Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Morgan Stanley : Τα δύο σενάρια που θα οδηγήσουν σε πτώση του ευρώ



Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου εδώ και καιρό διαπραγματεύεται με σημαντικό premium έναντι των αποδόσεων της αγοράς ομολόγων. Παρά τις μη ελκυστικές αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, το ευρώ παρέμεινε ισχυρό...


Η εξήγηση δίνεται από τα στοιχεία ροών των αμερικάνικων μετοχών, όπως επισημαίνει η Morgan Stanley. 


Toν τελευταίο χρόνο, οι αγορές των ΗΠΑ έχουν σημειώσει καθαρές εκροές από τις μετοχές της τάξης των 66 δισ. δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να έχει επενδυθεί στις ευρωπαϊκές μετοχές, εξηγώντας έτσι το
«γιατί» το ευρώ διαπραγματεύεται υψηλότερα, παρά τις μη ελκυστικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Όπως τονίζεται, για να δει σημαντική διόρθωση το ευρώ, οι ευρωπαϊκές αγορές θα πρέπει να σταματήσουν να υπεραποδίδουν των αμερικάνικων.

Η Μοrgan Stanley εκτιμά πως υπάρχουν δύο σενάρια που μπορεί να οδηγήσουν τις αγορές της Ευρώπης στο τέλος της υπεραπόδοσής τους, και που θα πιέσουν το ευρώ χαμηλότερα.

Στο πρώτο σενάριο, οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να σημειώνουν πολύ καλή πορεία με τους επενδυτές να αρχίσουν να φεύγουν από τις ευρωπαϊκές μετοχές λόγω των ακριβών αποτιμήσεων. Αυτή η διαδικασία θα είναι αργή και σταδιακή και θα χρειαστεί να υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις από τα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.

Στο δεύτερο σενάριο, οι αγορές οδηγούνται σε μεγάλη διόρθωση, σπρώχοντας τα assets του ευρώ σε ισχυρό sell-off, οδηγώντας έτσι σε αναδιάταξη των επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Σε αυτήν την περίπτωση, το ευρώ θα σημειώσει απότομη πτώση στα επίπεδα του 1,27, που είναι και κοντά στον στόχο του 1,28 που έχει θέσει η Morgan Stanley για τα τέλη του 2013.



planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...