την Βαλκανική χερσόνησο. 

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Τούρκος καθηγητής, αν δεν υπήρχε ο φημισμένος Mimar Sinan σήμερα δεν θα υπήρχε η αγία Σοφία που δεσπόζει σε όλη την παλιά Κωνσταντινούπολη. 
Συνεπώς, οι ακραίοι ισλαμιστές είναι σα πόλυτη συννενόηση με την τουρκική κυβέρνηση διότι εξυπηρετούν στο ακέραιο την πολιτική της σε βάρος της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας. 
Ο Σαμαράς και οι συνοδοπόροι του στην τρικομματική κυβέρνηση, με την οσφυοκαμψία που τους χαρακτηρίζει θέτουν σε άμεσο κίνσυνο τα εθνικά συμφέροντά μας. 

Και μουσουλμανικό τέμενος θα φτιάξουν την Αθήνα και οι Τούρκοι θα διασύρουν τη χώρα μας και την Ορθοδοξία,  μετατρέποντας την Αγία Σοφία Τραπεζούντας σε τέμενος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...