Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση σε ελληνικές νεοφυείς εταιρείες στην «πόλη των εφευρέσεων»


Pitch day για το Startupbootcamp HighTechXL στην Αθήνα 

 Ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας καλούνται στο Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στις 12 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσουν το προϊόν ή την ιδέα τους στο Startupbootcamp HighTechXL. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιχειρηματικής ωρίμανσης νεοφυών επιχειρήσεων περιλαμβάνει παροχές αξίας 600.000 ευρώ εκ των οποίων 15.000 ευρώ σε μετρητά, δωρεάν χώρο γραφείων για 6
μήνες στο High Tech Campus στο Άιντχοφεν της Ολλανδίας και άλλα, σε αντάλλαγμα του 8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική, κλπ. Το πρόγραμμα εστιάζει είτε σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει την ερευνητική τους εργασία σε προϊόν και αναζητούν να κλιμακώσουν τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς τομείς της δραστηριοποίησής τους ή σε ομάδες που δεν έχουν μετασχηματίσει ακόμα την ιδέα τους σε εταιρεία αλλά έχουν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο ή εργαστηριακή απόδειξη λειτουργίας της τεχνολογίας τους.

Η συνάντηση της 12ης Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα ("pitch day") εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου προγράμματος που δημιούργησε το Startupbootcamp, σε συνεργασία με το ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Dutch Expansion Capital και την εταιρεία EY, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Η πρόσκληση αφορά εταιρείες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και όσες προκριθούν θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ολλανδία.

Οι εταιρείες/ιδέες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εταιρεία και τα προϊόντα που αναπτύσσουν μπροστά σε ένα πάνελ από διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και mentors του Startupbootcamp HighTechXL. Θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ένα ειλικρινές feedback από αυτούς, καθώς επίσης και να γνωρίσουν το νέο πρόγραμμα acceleration του Startupbootcamp HighTechXL και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2013 στην διεύθυνση: http://www.startupbootcamp.org/events/startupbootcamp-pitch-days-in-athens.html

Το Startupbootcamp HighTechXL θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Philips στο Αιντχόβεν της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο εφευρετική πόλη του κόσμου από το περιοδικό Forbes, καθώς κατατίθενται αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών κάθε 20 λεπτά.

Το StartupBootcamp HighTechXL είναι ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα «ωρίμανσης επιχειρήσεων» που θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου 2013 στο Άιντχοφεν της Ολλανδίας και θα διαρκέσει 3 μήνες. Εκεί, τα 10 πιο υποσχόμενα startups στους προαναφερόμενους τομείς υψηλής τεχνολογίας θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και θα έχουν την καθοδήγηση διεθνώς αναγνωρισμένων μεντόρων.

Πάνω από 70 ομάδες έχουν συμμετάσχει στο StartupBootcamp μέχρι στιγμής. Το 70% αυτών των εταιρειών έχουν βρει χρηματοδότηση απο τους λεγόμενους "Angel investors" ή από Venture Capital.

Το πρόγραμμα προσπαθεί χρησιμοποιώντας το δίκτυο γνωριμιών του να εξασφαλίσει όχι μόνο τους πρώτους πελάτες (launching customers) στις εταιρίες που συμμετέχουν, αλλά και πολύ έμπειρους συμβούλους (board of advisors).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές αξίας 600.000 ευρώ εκ των οποίων 15.000 ευρώ σε μετρητά, δωρεάν χώρο γραφείων για 6 μήνες για την ομάδα στο High Tech Campus στο Άιντχοφεν και άλλα σε αντάλλαγμα του 8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Παρότι υπάρχουν διάφοροι business accelerators παγκοσμίως, το Startupbootcamp HighTechXL διαφοροποιεί εαυτόν ως το μοναδικό που ασχολείται αποκλειστικά με τομείς όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα προηγμένα υλικά, η αποθήκευση ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες σχετικές τεχνολογίες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης συμμετοχής στο Startupbootcamp HighTechXL μετά την παρουσίασή τους.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ημέρα παρουσιάσεων για τις ελληνικές εταιρείες έχει καθαρά χαρακτήρα γνωριμίας και από τη συμμετοχή τους δεν απορρέει για αυτές καμία υποχρέωση υποβολής αίτησης ένταξης στο Startupbootcamp HighTechXL.


parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...