Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ 30% ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ

Να αυξήσει την παρακράτηση φόρου στις αμοιβές όσων πληρώνονται με μπλοκάκι ετοιμάζεται η κυβέρνηση, που έχει διορία μιας εβδομάδος μόνο μέχρι να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα (την 1η Οκτωβρίου) για να οριστικοποιήσει και να συμφωνήσει με τους πολιτικούς εταίρους που τη στηρίζουν, περικοπές 2 δισ. και φοροεισπρακτικά μέτρα για άλλα 2 δισ. ευρώ.

Στο σκέλος των περικοπών κάθε απόφαση θεωρείται «κίνδυνος-θάνατος» αφού και αν αόμα τα αποδεχτεί η Τρόικα, σχεδιάζεται να συνοδευτούν με «ρήτρα αστοχίας» ώστε αν τυχόν πέσουν έξω, κάθε ευρώ απόκλισης από τους στόχους, να

καλύπτεται πλέον αυτομάτως και χωρίς άλλη συζήτηση από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Με την έννοια αυτή, η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να προτείνει μέτρα που θα πετύχουν th μείωση των ελλειμμάτων, αλλοιώς τυχόν αποτυχία της θα οδηγεί αναπότρεπτα σε κόψιμο μισθών και συντάξεων από την 1.1.2014.


Αυξημένοι φόροι και προκαταβολικά


Μέσα στο 2013 όμως πρέπει να εφαρμόσει και τη φορολογική μεταρρύθμιση, για να πετύχει να εισπράξει και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα.


Για να το καταφέρει, η κυβέρνηση "στήνει στον τοίχο" τους επαγγελματίες καθώς σχεδιάζει αφενός να καταργήσει το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και το επιπλέον αφορολόγητο που δικαιούνται για κάθε παιδί τους, και αφετέρου να τους φορολογεί με 30% από το πρώτο ευρώ ενώ τους επιβάλει και επιπλέον φόρο εισοδήματος 55%, σαν .προκαταβολή του φόρου που θα πληρώσουν την επόμενη χρονιά!


Διπλά χαμένοι θα βγουν όμως έτσι και όσοι μισθωτοί αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (πχ για μια δεύτερη απασχόληση (με σχέση εξαρτημένης εργασίας). Πολλοί θα πάψουν ξαφνικά να φορολογούνται με την κλίμακα των φυσικών προσώπων (αν πχ μειωθεί ο μισθός τους ή μείνουν απλήρωτοι από την πρώτη δουλειά και ετσι το εισόδημα από το μπλοκάκι ξεπεράσει εκείνο της μισθωτής εργασίας τους) και έτσι και θα φορολογούνται σαν επαγγελματίες, αλλά θα βάζουν και λιγότερα χρήματα στη τσέπη τους επειδή θα αυξηθεί και η παρακράτηση φόρου στο 30%. 


axortagos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...